L’exalcalde Ivan Arcas (ICV) assegura que tot el que ha cobrat de la FMC és “legal i transparent”

L’acusació popular del cas Mercuri ha fet públic que Arcas hauria cobrat 1.326 euros en concepte de dietes com a membre del Consell de Direcció de la Federació de Municipis de Catalunya. L’ecosocialista explica que tot el que ha cobrat d’aquest ens està “regulat i normalitzat” i demana que el tema s’aclareixi “el més aviat possible”. 

Ivan Arcas en una Fira de la Candelera // Arxiu - Jose Polo

Ivan Arcas en una Fira de la Candelera // Arxiu – Jose Polo

L’exalcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas (Iniciativa), és un dels 44 batlles investigats per la jutge instructora del cas Mercuri per cobrar presumptes sobresous il·legals en concepte de dietes i desplaçaments mentre Manel Bustos presidia la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Segons ha fet públic l’acusació popular del cas Mercuri, la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, Arcas hauria cobrat 1.326€ per formar part del Consell Executiu de la FMC entre gener i maig de 2011, el que segons la plataforma que ho ha tret a la llum serien sobresous encoberts en forma de dietes. La investigació continua fins el 2012 però amb el canvi d’alcaldia Xavi Paz no va passar a ocupar el lloc d’Arcas.

En declaracions a Viu Molins de Rei, l’exalcalde nega haver-se apropiat de diners de forma il·legal. “Tot el que he cobrat de la FMC està regulat, normalitzat i és públic i legal, en cap cas hem cobrat sobresous”, afirma amb contundència. Arcas demana a la jutge que “aclareixi aquesta acusació el més aviat possible” ja que queda en el punt de mira la reputació d’alcaldes de tots els partits polítics i d’arreu de Catalunya.

Segons l’ecosolialista, tots els diners que ha cobrat d’aquest ens municipalista són “transparents i aprovats en assemblea”.  Explica que, potser, hi ha hagut “un error dels serveis tècnics” al no liquidar correctament el pagament i argumenta que si això és així ell no té cap tipus de responsabilitat. En tot cas, Arcas indica que ha declarat a Hisenda tot el que ha rebut de la Federació de Municipis.

“La meva feina al consell executiu era el menys important”, expressa l’excalde molinenc, que presidia la comissió de Benestar Social on, assegura, “passava més hores que un rellotge”. La seva feina consistia en negociar amb altres administracions, com per exemple la Generalitat, per intentar protegir i millorar els serveis socials del municipis catalans. Arcas espera que “un cop s’aclareixi” el cas i es vegi que “no va fer res il·legal” algú “restableixi” la seva imatge, recordant que precisament això no va passar amb la denúncia de l’anterior interventora de l’Ajuntament de Molins de Rei quan ell mateix era alcalde. En aquell cas la justícia va demostrar que Arcas era innocent arxivant el cas.

 • dclosa

  Hasta que el Sr. Ivan Arcas(ICV) exalcalde de Molins de Rei y actual vicepresidente del Consell Cormarcal del Baix Ll. , no nos clarifique “dónde” está publicado lo que el y otros más solían cobrar de la FMC , y se pueda verificar de que esto está regulat, normalitzat i es public i legal, no nos lo vamos a creer.
  Sabemos lo que cobra como regidor y está publicado en la Web del Ayuntamiento, pero, bueno sería saber también “dónde” está publicado lo que él cobra del Consell Comarcal.

 • ernest

  Que pasaria si aquest cas l’alcalde fos um altra persona ?

  • dclosa

   Moralmente, no debería haber ninguna diferéncia
   , Politicamente és la vergüenza que manifiestan los políticos en confesar los
   dineros que ganan , Tal como se
   justificaba Bustos , és : ” evitar que salieran publicadas las cantidades” que cobraban
   los alcaldes, “para evitar la fácil
   y comprensible demagocia del populacho sobre lo que cobran los políticos”. Prueba de ello es que esto se ha solicitado
   repetidas veces en este mismo artículo del Viu molins y que no hay nadie que nos lo responda a lo preguntado, ni ICV-Molins, ni PSC-Molins, ni CIU-Molins , ni ERC-Molins….. ¿Todos son Bustos ?

 • dclosa

  Molt bona la fotografia, Ja que hi estem posats a demanar dades en
  pro de la tant anunciada “transparència” , que algú ens expliques com va anar
  aquell viatge que el Sr. Arcas i altres
  alcaldes més, van fer fa una quants anys a Tailàndia i si se’l
  van pagar de la seva butxaca,
  També seria bo conèixer si els
  altres alcaldes com en Puntes (ERC) ,
  Paz (PSC) o inclús l’actual
  alcalde Casals , van cobrar o cobren de la FCM. Em dona l’impresió que per la poca gent que llegeix Viu molins, ens quedarem amb les ganes…

  • ernest

   Llegeix una mica als diaris…ahir al periodico sortia l”atestat del cas del mossos d’esquadra (101pagines ) sap greu per voste pero ni el casala ni xavi paz figiren enlloc….abans de llençar la pedta sense cap fonament s’informa una mica…el peridico dia dia 5 en format paper i digotal

   • dclosa

    Ja que en sap tant , em pots dir d’on sortien els diners que financiaven la FCM ? , Ets en tot cas el secretari d’en Casals o d’en Paz per afirmar o negar lo que jo pregunto? , L’atestat dels mossos no és el registre de membres ni comptable de la FMC , Els de PSC-Molins i el CIU-Molins no duen res, Sel’s ha mengat la llengua el gat ?

    • ernest

     No es que sapiga tant LLEGEIXO els diaris. Fa una acusacio i te l’informacio als diaris EL PERIODICO 5 de juliol ….no es tant dificil…sembla que l”informacio dels mossos no li agrada i voldria implicar aquestes dues petsones rs que com dir si al ramos a rebut sobres pel cas barcenas…..

     • dclosa

      Jo no vull implicar ni acusar a ningú, unicament vull saber, i lo del mossos no m’ho diu, si el Sr. Arcas va anar o no a Tailandia i qui li va pagar el viatge, i si quant el van suplir a l’alcadía , el Sr.Puntas, el Sr. Paz i el Sr Casals com a “membres nats” , aquets, van asistir o no a les reunions de la FMC, ¿ Tan difícil i impossible és periòdisticament és saber aixó a Molins de Rei? , ¿ Patim una dislèpsia dels portaveus polítics locas o és el síndrome de la endogámia politico-periodística crònica de sempre? . També vull saber lo que el Sr. Arcas cobra com a vicepresident del Consell Comarcal del Baix. Ll. i si es presentará o no com a candidat de ICV a l’alcaldía de Molins de Rei el 2015.

     • marta

      Agrair-vos l’informació del diari i per tant veure l’abast de l’investigació. Desprès de llegir-ho veig que des de l’Ivan Arcas no hi ha cap representació de Molins de Rei dins dels organs de la FMC (actes de l’any 2012) Ara sembla mentida com la dona del Bustos amb jornada de 16 hores mensuals cobri 2.600 € nets al mes i parlar desprès dels valors de l’esquerra

     • dclosa

      Según manifestaciones del dia 10 en la Radio, el Arcas esta enfadado e indica que a medida
      que han ido pasando los dias se ha visto de que los verdaderos promotores del
      escándolo del FMC ha sido la propia policía con las escuchas del Bustos, que los dineros en la FMC se los aprobaban
      por asamblea por ejecutiva y que los
      importes eran públicos y que se cotizaban por Hacienda, que para él todo eso del FMC es un
      calvario, que realmente los dineros salían de los
      ayuntamientos con pagos que hacían a la FMC desde el 2004, que eso del FMC eran dietas, que los regidores que no están en dedicación
      completa en el Ayuntamiento cobran 380€ (63.000 ptas) por pleno ( ¿los extraordinarios también? ) , que él en la FMC era presidente de la comisión de
      bienestar social, que excepto agosto se
      reunían cada 15 dias, que finalmente
      rectifica, y contrariamente a lo que declaró en los medios, va a devolver los
      dineros de la FMC , que
      eso de la AMC afín a CIU y lo de la FMC afín a PSC son un sindicato el la defensa de sus sueldos, que los sueldos son públicos pero que para
      saberlo hay que solicitarlo via instancia,
      que los criterios de los sueldos de los alcaldes y regidores vienen marcados
      por la FMC, ¿ Cuanto nos cuesta la democracia de España con tantos zopencos
      en los ayuntamientos ? , ¿Las horas de
      las paellas de IVC-Molins y los 4×200 € que
      recibe ICV –Molins por cada pleno
      municipal directamente de nuestros impuestos, también lo cuentan como dietas? , ¿La
      ley tributaria del IRPF desgrava las daciones a ICV para paellas? , Eso del reparto de los dineros públicos es perverso, muy perverso….

 • Molinenca

  El problema és que la resta de ciutadans no cobrem dietes ni sobresous, no podem cobrar de dues empreses diferents perquè Hisenda ( q se suposa q som tots) ens fot unes clatellades impressionants, quan ens quedem sense feina no ens recol.loquen enlloc…perquè aquesta gent ha de tenir un tracte diferent??
  I ja no diguem els alts càrrecs del Govern…mentre més amunt més lladres!! És vergonyós tot plegat…gent al carrer, sense poder donar ni de menjar als seus fills perquè el Consell Comarcal ha retallat en beques de menjador…i aquest senyor tenint dret a dietes…sap vostè quants nens poden tenir un àpat amb aquests diners??

  • dclosa

   Lo verdaderament vergonyós és la predisposició
   i unanimitat a la que arriben a l’inici
   de cada legislatura tots els regidors municipals de Molins de Rei,
   siguin del color que siguin, en aprovar-se els seus sous, i també vergonyós es la didàctica en mostrar-ho a la ciutadanía que suposo deu ser per
   lo que deia en Bustos “evitar
   que salieran publicadas las cantidades” que cobraban los alcaldes
   “para evitar la facil y comprensible demagocia del populacho sobre lo que
   cobran los politicos”., PREGUNTA
   : ¿Un regidor que cobra 14.072 € pot cobrar el suplement de 15.212 € si és tinent alcalde ? , ¿ Un regidor que cobra 14.072 € també cobra una dieta de 4.500 € per assistència
   als plens i 1.140 € per assistir a la junta de portaveus? , ¿Qué son les subencions complementaries
   fixes i que son les variables ?

 • Dclosa2

  Voleu dir que el dclosa aquest, no és algú del ViuMolins mateix? No surt el seu nom en vermell, com el de tots, i curiosament sempre comenta. A més, en idiomes i maneres diferents.

  • dclosa

   No , no , en dclosa és en Dclosa2 , Satisfet ?

 • Manel

  Sempre són els mateixos !!!!!!

  Ja n’hi ha prou de mantenir amb els nostres diners a aquest corrupte i aquest vividor de l’Ivan Arcas; però quin morro que té aquest zangano, anys i anys xupant i xupant.

  Te collons que el tio com a vicepresident del Conselll Comarcal (sempre en la poltrona és clar) ens retalli les beques de menjador a les families que ho necessitem; peò això sí, PER L’IVAN ARCAS NO HI HAN RETALLADES , ell COBRA de l’Ajuntament de Molins, del Consell Comarcal, de la Federació de Municipis i d’altres llocs …

  Tu ivan Arcas sí que estas subvencionat … crisi quina crisi Ivan?

  Els seus fills segur que no tenen problemes per anar al menjador de l’escola .

  Ves a treballar com la gent decent Ivan Arcas, i deixa de xupar dels nostres impostos, que ja està bé home … ja està bé d’abusar.

  ARCAS DIMITEIX JA D’UNA VEGADA APROFITAT

  • dclosa

   Y lo peor es que ICV-Molins , excepto lo de que Ivan Arcas ya no se presentará como alcaldable en el 2015, no quiere dar explicaciones sobre éste asunto, y que de nuevo recurre a escurrir el bulto, Ahora nos enteramos (via declaraciones del JR (CIU) y via Arcas (ICV) en la RMdR) de que lo publicado en la Web del Ayuntamiento sobre los sueldos de los cargos electos no és correcto, ya que no se indican los 380 € (63.000 ptas) que un regidor cobra por asistir a un pleno, para hacer mociones y más mociones, y brindis al sol, de cosas que no nos van ni nos viene al municipio. Lo que queda claro de todo eso de la Asociación Catalana de Municipios (ACM) y la Federación de Municipios de Catalunya (FMC) solo servía para una cosa : para fijarse y establecer los sueldos de los alcaldes,
   Y lo peor es que nos echen en cara y nos quieran hacer confesar con ruedas de molino a la ciudadanía de Molins de Rei , como ignorantes, indicándonos de que todo eso de los sueldos de la FCM és “publico” , ¿ Dónde se pueden ver sus publicaciones?

 • dclosa

  y ahora solo nos falta que el Sr. Luis Carrasco(ICV) regidor y portavoz de ICV-Molins , nos cuelgue en el Facebook de Podemos-podem -Molins las justificaciones infumables del Sr. Sanjose (ICV), alcalde de Sant Feliu de Llobregat e imputado también en eso de la FMC

 • Pingback: L'exalcalde Ivan Arcas és imputat pel cas dels pressumptes sobresous de la FMC | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: L'assemblea d'Iniciativa dóna suport a Ivan Arcas després de la seva imputació | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Ivan Arcas deixa l'Ajuntament després de 20 anys de carrera política | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La Fiscalia Anticorrupció assenyala l'exalcalde Víctor Puntas en el cas dels sobresous de la FMC | Viu Molins de Rei()