Sílvia Guillén és escollida cap de llista d’ERC a les properes eleccions municipals en substitució de Jordi Juárez

L’actual portaveu d’Esquerres per Molins de Rei ha estat escollida candidata d’ERC Molins de Rei a les eleccions municipals del 2015 després de la renúncia de Jordi Juárez. Guillén ha estat l’única candidata per ser cap de llista i ha estat ratificada per unanimitat.

Jordi Romeu (al fons) ja va passar a un segon pla durant la visita d'Anna Simó a la passada Fira de la Candelera // David Guerrero

Silvia Guillén (a l’esquerra) durant la passada Fira de la Candelera amb el llavors candidat, Jordi Juárez (a la dreta) // David Guerrero

Sílvia Guillén ha estat l’escollida com a cap de llista d’ERC Molins de Rei per disputar l’alcaldia en les properes eleccions municipals del mes de maig del 2015. Després de la sorprenent renúncia de Jordi Juárez quan només portava uns mesos foguejant-se com a candidat, finalment ha estat l’actual portaveu d’Esquerres per Molins de Rei la que s’ha hagut d’arremangar i passar d’ocupar el segon lloc de la llista -com tenia previst- a donar la cara per un partit al que els bons resultats de les darreres eleccions europees li auguren un important creixement a les properes municipals.

L’elecció de Guillén com a cap de llista s’ha produït en una assemblea convocada amb caràcter d’urgència amb militants i simpatitzants. Després de rumiar-s’ho molt i ser conscient de les renúncies i esforços que van fer enrere a Juárez, Guillén ha donat el pas endavant a falta d’un pla B. La periodista no ha tingut rival, ha estat l’única candidata que s’ha presentat a l’elecció i ha estat ratificada per unanimitat.

En un comunicat, la secció local d’ERC assegura que la figura de Guillén vol “unir totes les esquerres nacionals de la vila”, posant sobre la taula la possibilitat d’una confluència amb altres forces polítiques. Aquestes intencions també serviran als republicans per pescar vots i militants d’entitats com l’Assemblea Nacional Catalana, d’on precisament provenia el fallit Jordi Juárez. “ERC pretén sumar veïns i col·laboradors en un projecte de vila i país transversal dins de l’àmbit independentista i d’esquerres”, asseguren des del partit.

De número 3 a portaveu en dos anys

L’escollida per liderar ERC és una molinenca de 37 anys, casada i amb una filla. La seva carrera política es va iniciar al 2011, quan va entrar a formar part de la coalició Esquerres per Molins de Rei com a número 3 de la llista electoral encapçalada per Víctor Puntas. El fracàs d’ERC a les darreres municipals la va deixar fora de la sala de plens, però amb el partit a l’oposició, Puntas va renunciar a la seva acta de regidor pocs mesos després i Guillén va entrar com a regidora a l’Ajuntament al novembre d’aquell mateix 2011.

La nova regidora va adaptar-se bé a la política local, aprofitant el seu coneixement del món de la comunicació i la política. A meitat del mandat, al juliol de l’any passat, Esquerres per Molins de Rei apartava a Jordi Romeu com a portaveu de la coalició i posava a Guillén en el seu lloc, tot i que el veterà regidor del petit partit Esquerra Nacionalista de Molins de Rei no ha abandonat el plenari. Des de llavors, la nova portaveu ha anat guanyant pes en les intervencions i apuntava com a candidata, però l’anunci de Jordi Juárez coincidint amb la Fira de la Candelera feia saltar la sorpresa. Més sorprenent va ser encara la renúncia de la nova cara d’ERC, fent que finalment Guillén hagi de posar-se al capdavant del partit.

Periodista de ràdio

Sílvia Guillén, candidata d'ERC a l'alcaldia // Maria Roda

Sílvia Guillén, candidata d’ERC a l’alcaldia // Maria Roda

Llicenciada en Ciències de la Comunicació (Periodisme) i amb un postgrau en Planificació Estratègica de la Comunicació Empresarial, ha desenvolupat la seva trajectòria professional en el món del periodisme i la comunicació, tant a una banda com a l’altra. Actualment treballa a Ràdio Sant Feliu i abans ha passat per nombroses emissores de ràdio tant locals (Ràdio Cornellà), com d’àmbit nacional: Cadena Cien, Club 25 FM, M80 Ràdio, COM Ràdio, Onda Rambla, Catalunya Ràdio i Radio Marca Barcelona. La seva carrera com a periodista també l’ha fet passar per les redaccions de TV3, BTV, La Vanguardia i PC Plus, així com del diari digital Fet a Sant Feliu.

També ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit de la comunicació corporativa, on ha ocupat el càrrec d’executiva i de directora de comptes a diferents agències de comunicació. A més, ha estat la responsable de premsa de diverses entitats de caire cultural i social: Eòlia, Tricicle, Dagoll Dagom, Fundació Projecte Miranda, Somriures de Bombai, Empleo y Desarrollo, entre d’altres.

 • Esteve.

  Un altre a xupar de la mamella!!

 • dclosa

  ¿ Por las facilidades en obtener la “excedéncia” en su empleo, siempre tienen que ser la casta de “funcionarios” los que se presentan en los partidos politicos, en deterimiento de los empleados en la empresa privada dada la imposibilidad de estos últimos en obtenerla ? , ¿ Siempre tiene que ser la misma edogámia funcionaria del sistema la que llega a los puntos de poder y controle al resto de los ciudadanos de la privada?

  • marta

   A vegades no entenc massa les seves reflexions , sempre es queixa dels sous del politics i ara diu si aquesta persona que espresenta per ERC té excedencia ? A vegades segons quines veus “populistes” del sous del càrrecs públics municipals i que per tant es un lloc on no s’ha de percebre cap retribució ens deixara en poc temps que aquest llocs seràn per la gent amb un fort poder adquisitiu abans “caquiques” del poble

   • dclosa

    (???),, No, no, no indique lo que yo no he dicho, Digo que : posiblemente , si esta Sra. es elegida alcaldesa de Molins de Rei con un sueldo de 55.453,86 € (9,2 mill Ptas) o llega a regentar una regiduría a dedicación exclusiva con un sueldo de 48.636,14 € (8 mill Ptas) “pedirá” la excedéncia a su empresa, que en su caso es el Ayuntamiento de Sant Feliu de Llobregat , Todo legal claro,…. No creo que asuma una regiduría y renuncie a cobrar y lo compagine con su puesto de locutora municipal, Tampoco creo que haga como dicen que hacen los de la CUP de que los dineros los dan al partido , tal como decía de ellos el Sr. Ivan Arcas (ICV)
    La Democracia del 78 se ha convertido en la Cleptocrácia del 78, con todo ese entramado que se han montado de cobros y financiaciones de partidos, Un regidor de Molins de Rei que no esté a dedicación exclusiva, cada vez que asiste a un pleno, que suele durar una horillas, cobra a tocateja 380 € / por pleno (63.000 Ptas) , que de forma comparativa : 21 regidores x 380 € = 8.000€ (1, 3 millon de Ptas , que se pulen en cada pleno) , y que algunos de ellos “dicen”, que suelen dar, perversamente, una parte (200 €), a su partido.
    Algunos como la CUP , todo eso lo han convertido en un negocio, ya que dicen publicamente de que renuncian a una parte de su sueldo, y en realidad no renuncian a ello, ni los devuelven al Ayuntamiento, sino que se los quedan en la CUP , Si en un pleno los regidores aprobasen “daciones” directas de dinero al los partidos políticos locales, seguramente los de la CUP , moralmente lo encontrarían deplorable.
    La CUP nos debe explicar cuantos asesores, cobrando, tienen metidos en el Parlament de Catalunya , y si han renunciado o no a sus sueldos.
    Lo que más les duele, a la clase política de Molins de Rei , especialmente a los de ICV, es que todo eso se pueda saber a través de las perversas opiniones e informaciones que constantemente aparecen en la redes sociales, como en nuestro caso, aquí en Viu molins, y de que más del 80 % de los datos sean de anónimos, ya que no puedan incriminar con el dedo a los que denuncian esas prácticas. “Consejos tengo que para mi no tengo” , Si los de la CUP tuviesen la misma cantidad de votos que otros partidos, y tuviesen derecho a ser vocales en la FMC harían absolutamente lo mismo que hacen los demás partidos, llenarse los bolsillos y quedarse con los dineros de Bustos.
    Cuando el Sr. Ivan Arcas (ICV) entró en el 2004 en la FMC , todas éstas malas prácticas del Bustos ya se hacíán , y como que nadie decía nada…. se seguían llenando los bolsillos tranquilamente , ya que nadie lo denunciaba.

    • Carles

     Company, no tens ni idea de com actua la CUP ni t’has dignat a llegir els seus blogs i webs. Et recomano 5 munits a parlament.cup.cat i 5 minuts més a molins.cup.cat.

     Quan acabis, torna i potser algú fa cas als teus comentaris

     • dclosa

      Para agilizarme el tema, ¿Podrías responderme directamente tu, a mis preguntas sobre la CUP , Company ?

     • Carles

      no cal, està tot a les webs, amb números, noms i destí de tots els diners i totes les fonts. no perdré temps copiant-t’ho

     • dclosa

      Company , Em pots dir com a mínim els links de les webs que tu dius ?

    • ernest

     El pronlema es que escriu amb desconeixement total … llança i despres demana informacio quant el normal rs al inreves

     • dclosa

      Otra vez con las enfermizas invenciones suyas, llenas de insultos personales y que no merecen mi réplica. .

    • Asier Baiona

     Sr dclosa deixe de dir mentides i informe’s un poc abans d’injuriar la CUP. A la pàgina 7 del nostre butlletí de desembre de 2013 pot vore en què ens hem gastat els diners a la CUP: http://molins.cup.cat/sites/molins.cup.cat/files/Butllet%C3%AD_17_Desembre2013_CUPMolins.pdf_0.pdf

     Com sabem que li agrada més escriure que llegir, li facilite la feina:

     Ingressos
     Concepte Import %
     Regidors_Ajuntament 20.805 55,5
     Grup Municipal_Ajuntament 15.235 40,6
     Ingressos propis* 1.451,59 3,9
     Total 37.491,59 100

     Despeses

     Concepte Import %
     Sou regidors* 6.600 21,3
     Aportació a CUP Nacional 5.374,5 17,4
     Despeses local + material 9.932,71 32,1
     Butlletins 2.465,38 8
     3r Millorem Molins 2.250 7,4
     Subscripcions 166 0,5
     Biblioteca Crítica Popular 161,4 0,5
     Actes polítics 2490,76 8
     Actes Populars 1.176 3,8
     Aportació Caixa de Resis
     -tència Vaga Docents Illes 300 1
     Total 30.916,75 100

     Sobre la CUP al parlament, ací té un apartat amb un document ben ampli sobre quant ingressen i en què ens el gastem: http://cup.cat/comptes

     Ja li puc avançar que els nostres treballadors parlamentaris són pocs (3 o 4 si no recorde), no cobren més de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional (com la resta de diputats, regidors i alcaldes) i es pot presentar qualsevol militant o no militant i són triats per tota la militància de la CUP.

     • dclosa

      Esier Baiona, Gracias por sus informaciones , Es una pena que la CUP-Molins , acomodada con sus 4 regidores, decidiese el pacto del siléncio, como el resto de partidos locales, en dejar de participar con sus opiniones, excepto previas las elecciones, en el diario digital Viu molins. Añoro al Sr. Enric Piera ( CUP y ex
      ERC) , que nos tenía al corriente a los ignorantes que no tenemos más remedio que dedicarnos a decir mentides i informe’s e injurias a la CUP. Lastimosamente llevan editado sólo algún que otro pensamiento (mayo) de Raventos o alguno suyo (febrero) . Si hubiesen participado más y leído, seguro que yo hubiese tenido respuesta a mis preguntas lanzadas a los ignorantes lectores, aún sin resolver :

      PREGUNTA, Según la Web del Ayuntamiento
      ¿Un regidor que cobra 14.072 € /año, pot cobrar el suplement de 15.212 € si és tinent alcalde? , ¿ Un regidor que cobra 14.072 € també cobra una dieta de 4.500 € per assistència als plens i 1.140 € per assistir a la junta de portaveus? , ¿Qué son les subvencions complementaries fixes i qué son les variables?
      He consultado la pàgina 7 del butlletí de la CUP desembre de 2013 per vore en què ens heu gastat els diners a la CUP: http://molins.cup.cat/sites/mo… Y creo que seguré prefireiendo més escriure que llegir, ya que no me cuadra lo que me indica de Ingressos : Regidors_Ajuntament 20.805 € , siendo 4 regidores x 14.072 = 56.288 € , ¿ No? La Web me decepciona ya que no indica tampoco eso de : Grup Municipal_Ajuntament 15.235 € , y lo más decepcionante es que nadie se ha quejado ni ha hecho moción alguna de transparéncia.contra el equipo de gobierno.
      Me causa sorpresa de que de los dineros que reciben de nuestros impuestos en concepto de Sous dels càrrecs eléctes , sus 4 regidores solo perciban : Sou
      regidors* 6.600 € y me causa repugnancia el impuesto revolucionario que deben pagar de mis dineros a su empresa, Aportació a CUP Nacional 5.374,5 € ,
      Queda claro lo que nos decía Ivan Arcas (ICV) el 17 en la radio municipal , sobre la CUP , de que la partida 3r Millorem Molins 2.250 € , era un auténtico engaño ya que no renuncian en absoluto a sus sueldos como van pregonando por ahí , Se los meten directamente en la saca y no los devuelven.
      Sobre el link de a CUP al Parlament que me adjunta Usted, de quant ingressen i en què es gasten: http://cup.cat/comptes , No llego a entender si és de la empresa CUP-Paisos Catalans o sólo los de la empresa CUP- Parlamet , ni si
      la partida 625.000 € (103 millones Ptas) de Ingresos de la actividad própia, son las donaciones de los sueldos que dan a la CUP los diputados del Parlament, más las aportaciones de los sueldos de los regidores de la CUP que cobran en los ayuntamientos dónde tienen representación. Tampoco entiendo lo que me dice, y si los parlamentarios catalanes se consideran trabajadores de la empresa o no , y si son esos treballadors parlamentaris (3 o 4 si no recorde), que no cobren més de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional (com la resta de diputats, regidors i alcaldes), pero, : ¿ El resto de los dineros, lo devuelven al pagador o se los menten en la saca del partido?
      Tampoco me da respuesta a cuantos cargos (enchufes) tiene la CUP repartidos por las entidades supramunicipales y cargos de confianza. Saludos.

 • Pingback: L'últim regidor de l'Esquerra Nacionalista, Jordi Romeu, abandona l'Ajuntament | Viu Molins de Rei()