La CUP acusa CiU de difamar a les xarxes socials utilitzant perfils falsos

El principal partit de l’oposició acusa als convergents de crear perfils falsos a Twitter per després “difamar contra la resta de forces polítiques”. La resposta des del perfil de CiU com si d’una altra persona es tractés ha deixat en evidència les males pràctiques del partit a les xarxes socials. El partit de l’alcalde es desmarca de la polèmica assegurant que es tracta d’un error. 

Nova polèmica a les xarxes socials. La CUP acusa CiU Molins de Rei de “difamar contra la resta de forces polítiques i especialment contra el regidor Àlex Maymó” utilitzant perfils falsos a Twitter. Segons explica la CUP en un comunicat, el perfil @guillembastida no correspon a cap persona i està controlat pel partit de l’alcalde Joan Ramon Casals.

Durant les últimes setmanes el líder del principal partit de l’oposició ja havia expressat les seves sospites sobre aquest perfil a les xarxes socials, però va ser un error en la gestió del polèmic usuari fictici el que ha delatat les males pràctiques de CiU. En una conversa amb Àlex Maymó, en comptes de respondre des del perfil presumptament fals, l’encarregat de gestionar el compte de CiU Molins de Rei va respondre amb el del propi partit, posant en safata la prova del “delicte”.

Imatge del correu de notificació de Twitter, la prova que aporta la CUP Molins // CUP Molins

Imatge del correu de notificació de Twitter, la prova que aporta la CUP Molins // CUP Molins

Segons l’esquerra independentista, això evidencia que “la mateixa persona que administra el Twitter de CiU Molins també gestionava el perfil de @guillembastida”. Aquests tuits han estat esborrats minuts després de publicar-se però la CUP aporta com a prova el correu electrònic de notificació que envia Twitter automàticament cada cop que es rep una resposta a la xarxa social. El perfil ha passat a estar protegit i ara ja no es poden consultar els seus tweets.

Entre els comentaris fets a Twitter del presumpte molinenc que es definia com “retrassat digital”, també hi havia referències amb to despectiu a diversos moviments socials i mitjans de comunicació com aquest.

CiU Molins ho nega

La pràctica denunciada per la CUP no és nova. Des d’abans de les passades eleccions municipals CiU Molins de Rei utilitza un altre perfil fals a Facebook i Twitter sota el nom de Josep Molist.

La resposta de CiU no s’ha fet esperar. A través de Twitter, han negat qualsevol vinculació amb el perfil @guillembastida en diferents piulades:

Segons els convergents, doncs, tot es tracta d’un error al copiar el tweet i publicar-ho sense voler, tot i que aquest comentari no va poder ser copiat d’enlloc ja que ningú l’havia publicat abans.

Des de la CUP s’ha emès un comunicat en el que demanen explicacions de forma pública a CiU Molins de Rei i reclamen que es doni a conèixer qui és la persona que gestiona el perfil de l’agrupació local a les xarxes socials. En aquest sentit, des de la CUP demanen al partit que governa l’Ajuntament “que expressi les seves opinions polítiques únicament a través dels seus canals oficials o a través dels perfils reals de la seva militància i que aturi el joc brut”.

Recomanacions personalitzades