Els militants del PSC Molins de Rei demanen més política de carrer en una xerrada amb Miquel Iceta

Miquel Iceta visita Molins de Rei per fer una xerrada a la seu de l’agrupació local del PSC. Ha recollit un total de 33 avals al municipi. Reconeix que vol ser un primer secretari de “transició”. Els socialistes molinencs expressen els seus neguits envers la situació del partit. 

Miquel Iceta a la seu del PSC Molins de Rei // Jose Polo

Miquel Iceta a la seu del PSC Molins de Rei // Jose Polo

El candidat a primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha visitat Molins de Rei per copsar els ànims dels socialistes molinencs en una xerrada que ha aconseguit omplir la seu socialista, no gaire gran, situada al carrer Poeta Mateu Janés. Els socialistes molinencs han expressat seus neguits i reflexions sobre el futur i el present del partit. Ha regnat un clima d’acceptació envers un candidat experimentat per tal que aquest intenti aturar l’hemorràgia de suports que pateix el partit.

Tot i acceptar la solució temporal d’Iceta, el cert és que la gent del PSC molinenc vol canvis més profunds en el partit a nivell nacional. Un dels militants ha assegurat que el partit “ha abandonat als afectats per la crisi”, expressant el seu malestar amb aquest fet. “La gent s’ha sentit abandonada per nosaltres”, ha certificat aquest, denunciant la falta de contacte directe amb les persones. Un altre militant ha assegurat, en el mateix sentit, que el PSC “no ha sabut veure la realitat de la gent”. Es reclama, doncs, més política de carrer com la que es practica al municipi i més sensibilitat cap a les temàtiques socials. D’altra banda, una de les militants més joves de l’agrupació demanava que el grup parlamentari i la direcció del partit es controlessin mútuament. Una altra militant més experimentada no era gaire optimista al assegurar que veu a Iceta amb “molt bones intencions però ho té molt complicat”. 

Miquel Iceta rodejat pels socialistes molinencs // Jose Polo

Miquel Iceta rodejat pels socialistes molinencs // Jose Polo

33 avals 

Iceta ha aconseguit un total de  33 avals per la seva candidatura entre la militància molinenca, el que representa aproximadament un terç de la militància local. S’ha presentat com un Primer Secretari “de transició” davant la complicada situació per la qual passa el seu partit. Segons ell, el PSC ha de parlar d’ “el somni d’una societat millor” i no de “la consulta que finalment no es realitzarà”. I és que, segons les seves tesis, els socialistes no han d’abandonar “la bandera de la reforma federal de la constitució”.

Iceta ha posat de relleu la seva experiència i la seva capacitat per comunicar. En el seu full de ruta està fer un procés de primàries per escollir el proper candidat del PSC a la presidència de la Generalitat abans de l’estiu vinent. El socialista, que ha escoltat els neguits dels companys de partit molinencs, ha reconegut que “la gent que fa activisme social s’ha sentit abandonada pel partit” i ha afirmat que els socialistes han de tornar a demostrar la seva capacitat de “posar l’economia al servei de la gent”. 

El primer tinent d’alcalde i proper candidat a l’alcaldia pel PSC, Xavi Paz, ha considerat la candidatura d’Iceta de forma positiva perquè aporta “credibilitat” al projecte del partit. “Tenir un primer secretari dedicat a fer exclusivament aquesta feina abans d’escollir candidat és bo”, ha afirmat Paz. El president de l’agrupació, Joan Barrios, ha dit que es necessita “renovació” dins l’executiva per aportar esperances. Un dels joves que ha entrat amb més empenta durant els últims anys, el regidor Pep Puiggarí, demanava a Iceta que es preparés “un cop d’efecte” per tal de capgirar la dinàmica negativa del partit.

Recomanacions personalitzades