Comencen les obres del Passeig de la Pau

La millora d’aquest punt del municipi dóna el tret d’inici a la campanya de reformes que l’Ajuntament de Molins de Rei farà durant l’estiu. El passeig de la Pau serà més ample, el carrer Montserrat es torna a asfaltar i es faran un seguit de petites actuacions a tots els barris del municipi.

El carrer Bruc asfaltant-se // Ajuntament de Molins de Rei

El carrer Bruc asfaltant-se // Ajuntament de Molins de Rei

Un any més, s’aprofita l’estiu per fer obres en diferents carrers de Molins de Rei. Enguany, el rentat de cara més important serà la remodelació del Passeig de la Pau que el farà més “ample i segur per vehicles i vianants”, segons informa l’Ajuntament en un comunicat.

El Passeig de la Pau connecta el centre del municipi amb el barri de la Pau, la Riera Nova, el cementiri i el polígon Riera del Molí. Per això és un dels vials més transitats del municipi. Fins ara tenia una amplada de 4,50 metres i era massa estret per la circulació de vehicles en tots dos sentits de la marxa, tot i que ho feien.

Després de les obres, la carretera passarà a tenir 6 metres d’amplada totalment reasfaltats, fent més còmode la circulació. D’altra banda, es farà una zona d’aparcament en cordó i una vorera nova de 250 metres quadrats que fins ara no existia. També es millorarà l’enllumenat i se soterraran els cables de les línies aèries de telecomunicació. Les obres està previst que s’acabin a l’agost.

El carrer Montserrat es torna a asfaltar

D’altra banda, el carrer Montserrat, que es va asfaltar l’any passat, s’ha de tornar a asfaltar. Durant l’any s’han produït despreniments a conseqüència de la poca adherència entre el material de suport i l’asfalt. El cost d’aquesta actuació, però, anirà al 100% a càrrec de l’empresa que es va encarregar de l’obra l’any passat i que no ho va fer correctament.

També es posarà solució a diferents desperfectes a alguns punts dels carrers Verdaguer, Àngel Guimerà, Mestre Blanch, Nostra Senyora de Lourdes, Sant Pere de Romaní, Pitarra, Onze de Setembre, Rierada, carretera de Vallvidrera i camí de Santa Creu d’Olorda. En total, s’asfalten 1.636 metres quadrats de via pública.

A més, es farà una millora en algunes zones d’aparcament del municipi. S’actuarà a la zona de l’avinguda València que hi ha entre Pi i Margall i Verge del Pilar. També s’asfaltarà la zona d’aparcament situada al darrera del CAP La Granja, recollint així una de les demandes dels usuaris del centre.

Segons el regidor de Via Pública, Miguel Zaragoza (PSC), aquest any i amb “excepció de l’obra del Passeig de la Pau” s’actuarà “a més llocs i amb intervencions més petites” amb l’objectiu de “fer aquell manteniment necessari de l’asfalt que sempre sorgeix en carrers de gairebé tots els barris”.

Passos elevats

Amb l’ajuda dels plans d’ocupació, s’habilitaran dos nous passos elevats als carrers Jacint Verdaguer i General Castaños amb l’objectiu de millorar la seguretat dels vianants. També s’aprofitarà l’estiu per fer reparacions de col·lectors de clavegueram, amb actuacions destacades al carrer de Nostra Senyora de Lourdes i de Torras i Bages, i també es repararan reixes de recollida d’aigua de la cruïlla dels carrers Pere Quart i Puigcerdà.

Zaragoza demana “comprensió i paciència” als ciutadans per aquestes setmanes s’obres i assegura que després d’aquest esforç es veurà un Molins de Rei amb una via pública “de més qualitat i més segura”.

Recomanacions personalitzades