El Parlament aprova incorporar Molins de Rei a la zona 1 quan es posi en marxa la T-Mobilitat

Aprovada al Parlament de Catalunya una proposta de resolució presentada per ERC que demana incloure Molins de Rei a la zona 1 del sistema de corones tarifaries de transport públic abans del maig del 2015, quan es preveu que es posi en marxa la T-Mobilitat. 

El barri de Les Conserves es troba separat del Centre Vila per les vies de tren // David Guerrero

Un tren s’atura a l’estació de Molins de Rei // David Guerrero

El Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat a la Comissió de Política Territorial la proposta de resolució presentada per ERC el passat 9 d’abril sobre la modificació del mapa corones tarifaries de transport públic. En aquesta proposta el Parlament insta al govern de la Generalitat a sol·licitar a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) a “reconsiderar” el mapa de zones quan s’implanti el nou sistema de la T-Mobilitat. Segons el calendari previst, això arribaria abans del maig de 2015.

Tot i això, encara no està clar com serà el nou sistema que vol implantar el govern la Generalitat. A hores d’ara no es sap si la T-Mobilitat utilitzarà un sistema de corones tarifaries o no per tal de marcar els preus dels bitllets. Si les zones deixessin d’existir, aquesta proposta de resolució no tindria gaire sentit. El que assegura, en tot cas, es que si es continua amb un sistema similar al d’ara Molins de Rei tindria plaça a la zona més econòmica per als usuaris del transport públic.

Segons informa ERC a través d’un comunicat, l’aprovació d’aquesta resolució garanteix que “abans de finalitzar la present legislatura municipal” Molins de Rei no pertanyerà a “una corona superior de la d’altres municipis que es troben situats a una distància geogràfica superior a Barcelona”. De fet, indiquen que el municipi estarà integrat a la zona 1 “abans del maig 2015”.

Marc Sanglas, portaveu d’ERC a la Comissió de Territori i Sostenibilitat i encarregat de defensar la proposta, s’ha mostrat satisfet durant una visita al municipi perquè “el Parlament ha contribuït a posar data i a acabar per fi amb el greuge històric que els molinencs pateixen”.

Per la seva banda, la portaveu el grup municipal d’Esquerres per Molins de Rei, Sílvia Guillén, ha assegurat que amb aquesta aprovació al Parlament ha quedat “demostrat” que els molinencs pateixen un “greuge”. Segons Guillén, el més desitjable és “acabar amb el sistema de corones tarifàries que comporta situacions il·lògiques” com la que pateix Molins de Rei.

 • joan

  gracias… ir a trabajar a Molins de Rei….a mi me costara mas dinero ya que tendre que pagar una zona mas…..

  • ……

   Jo també hauré de pagar més per anar a treballar. Una zona més per anar a la feina, per anar a comprar… No podré canviar el lloc de treball, però el de les compres segurament sí

   • ernest

    Sou de molins ?

    • joan

     No Ernest, jo no soc de molins i ja fa 9 any que hi treballo….Si s’aprova el canvi de zona i amb això el canvi tarifari…..per arribar a molins huaré de travessar una zona més…amb el conseqüent increment del preu de la targeta mensual…
     en fin……”no siempre llueve a gusto de todos”….

     • ernest

      Es el que pasa a la gent de molins que treballa o estudia en l’universitat…com be dius “no siempre llueve a gusto de todos “

     • joan

      si Ernest…tens rao…es el que els hi pasa…..però es canvia una regulacio ja existent, per beneficiar a uns envers d’altres…es a dir sent perjudicats per aquest canvi.

 • Pingback: Iniciativa alerta de la possibilitat que la T-Mobilitat no acabi amb la zona 2 | Viu Molins de Rei()