S’aprova el Pla de Mobilitat 10 anys després tot i el rebuig de l’oposició

L’equip de govern tira endavant el Pla de Mobilitat sense el suport de cap dels partits de l’oposició. Feia 10 anys que Molins de Rei estava obligat per llei a tenir aquest pla. Segons la regidora de Mobilitat, Anna Cantudo, el document ajuda a organitzar estratègies de “mobilitat sostenible”. 

La circulació al Rafael Casanova es motiu de debat polític // Jose Polo

La circulació al Rafael Casanova es motiu de debat polític // Jose Polo

Ja fa 10 anys que Molins de Rei té més de 20.000 habitants i, per tant, està obligat a tenir un Pla de Mobilitat. Tot i aquesta obligació legal, han hagut de passar tres governs municipals per tal d’aprovar-se. No hi ha hagut manera, però, de trobar consens polític i la sociovergència molinenca que forma el govern l’ha tirat endavant sense el suport de cap dels partits de l’oposició. De fet, ha sortit aprovat pel vot de qualitat de l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), després de l’empat tècnic existent amb els vots a favor de PSC (5) i CiU (5) i els vots en contra de CUP (4), Esquerres per Molins de Rei (2) i Iniciativa (4). El PP, que ha donat suport a aquest govern en diverses ocasions, no ha votat perquè en el moment de la votació el seu únic regidor, Emilio Ramos, ja havia marxat de la sala de plens indignat per una moció en contra de les seves polèmiques declaracions.

El pla de Mobilitat consta de 8 blocs: vianants, bicicleta, transport públic, vehicle privat, places d’aparcament, accessibilitat als polígons industrials, distribució de mercaderies i un darrer de propostes transversals. Segons la regidora de Mobilitat, Anna Cantudo (PSC), és un document per “planificar la mobilitat del poble” amb l’objectiu de “traçar estratègies de mobilitat sostenible”. La mateixa Cantudo, durant el debat realitzat al ple municipal del mes de juny, ha lamentat la falta d’entesa amb l’oposició i ha assegurat que és “una llàstima que qui ha tingut temps de fer les coses ara les demani”. Fins i tot, la socialista ha titllat de “ridícul” el fet de trigar 10 anys en aprovar aquest pla. En el que portem de legislatura, s’han produït 18 reunions entre govern i oposició per tal de trobar punts d’entesa.

El Centre Vila, motiu de conflicte

El gran cavall de batalla i l’element predominant del debat entre les forces del govern i de l’oposició i que ha impedit arribar a un acord és la mobilitat del centre del municipi, l’anomenat Centre Vila. L’equip de govern ha proposat finalment una peatonalització parcial després de dures negociacions entre les dues forces del govern, on CiU era més partidària dels pas dels cotxes i el PSC estava més a prop de les tesis de l’oposició.

Sobre aquest tema, Roger Castillo, portaveu de la CUP, ha lamentat que “durant tots aquests anys de negociació CiU ha fet impossible l’illa de vianants” i ha defensat la peatonalització al 100% d’aquest punt de Molins de Rei. A més, ha proposat un carril bici que comenci al barri del Canal i acabi al barri de la Granja, entre altres propostes.

Iniciativa per Molins de Rei també s’ha mostrat partidària de la peatonalització del centre. “Volem un Centre Vila per a les persones”, ha dit el regidor Lluís Carrasco. L’ecosocialista ha afegit que “sense una disminució de l’ús del cotxe serà completament impossible complir els objectius ambientals del pla”.

Per la seva banda, Esquerres per Molins de Rei, en sintonia amb la resta d’oposició d’esquerres, també ha defensat que el centre del municipi sigui peatonal al complet. “Hem proposat crear l’illa de vianants completa en sis fases”, ha dit el regidor de la coalició independentista, Jordi Romeu, especificant que han intentat aconseguir aquest objectiu amb diversitat de propostes. “L’ombra del vehicle privat és molt allargada”, ha sentenciat l’experimentat regidor independentista.

Recomanacions personalitzades

  12 comments for “S’aprova el Pla de Mobilitat 10 anys després tot i el rebuig de l’oposició

 1. dclosa
  23/07/2014 at 15:25

  Esto es una clara muestra de que se acercan las elecciones municipales del 2015, y PSC + CIU se apremian a hacer cosas que no ha hecho en 3,5 años la bicefália de la alcaldía, y ahora quieren hacer deprisa y corriendo, para computar en sus programas electorales 2015 : Plan de movilidad o Plan de la discordia, Nuevo instituto Pont de la Cadena que financia la Generalitat , jadin de Palau que financia la AMB, Museu Municipal a C’al Ametller que ya se han recibido 200.000 € de la Diputación, el Proyecto de nueva Bilblioteca en la fabrica del Moli que ya se ha hecho la adjudicació a dedo a la AMB , etc. etc.
  El Plan de movilidad , hay que recordar de que el 50 % de la representación de la ciudadanía en el Ayuntamiento, está en desacuerdo , especialmente con las soluciones que contiene para el Casanovas, pero lo peor son las opiniones, la falta de realidad y el desconocimiento de las cosas , que recuerda la pregunta al expresidente Zapatero de cuanto valía un café, de los portavoces-tertulianos en RMdR de : ICVf (Pere Garcia) que indicaba que el Plan se ha presentado a la ciudadanía una vez ya aprobado, y su no aprobación es por motivos de salud infantil dadas las emisiones CO2 de los vehiculos , y que hay una furgoneta que lo mide, que no hay consenso, que todo es una picabaralla política, que la zona azul vale 10 cent € , etc. o las opiniones del portavoz-tertuliano del PSC (Joan Barrios) , que para el Plan de viabilidad, de forma ejemplar , se han hecho 18 reuniones con la oposición en 3 años, o las del portavoz Anton Pedola (CIU) , que los indicaba que para el Plan de viabilidad, hay que hacer pedagogía a los conductores para ir a la guardería del Casanovas o o ir a la compra de pan no es necesario el coche, o los del también el portavoz de la Flor de ERC de que la culpa de que el actual gobierno no se abre lo suficiente, de que aprueba cosas sin consenso, de que todo el mundo tiene que ir a comprar el pan a pié, como hace él y que los comerciantes tienen que recriminar a sus clientes de que no vayan a su establecimiento con coche, y que la zona azul vale 10 cent €.
  El sentido común o un niño de la ESO resolvería claramente que el bus debería parar sólo por el Terraple y no en Rubió , el Barraquer de doble sentido para el parking de mercat y parkings, el Rubió cerrado, el Tort sólo para correos y parkings , el Carril solo para parkings, la Pza Catalunya , Ponent solo para parkings y el Moli cerrados,

  • ernest
   23/07/2014 at 18:29

   Tenim la sort que a les properes eleccions municipals es presenta amb podemos ja que el dissabte demanava gent i despres de la seva cronica i com tot ho fa un nen d’eso i ja ha donat al llarg d’aquests anys tantes alternatives (per exemple un estalvi de 5.200.000 euros anuals amb un ajuntament nou) que es la seva oportunitat de fer i no criticar al altres. S’acepta apostes ?

   • dclosa
    24/07/2014 at 8:44

    Otra vez con sus enfermizas invenciones suyas, llenas de insultos personales y que no merecen mi réplica. .

    • marta
     24/07/2014 at 14:49

     On es l’insult. Descriu la seva crònica a la noticia de Podemos , l’alternativa d’estalvi la va proposat vostè, encara que deia que millor un estudi de la Diputació i com Ernest molta gent opinem que tant criticar perquè no surt en unes llistes electorals per veura com ho fa

     • dclosa
      24/07/2014 at 16:28

      Todo eso se lo inventa usted, No entiendo nada, ¿ Quien describe la noticia de Podemos ? , ¿La Diputación que no sabe ni emitir bien los recibos del IBI ?, Usted no es quien para que me diga lo qué debo hacer, …. Veo que sigue de nuevo con sus enfermizas invenciones, llenas de insultos personales y que no merecen mi réplica.

   • marta
    24/07/2014 at 14:46

    Ernest jo no veig cap insult al Sr. Closa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *