Creades 19 empreses amb l’ajuda de la subvenció a nous autònoms

L’Ajuntament fa una valoració positiva del primer any de la nova línia d’ajuts a nous autònoms. S’han creat 19 empreses noves amb aquestes subvencions, que han comptat amb un pressupost de gairebé 19.000 euros. L’ajut es repetirà al 2015 i s’estudia posar una mica més de pressupost en el que queda de 2014. 

Els emprenedors de Rutes Pirineus acompanyats de les autoritats // Jose Polo

Els emprenedors de Rutes Pirineus acompanyats de les autoritats // Jose Polo

19 empreses de nova creació s’han vist beneficiades per la línia d’ajuts als nous autònoms que es trobaven en situació d’atur que l’Ajuntament de Molins de Rei va obrir ara fa set mesos. En total, el consistori ha destinat un total de 18.730€. Cada beneficiat s’ha emportat un màxim de 800 euros. Aquestes són les principals xifres de balanç sobre aquesta ajuda que s’han fet públiques en roda de premsa.

Hi han 34 sol·licituds d’aquest ajut fins al dia d’avui. D’aquestes, 23 s’han aprovat, 9 s’han denegat per no adherir-se correctament a les bases i dos estan pendents de resolució. El 91% de les subvencions atorgades són per a empreses de Molins de Rei i, la majoria de les quals són per a empresaris individuals. També hi han dues cooperatives, una SCP i una SL. El regidor d’Empresa, Esteve Altozano (CiU), explica que hi ha “un predomini de negocis del sector serveis” entre aquestes empreses de nova creació. Per exemple hi ha empreses dedicades al turisme, l’estètica, l’òptica o instal·lacions de so, entre altres.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CiU), diu que la mesura forma part del “compromís del govern municipal amb les persones i la reactivació econòmica”. Casals ha tret pit d’aquesta ajuda afirmant que molts municipis del voltant “han copiat la proposta”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha afirmat que la creació d’empreses “no pot crear únicament en mans de la iniciativa privada”. El socialista ha definit aquesta línia d’ajuts com una mesura que “exemplifica l’ADN d’aquest govern municipal”.

L’experiència de Rutes Pirineus

La roda de premsa de balanç s’ha fet amb la presència de Lluís Puiggarí i Xavier Armengol, creadors de Rutes Pirineus, una de les aventures empresarials que s’han creat amb l’ajuda de la subvenció per a nous autònoms. Segons Puiggarí, l’ajuntament els ha ajudat “en el moment més difícil, a l’inici de l’activitat”. El molinenc també ha volgut posar de relleu el paper del Centre García Nieto, on es vehicula l’ajuda, assegurant que és un “pol de coneixement” i agraint la tasca dels tècnics d’empresa del consistori que l’han ajudat a llençar la seva empresa.

Hi haurà nous ajuts al 2015

Els responsables del govern municipal han indicat que el pressupost municipal 2015 tindrà una partida destinada a aquesta ajuda “similar o, si podem, superior” a la que tot just ara acaba. També estudien invertir una mica més de diners per ajudar a sorgir noves empreses durant els mesos que resten d’aquest any. Aquest últim aspecte, però, no està confirmat.

Recomanacions personalitzades

  24 comments for “Creades 19 empreses amb l’ajuda de la subvenció a nous autònoms

 1. dclosa
  09/07/2014 at 16:44

  De las declaraciones de Xavi Paz (PSC), que ha afirmat que la creacio d’empreses “no pot crear unicament en mans de la iniciativa privada”, ¿De quien va a ser sino, de la publica? , ¿ Acaso son publicas las empresas que han recibido las ayudas ? , ¿ Y los que ya tienen negocios y que a duras penas les funcionan , de quien reciben ayudas? , Bueno sería que en base a la tan anunciada “transparéncia” se publicasen el la Web del ayuntamiento dichas empresas, a qué se dedican, dónde están ubicadas, y hacer un seguimiento si dentro de 1 año todavía siguen funcionando o es tirar el dinero por tirar. “Zapatero a tus zapatos “

  • ernest
   10/07/2014 at 6:43

   Si no s’ajuda critics . Si s’ajuda tambe. El cas es que parlem d’una ajuda de 800 euros ????segons el seu parer millot no donar cap ajuda i per tant cap creacio d’empreses i de feina

   • dclosa
    10/07/2014 at 8:29

    Autònoms amb situació d’atur ? , Com s’enten tot aixó , en tot cas seran autònoms sense comandes , No ? , Estan tots donats d’alta a Hisenda ? , En cas de que el negocí no funcioni, tenen de tornar els diners ? . “Zapatero a tus zapatos” , Sincerament n’estem farts de que es llençin tant al·legrement els diners dels nostres impostos , sols per l’ADN del protagonisme polític.

    • marta
     10/07/2014 at 12:35

     Suposo que és necessari una opinió critica a les actuacions politiques
     de tots els governs – com i sol dir no sempre plou a gust de tots – Però

     de vegades la critica contínua per criticar no deixa veure la
     perspectiva de la realitat, si escau comença a ser habitual i a més
     amb el manit discurs de la “transparència” vol donar l’ombra del
     dubte. Entrar a criticar que un organisme públic creu una ajuda (800 €)
     para nous emprendors amb la qual aquesta caient és caure en la critica
     com a “modus vivendi”

     • dclosa
      11/07/2014 at 7:11

      Critica si , però critica constructiva, A Molins de Rei hi ha pors a la “trasparència” ? , Estan tots donats d’alta a Hisenda ? , En cas de que el negocí no funcioni, tenen de tornar els diners ? . N’estem farts de que ens aumentin any rere any l’ IBI i es llençin tant al·legrement els diners dels nostres impostos , sols per l’ostentació i discurs mentider de un ADN polític.

     • ernest
      12/07/2014 at 16:15

      Quant patla parli en singular….jo parlo per mi … com tots. Sembla mentida la srva cruada o com diuen el seu modus vivendi hi ha moltes coses per criticar pero ajudar a començar ..? Ara voste a laseva i parli pet dclosa que es representa aici mateix

     • dclosa
      12/07/2014 at 19:17

      (???) , Estan tots donats d’alta a Hisenda ?, En cas de que el negocí no funcioni, tenen de tornar els diners ? , No , no, no ho arribarem a saber per que Viu molins no s’ho llegeix ningú, Maleuradament no hi ha lectors que ho sapiguen , i els funcionaris i polítics locals que ho saben, per “transparència” no ho volen respondre . Millor fer una instància sense resposta.

     • ernest
      13/07/2014 at 3:03

      Apali sap que ed un autonom ? Totes les empreses privades que han rebut cap subvencio de qialsevol administracio si nobfunciona torna els diners ? Que es primer l’ou o la gallina ?

     • dclosa
      13/07/2014 at 11:19

      ernest ,
      ¿Sabe o no sabe lo que yo pregunto en la red? , Si me responde con otra pregunta, podríamos estar aquí hasta que nos den las uvas…… Un autónomo es un pequeño empresario, los
      hay que tienen éxito y contablemente desgravan el IVA y van con buenos coches de empresa, los hay también que van con mucho negro, no tendrian que tener más derechos que los de
      un trabajador dependiente.
      Las
      corruptelas no las hay de grandes o pequeñas, son corruptelas. ¿Las corruptelas del caso FMC, por ser
      pequeñas, deberían indultarse, tal como harán?Los dineros públicos, para los que no se los
      ganan, son muy fáciles de administrar, En nuestro caso, estas daciones de 800 €, por el simple hecho de justificar el
      mantenimiento de una regiduría y dar
      protagonismo al DIPEL (ADN de CIU) no és justificable.. Aquí en España nadie devuelve nada,
      prefieren la cárcel antes que devolver dinero público, como en el caso Fidel Pallerols – Cursos INEM (CIU) , Oriol Pujol- ITV (CIU) , Felix Millet – Palau (CIU) , Ramón Llobet – 92.000 € – Cambrils
      (CIU). etc. etc. Ciertamente, tiene toda la razón
      : ¿Quien fue primero el
      ladrón o el político?

     • ernest
      13/07/2014 at 11:38

      Es la mateica formula que utilitza voste. Ara be com sempre tambe podria fer un llistat amb tots el partits que han estat al govern. Com ja es conegut que rep tantes amenaces i sap tant el proper dissabte hi ha assamblea de Podemos a molins . Participara ? O be es qieixara de tot. Es presentara amb podemos ja que parla tant drl seu suport? O es pasara 4 anys mes amb el seu modus vivrndi de criticar ?

     • dclosa
      13/07/2014 at 14:10

      ¿Sabe o no sabe lo que yo pregunto en la red? ¿ Sólo palabrería y reproches? , Me pasaré los años que hagan falta, o hasta que me echen los de Viu Molins, ( que ya me echaron una vez por preguntar demasiado o no a su gusto) por preguntar y defender los intereses de la ciudadanía de Molins de Rei , sean o no sean votantes de Podemos.

     • ernest
      14/07/2014 at 6:42

      “Defender los interes de la ciudadania” ??? On son llrs concentracions de recolçament ? Fa una setmana deia qie gracies a viu molins es donava informacio i avui parla de persecusio ?

     • dclosa
      14/07/2014 at 8:02

      Ya veo sus argumentos : Está vacio, y no tiene información, Solo sabe de palabrería y reproches personales, No vale réplica alguna a sus escritos, bye , bye

     • marta
      14/07/2014 at 10:18

      Sembla que continuem en la mateixa linia, fent amicsi donant classes magistrals d’educació – la qual demana –

     • dclosa
      14/07/2014 at 11:25

      Solo sabe de palabrería y reproches personales, No vale réplicar sus reproches, bye , bye

     • ernest
      14/07/2014 at 16:41

      Sembla que el terme palabreria ho te molt assimilat.. a veure si en el seus comentaris a qualsevol noticia te un argument mes que es repeteix molt sovint

     • dclosa
      14/07/2014 at 17:22

      Se repite, ahora veo claros sus argumentos, está vacio de opinión y no tiene información sobre el tema, Solo sabe hacer lo fácil : reproches personales, y no se adapta al tema, bye, bye.

     • ernest
      15/07/2014 at 15:34

      Parla el crack que amb un discurs te per tots els temes. Juas.juas

     • dclosa
      16/07/2014 at 0:13

      Repito! , Solo sabe hacer lo fácil : reproches personales, y no se adapta al tema

   • dclosa
    14/07/2014 at 11:38

    y lo peor és que según declaraciones de los mismísimos gerentes de Rutas Pirineus S.L., el lunes 14 , a las 11h30′ , en la radio municipal, indican que la empresa “no es viable ” Sincerament, n’estem farts de que es llençin tant al·legrement els diners dels nostres impostos , sols per l’ADN de protagonisme d’uns partits i propaganda política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *