Molins de Rei amb el Sàhara celebra 20 anys de solidaritat

L’entitat Molins de Rei amb el Sàhara porta 20 anys acollint nens sahrauís durant els mesos d’estiu. Enguany són tres nens, els mateixos que l’any passat però lluny de la xifra d’acollits de fa anys. La tradicional festa solidària aquest cop ha estat més musical que mai, amb una batucada i concerts del cicle Músiques Invisibles.

Els nens acollits i un grup de percussió van anar fins al pati de Ca n'Ametller // David Guerrero

Els nens acollits i un grup de percussió van anar fins al pati de Ca n’Ametller // David Guerrero

Del campament de refugiats de Tindouf a Molins de Rei. És la desitjada ruta que han fet un estiu més tres nens sahrauís que passen els mesos de juliol i agost lluny de les durísimes condicions del desert. El Zein, el Jair i la Hendu ja són tres habituals dels estius a Molins de Rei i, de fet, dos d’ells ja no podran tornar a Catalunya l’any vinent perquè ja han fet 12 anys i el programa Vacances en pau cobreix només des dels 8 fins aquesta edat.

Ara són ells, però abans han estat molts altres els que durant dos mesos gaudeixen del plaer d’obrir l’aixeta i veure rajar l’aigua, un dels luxes que no tenen al seu abast al desert. Aquest 2014 l’entitat Molins de Rei amb el Sàhara ha fet 20 anys de treball. “Ha estat molt important la implicació de la ciutadania amb el poble sahrauí i també el compromís polític de l’Ajuntament”, ha assegurat Mah Yahdih, delegat adjunt del Front Polisari a Catalunya, durant l’acte de rebuda als nens realitzat al pati de Ca n’Ametller. El cert és que el consistori molinenc no ha retallat els ajuts en cooperació al Sàhara però la Generalitat i la Diputació ho han fet, i molt.

Els tres nens que passen l'estiu a Molins de Rei i un de Barcelona acompanyats dels representants de Molins de Rei amb el Sàhara i el Front Polisario // David Guerrero

Els tres nens que passen l’estiu a Molins de Rei i un de Barcelona acompanyats dels representants de Molins de Rei amb el Sàhara i el Front Polisario // David Guerrero

Lluny queda el principi de segle, quan els nens acollits a Molins de Rei rondaven la dotzena. Sense anar més lluny, fa tres anys eren set els nens que passaven l’estiu a la vila. Els últims anys la xifra de nens acollits ha anat baixant, en una tendència similar a la de la resta de Catalunya -enguany són 460 a tot el país-, però l’entitat solidària està disposada a continuar treballant. Per això, la responsable de Molins de Rei amb el Sàhara, Elisa Morales, llença un crit d’ajut: “Encoratgem a les famílies a acollir nens sahrauís durant els mesos d’estiu o, en tot cas, si no poden, a col·laborar amb l’associació”.

La festa solidària amb el Sàhara que habitualment organitza l’entitat aquest cop ha estat més musical que mai, amb una batucada des de la plaça de la Creu fins el pati de Ca n’Ametller i, sobretot, gràcies als concerts posteriors organitzats de manera conjunta amb el cicle Músiques Invisibles. El tradicional sopar de l’entitat o la gimcana infantil de l’any passat aquest cop s’ha canviat pels concerts de Cesk Freixas acompanyat de la poesia de Roc Casagran i posteriorment de Xarim Aresté.

El que no va faltar va ser la tòmbola amb obsequis de desenes de comerços del municipi per recaptar fons destinats a finançar les activitats de l’entitat i poder comprar productes que els nens portaran fins al campament de refugiats un cop s’acabi la seva estada a Molins de Rei per fer més suportable la vida al desert durant la resta de l’any.

Recomanacions personalitzades

  4 comments for “Molins de Rei amb el Sàhara celebra 20 anys de solidaritat

  1. Eudald
    14/07/2014 at 15:03

    n’estem farts de veure els polítics a totes les fotos.

    Tota la força per les entitats!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *