Els militants del PSC Molins de Rei demanen més política de carrer en una xerrada amb Miquel Iceta

Miquel Iceta visita Molins de Rei per fer una xerrada a la seu de l’agrupació local del PSC. Ha recollit un total de 33 avals al municipi. Reconeix que vol ser un primer secretari de “transició”. Els socialistes molinencs expressen els seus neguits envers la situació del partit. 

Miquel Iceta a la seu del PSC Molins de Rei // Jose Polo

Miquel Iceta a la seu del PSC Molins de Rei // Jose Polo

El candidat a primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha visitat Molins de Rei per copsar els ànims dels socialistes molinencs en una xerrada que ha aconseguit omplir la seu socialista, no gaire gran, situada al carrer Poeta Mateu Janés. Els socialistes molinencs han expressat seus neguits i reflexions sobre el futur i el present del partit. Ha regnat un clima d’acceptació envers un candidat experimentat per tal que aquest intenti aturar l’hemorràgia de suports que pateix el partit.

Tot i acceptar la solució temporal d’Iceta, el cert és que la gent del PSC molinenc vol canvis més profunds en el partit a nivell nacional. Un dels militants ha assegurat que el partit “ha abandonat als afectats per la crisi”, expressant el seu malestar amb aquest fet. “La gent s’ha sentit abandonada per nosaltres”, ha certificat aquest, denunciant la falta de contacte directe amb les persones. Un altre militant ha assegurat, en el mateix sentit, que el PSC “no ha sabut veure la realitat de la gent”. Es reclama, doncs, més política de carrer com la que es practica al municipi i més sensibilitat cap a les temàtiques socials. D’altra banda, una de les militants més joves de l’agrupació demanava que el grup parlamentari i la direcció del partit es controlessin mútuament. Una altra militant més experimentada no era gaire optimista al assegurar que veu a Iceta amb “molt bones intencions però ho té molt complicat”. 

Miquel Iceta rodejat pels socialistes molinencs // Jose Polo

Miquel Iceta rodejat pels socialistes molinencs // Jose Polo

33 avals 

Iceta ha aconseguit un total de  33 avals per la seva candidatura entre la militància molinenca, el que representa aproximadament un terç de la militància local. S’ha presentat com un Primer Secretari “de transició” davant la complicada situació per la qual passa el seu partit. Segons ell, el PSC ha de parlar d’ “el somni d’una societat millor” i no de “la consulta que finalment no es realitzarà”. I és que, segons les seves tesis, els socialistes no han d’abandonar “la bandera de la reforma federal de la constitució”.

Iceta ha posat de relleu la seva experiència i la seva capacitat per comunicar. En el seu full de ruta està fer un procés de primàries per escollir el proper candidat del PSC a la presidència de la Generalitat abans de l’estiu vinent. El socialista, que ha escoltat els neguits dels companys de partit molinencs, ha reconegut que “la gent que fa activisme social s’ha sentit abandonada pel partit” i ha afirmat que els socialistes han de tornar a demostrar la seva capacitat de “posar l’economia al servei de la gent”. 

El primer tinent d’alcalde i proper candidat a l’alcaldia pel PSC, Xavi Paz, ha considerat la candidatura d’Iceta de forma positiva perquè aporta “credibilitat” al projecte del partit. “Tenir un primer secretari dedicat a fer exclusivament aquesta feina abans d’escollir candidat és bo”, ha afirmat Paz. El president de l’agrupació, Joan Barrios, ha dit que es necessita “renovació” dins l’executiva per aportar esperances. Un dels joves que ha entrat amb més empenta durant els últims anys, el regidor Pep Puiggarí, demanava a Iceta que es preparés “un cop d’efecte” per tal de capgirar la dinàmica negativa del partit.

Recomanacions personalitzades

  8 comments for “Els militants del PSC Molins de Rei demanen més política de carrer en una xerrada amb Miquel Iceta

 1. dclosa
  03/07/2014 at 19:49

  Quedaban todavía pendientes en la xarxa alguna preguntilla y confirmación pendiente, de otra noticia, de si el Sr. Xavi Paz Peche (PSC) , masajista de profesión, membre nat, cuando era alcalde del Ajuntamento de Molins de Rei : a) confirmar si cobraba la cantidad 55.453,86 € ( 9.2 milions ptas), disfrutando además de una VPO en La Granja para la cual se exigen unos cobros de mínimos, b) confirmación de que cobraba además el “consejo” (9×323 € e “informatives” (9×176€) de la Area Metropolitana Barcelona , c) no sabemos nada de si cobraba o no de la FMC , Federació de Municipis de Catalunya ,…. Haciendo uso de la tan anunciada y cacareada “transparéncia” del PSC- Molins , bueno sería de que alguien nos diese una respuesta.

 2. dclosa
  04/07/2014 at 7:50

  Queda por confirmar si el Sr. Xavi Paz (PSC) , que mientras era
  alcalde de Molins de Rei, cobraba 55.453,86 € ( 9.2
  milions ptas), además de disfrutar de una VPO en La
  Granja que se requiere unos mínimos de sueldos para poder acceder a ellas, y que también cobraba de la AMB por “consejo” (9×323 €) e “informatives” (9×176€), no sabemos nada de si llegó a cobrar o no de
  la FMC Federació Municipal de Catalunya, como si cobraba cuando era alcalde el Sr.
  Ivan Arcas (ICV) – Caso Mercurio.

 3. dclosa
  04/07/2014 at 12:54

  Queda por confirmar si
  el Sr. Xavi Paz (PSC) , que cuando era alcalde de Molins de Rei,cobraba 55.453,86 € ( 9.2
  milions ptas), además de disfrutar de una VPO en La
  Granja que se requiere unos mínimos en sueldo para poder acceder a ellas, y también cobraba de la AMB por
  “consejo” (9×323 €) e
  “informatives” (9×176€), no sabemos si llegó a cobrar o no de la FMC Federació Municipal de Catalunya, El que si cobraba cuando era alcalde era el Sr.
  Ivan Arcas (ICV) – Caso Mercurio. Hay que adivinar si el contenido del comentario es ofensivo o es o no agradable al “inquisidor” de la redacción en Viu molins , que a pesar de que se declaran poiíticamente independientes, me lo han borrado varias veces

  • ernest
   05/07/2014 at 0:52

   Aquest comentari ho he llegit en dues noticies diferents com a cpmentari….la noticia es la visita per demanar avals del Iceta. L’unic que aquesta vegafa no surt la paraula masajista

   • dclosa
    05/07/2014 at 8:34

    i avui ha sortit el sol ….

    • ernest
     05/07/2014 at 8:40

     Avui si. En canvi ahir va trigar amb la pluja

 4. dclosa
  07/07/2014 at 12:48

  Según declaraciones de Xavi Paz (PSC), en RMdR , la culpa de todo eso del FMC es debido a “el principi de la confiança que se ha convertido en el principi de la desconfiança”, que el responsable de los cobros fraudulentos no son los políticos , el culpable és el gerente, Que los ayuntamientos no están de suerte con eso de las asociaciones, que la culpa és siempre de los demás, la pro PSC , FMC y la pro CIU, ACM Asociació Catalana de Municipis, también tiene el secretario y el gerente imputados, que el culpable del cobro de dietas y de las puertas giratorias és la mismísima “democracia” , que él cobra poco, que hay más de 15 funcionarios en el Ayuntamiento que cobran más más que el alcalde, que en el Ayuntamiento hay 260 funcionarios + los empleados de las concesiones.

  Que Xavi Paz (PSC) está de acuerdo con la consulta siempre que sea “legal y acordada” y aprobada por Rajoy y el Rey de España, Bueno… siempre inventando la sopa de ajo… Si fuese legal y acordada ya no sería necesario tanto revuelo , ¿ No?, ¿ Y quiere cobrar más para decir eso ?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *