El segon Refresc Solidari recull més de 3.000 kg d’aliments per als més necessitats

La segona edició del Refresc Solidari aconsegueix els objectius marcats superant la barrera dels 3.000 kg d’aliments recaptats. La iniciativa que intercanvia aliments per refrescos ha ocupat la plaça del Mercat amb la seva solidaritat. Els organitzadors asseguren que hi haurà una tercera edició. 

Voluntaris de la Creu Roja recullen aliments // Jose Polo

Voluntaris de la Creu Roja recullen aliments // Jose Polo

Una vegada més, Molins de Rei ha mostrat la seva vessant més solidària. La segona edició del Refresc Solidari, la iniciativa que intercanvia aliments de primera necessitat a canvi d’un refresc en forma d’agraïment, ha superat els 3.000 kilos de productes recaptats. Al voltant d’un terç d’aquesta quantitat és fruita. La resta han estat aliments de primera necessitat com oli, llet, llegums, tomàquet fregit, conserves i pasta. Amb tot plegat, s’ha aconseguit doblar les quantitats de l’any passat, quan es van recollir 1.500 kg en la primera edició d’aquesta nova acció solidària. A més, durant els propers dies, encara rebran algunes col·laboracions que faran augmentar la xifra una mica més.

L’acte, organitzat per Bar Musical Local, Cal Dit i la Creu Roja Baix Llobregat Centre no s’ha pogut realitzar com l’any passat al pati del Palau, en obres, i s’ha fet a la plaça del Mercat. Tot i ser un espai més petit, l’afluència de públic ha estat “molt bona”, segons valora Suli Lemkadem, del Bar Musical Local, en declaracions a Viu Molins de Rei. “Teníem com a objectiu aconseguir 3.000 kg i hem aconseguit al voltant de 3.018 kg”, explica satisfet.

Per la seva banda, Jordi Costa, de Cal Dit, posa en valor “la participació de les entitats” que han col·laborat amb la iniciativa, com els Matossers de Molins de Rei o la Fifita, que amb el seu espectacle de pallassos ha fet gaudir a menuts i grans. “Molins ha demostrat una vegada més que és molt participatiu”, assegura Costa.

Carles Solé, de la Creu Roja, filma com els nens s'ho passen bé amb la Fifita // Jose Polo

Carles Solé, de la Creu Roja, filma com els nens s’ho passen bé amb la Fifita // Jose Polo

Un públic heterogeni no ha deixat de portar aliments durant tota la jornada. Com ja va passar en la primera edició, a última hora de la tarda és quan s’ha reunit més gent. També hi han col·laborat algunes empreses privades, com Fruites DACHS, que han aportat una gran quantitat d’aquest tipus d’aliment. De fet, Carles Solé, de la Creu Roja, indica que la gran quantitat de fruita recollida “ha generat certs problemes” ja que s’ha hagut de “transportar ràpidament per evitar que es faci mal bé”.

El Banc d’Aliments del Punt de Suport a les Famílies de la Creu Roja serà el punt des d’on es distribuiran els aliments recaptats. Llop Gestió i Sonitrons també han cedit material per fer possible la iniciativa, en la que també ha col·laborat aquest mitjà. Tots els organitzadors coincideixen en una cosa: hi haurà tercera edició del Refresc Solidari.

Recomanacions personalitzades