La CUP acusa CiU de difamar a les xarxes socials utilitzant perfils falsos

El principal partit de l’oposició acusa als convergents de crear perfils falsos a Twitter per després “difamar contra la resta de forces polítiques”. La resposta des del perfil de CiU com si d’una altra persona es tractés ha deixat en evidència les males pràctiques del partit a les xarxes socials. El partit de l’alcalde es desmarca de la polèmica assegurant que es tracta d’un error. 

Nova polèmica a les xarxes socials. La CUP acusa CiU Molins de Rei de “difamar contra la resta de forces polítiques i especialment contra el regidor Àlex Maymó” utilitzant perfils falsos a Twitter. Segons explica la CUP en un comunicat, el perfil @guillembastida no correspon a cap persona i està controlat pel partit de l’alcalde Joan Ramon Casals.

Durant les últimes setmanes el líder del principal partit de l’oposició ja havia expressat les seves sospites sobre aquest perfil a les xarxes socials, però va ser un error en la gestió del polèmic usuari fictici el que ha delatat les males pràctiques de CiU. En una conversa amb Àlex Maymó, en comptes de respondre des del perfil presumptament fals, l’encarregat de gestionar el compte de CiU Molins de Rei va respondre amb el del propi partit, posant en safata la prova del “delicte”.

Imatge del correu de notificació de Twitter, la prova que aporta la CUP Molins // CUP Molins

Imatge del correu de notificació de Twitter, la prova que aporta la CUP Molins // CUP Molins

Segons l’esquerra independentista, això evidencia que “la mateixa persona que administra el Twitter de CiU Molins també gestionava el perfil de @guillembastida”. Aquests tuits han estat esborrats minuts després de publicar-se però la CUP aporta com a prova el correu electrònic de notificació que envia Twitter automàticament cada cop que es rep una resposta a la xarxa social. El perfil ha passat a estar protegit i ara ja no es poden consultar els seus tweets.

Entre els comentaris fets a Twitter del presumpte molinenc que es definia com “retrassat digital”, també hi havia referències amb to despectiu a diversos moviments socials i mitjans de comunicació com aquest.

CiU Molins ho nega

La pràctica denunciada per la CUP no és nova. Des d’abans de les passades eleccions municipals CiU Molins de Rei utilitza un altre perfil fals a Facebook i Twitter sota el nom de Josep Molist.

La resposta de CiU no s’ha fet esperar. A través de Twitter, han negat qualsevol vinculació amb el perfil @guillembastida en diferents piulades:

Segons els convergents, doncs, tot es tracta d’un error al copiar el tweet i publicar-ho sense voler, tot i que aquest comentari no va poder ser copiat d’enlloc ja que ningú l’havia publicat abans.

Des de la CUP s’ha emès un comunicat en el que demanen explicacions de forma pública a CiU Molins de Rei i reclamen que es doni a conèixer qui és la persona que gestiona el perfil de l’agrupació local a les xarxes socials. En aquest sentit, des de la CUP demanen al partit que governa l’Ajuntament “que expressi les seves opinions polítiques únicament a través dels seus canals oficials o a través dels perfils reals de la seva militància i que aturi el joc brut”.

 • Marta

  Tot plegat és brut, però tots fan el mateix. Demanar disculpes a aquestes alçades és d’hipòcrites. La cagada fa riure, això sí.

 • Pablo

  CiU ha caigut molt baix…tant baix com està caient a les enquestes!

 • CIU ens roba

  Falten un parell de detalls. La cap de comunicació de CIU molins es Georgina Pou: LA PARELLA de Joan Ramon Casals… Enxufisme? Te un sou? De CIU o municipal?

  Ara ningu diu res, ningu a sigut, tots els carrecs van plens d’amics i familiars…

  • dclosa

   No , no creo que la Sra. que usted menciona tenga tantas luces..

  • endolls

   La Georgina Pou ja cobra com a assessora al departament de Benestar i Família. L’alcalde cobra com a assessor a la diputació sense saber a què es dedica.

   • dclosa

    No sap a que es dedica ell o a que es dedica la seva parella ? , Sap algú quins horaris i quina feina fa en JR a la Diputació? , S’ha de fitxar a la Diputació?

 • Àlex

  Georgina Pou, segons la notícia de la qual adjunto l’enllaç més a sota, és la responsable de comunicació de la secció local:

  http://www.viumolinsderei.com/2012/05/24/cdc-molins-de-rei-renova-lexecutiva-amb-lobjectiu-de-governar-en-solitari/

  Georgina Pou, parella actual de l’alcalde, és cap de l’oficina de relacions institucionals del Departament de Benestar i Família i va ser nomenada com a càrrec de confiança (a dit). El seu sou brut és de 56.941,19€ anuals:

  http://www20.gencat.cat/docs/bsf/01Departament/Transparencia/retribucions.pdf

  Davant del silenci de CiU Molins i veient que ningú ha negat que sigui la responsable de comunicació… la pregunta és la següent: Georgina Pou escrivia els tuits de @guillembastida en horari de feina?

  • ernest

   Alex maymo o alex ?sembla que es la mateixa tactica que denuncieu

   • dclosa

    Qué importa si el gat es mascle o famella, lo important és que caci ratolins

    • ernest

     Que aporta aico a la noticia ?

     • dclosa

      Qué importa si és alex maymo o alex a secas, lo important son les dades i els enllaços que dona aquest Sr. o Sra, sobre la tal Georgina… Podem saber, d’una vegada per totes i amb la tant anunciada “transparència” PSC + CIU , si aquesta Sra. o Srta, és o no és responsable de comunicació a la Generalitat ? , .O quieto callao ?

   • carles

    vaia forma de no contestar a que la Guillem Bastida és el Georgina Pou xd

    • eugeni

     Jo en aquest cas, segons la noticia es veu que hi ha persones que amb un pseudonim es baralla en les xarxes socials i això sembla que publicita el Sr. Alex Maymo, entenc la pregunta de l’Ernest si es alex o alex maymo per com s’expresa ja coneixem a la Vila o illors les seves parets

     • Asier Baiona

      Hola Eugeni, perquè CiU encara no ha demanat perdó ni ha explicat tots els twits polèmics de Guillem Bastida.

      Bé, no sé si et dius Eugeni de veritat, potser intentes ser el nou substitut de Guillem Bastida…

     • ernest

      Sembla ara que qualsevol persona que tingui uns opinio contraria a la vostra es de l’aparell de ciu….. es que desde les europees “podemos”us ha fet molt de mal

     • Asier Baiona

      ets tu qui s’inventa acusacions i defensa el joc brut de CiU, estàs molt nerviós. Nosaltres no ens vam presentar a les europees i vosaltres si, i les vau perdre, com a analista polític no tens preu…

  • dclosa

   Preguntado el Sr. alcalde sobre este affaire, el
   miércoles, en la RMdR (ver podcast) : No sabe-no contesta, no sabe de lo que va el tema, ha sido un error en “copiar” un Twitt,
   de que hay varias personas que tienen acceso al Twiter de CIU-Molins, de que no sabe si el perfil es falso o no
   , que los de la CUP mejor no se quejen tanto y que dediquen sus esfuerzos a las obras de la pau,
   graner, pipi-can, la deixalleria, etc ..
   que hay que hacer un “anàlisis” de los perfiles falsos que corren en las redes, que a los RMdR también les atacan,.. etc. etc. ¿CIU- Molins, está atacada por el troyano-síndrome
   de moda : “error-copiar-facebook-Ramos-PP”
   o por un ataque de dislépsia ?

 • ernest

  La meva pregunta es com viu molins no ha donat cap noticia dels partits que embruten tot molins amb la seva propaganda en llocs no assenyalats i en alguns casos ho posa un regidor que ara es queixa. Alex maymo i alguns veins li han dit que ho posi en el seu lloc i la seva resposta es que ho neteji l’ajuntament . Aixo sembla que no es noticia

  • dclosa

   Tots els partits locals CIU, ERC, PSC, CUP, fan lo mateix, es pasen l’Ordenança per el forro

 • dclosa

  Tot aixó ve a coincidir amb lo que he afirmat repetides vegades en aquest medi, de la sensació
  de “captivitat” de l’opinió ciutadana, especialment en opinió sobre temàtica política local, de molts ciutadans de Molins de Rei, una sensació de “por” a participar a les xarxes digitals. La prova la tenim en la pobresa de les opinions y rèpliques dels lectors que darrerament apareixen en un dels més fantàstics mitjans de comunicació local que tenim a Molins de Rei com el Viu Molins, que ben utilitzat i gestionat, seria una finestra d’aire fresc.
  En els primers anys de vida de Viu molins, era clara la riquesa de participació amb opinions i rèpliques de determinats personatges, que encara que alguns no s’idèntifiquesin com a tals, s’els podía classificar clarament com a portaveus de determinats partits politics locals, “marcel” (CIU) , Enric Piera (CUP) , etc.
  Decepcionant per la majoria dels que hi hem participat i hi participem, ha estat la forma de gestió i la manca de discreció al principi d’anonimat per els que hi volen escriure sota pseudònim . Molts hem
  rebut amenaces personals i a familiars, inclús negació de drets d’admissió a determinats comerços de la vila,
  Sembla que hi ha quelcom i sector endogàmic i amiguets, en el mon de la comunicació local , que es creuen amos i senyor de les opinions dels ciutadans de Molins de Rei . Em nego a admetre tanta pobresa
  cultural i tanta ruinicitat política, com la d’aquesta noticia, i penos tot aixó de l’emboxacamen descarat de cabàsos de diners pùblics sense tenir mèrits.

  • Guillem Bastida

   Crec que hauria de ser una mica autocrític, vostè també és un dels culpables, com d’altres, d’aquest clima en que sembla que tot s’hi val.
   Vosté, a part del que la gent pugui coneixer, també ha “aconsellat” via anònims físics i virtuals a comerços i a particulars, que boicotegesin aquest mitjà o d’altres.
   I també ha viscut molt de temps en l’anonimat, de fet, encara hi viuría, si pogués.
   El que passa que crea el doble joc de “no em deixen expressar”, “em censuren”, “em neguen el dret d’admissió” però també ha d’entendre que la llibertat d’un s’acaba quan es limita la de l’altre. I a vegades vostè ha pogut fer mal a persones i gent honrada que intenta tirar endavant com pot. Gent que no té res a veure amb les seves conspiracions polítiques. En definitiva persones.
   Tots hauriem de ser autocrítics. No es pot passar el dia fent-se la víctima d’un joc que vosté alimenta, i molt.
   També és veritat que el que diuen els psicòlegs i psiquiatres, és que en aquests temes és millor que la gent que te aquests costums es desfogui i tregui tot el seu mal per internet, així s’evita que ho fagin al carrer, o a la vida “real”.
   Jo crec que podria fer comentaris i altres crítiques (constructives o destructives) però tenir en compte les persones de tant en tant.
   Espero que pugui compendre alguna cosa del que li exposo.
   I tot això, malauradament, també li haig de dir desde un perfil anònim. Ves quina paradoxa. I aqui està el problema. Ningú, o ben pocs, amb certa gent que l’estimi al seu voltant, vol ser lapidat virtualment per gent com vosté.
   Es una pena.

   • dclosa

    Guillem Bastida (alias Viu molins) : Gràcies
    per la seva opinió i consells, crec que soc molt autocrític, i lamento que el fet
    de fer critiques politiques , demanar dades ocultes i demanar responsabilitats polítiques, faci que sigui un
    dels culpables de crear aquest clima de “captivitat” de opinió a Molins
    de Rei, i que molts
    ciutadans de Molins de Rei tenen “por” a participar a les xarxes digitals. Sincerament, crec que si no hi ha resposta
    dels politics, a les dades que tindrien de ser públiques, tot
    s’hi val.

    Ningú, ni persona , ni comerç a Molins de Rei es
    imprescindible i com a ciudatà puc donar
    la meva lliure opinió de una manca de un servei o de la manca de professionalitat de una
    entitat o un comerç, com ho fa quansevol.

    Anonimat o no, lo important es de que es tingui
    opinió i s’aportin dades. “Qué importa si
    el gat es mascle o es famella, lo important és que caci ratolins”.

    Lo de que a Viu molins “no em deixen expressar”, “em
    censuren”, “em neguen el dret d’admissió” , etc. etc, és totalment cert i en sobren les paraules. Lamento si amb les meves opinions he pogut
    fer mal a persones i gent honrada, Sincerament, crec que no he fet mai cap crítica a cap
    persona honrada.

    Estem boixos
    i tenim d’anar al psiquiatre els
    que demanen dades publiques que els politics ens neguen? , Quant cobren els alcaldes de la FMC Federació
    de Municipis de Catalunya? ,
    Quant cobren els vicepresidents del Consell Comarcal Baix Ll ? , La Georgina,
    parella actual de l’alcalde, és cap de l’oficina de relacions institucionals
    del Departament de Benestar i Família de la Generalitat i va ser nomenada com a
    càrrec de confiança (a dit) i el seu sou brut és de 56.941,19€ anuals ? , etc , etc. , En
    aquests temes és millor que la gent no faci pteguntes ni comentaris? , S’ha de tenir en compte que aquestes persones estan
    a un altre nivell i son intocables? , No
    s’ha de lapidar virtualment a aquesta gent “barcenas” ? , Sincerament, es una pena que vosté opini axis. Salutacions.

 • ernest

  Parlant de twiiter el dia del ple en la vostra retransmisio per twets diu a les 20.03 el membre de la cup asier bayona “el ramos amenaça a l’alcade” mitja hora despres la cup envia un twet dient “ramos li diu a l’alcade que aquest en referencia a la cup faran caure ” amb 140 caracters dos noticies diferents. Aixo es les dues animes de la cup…ja avisat a la noticia de viu a la seva assamblea maymo i els seus seguidors i roger castillo amb els altres

  • Asier Baiona

   Hola, em dic Asier Baiona, sóc militant de la CUP i era present al ple de dijous. Com tothom que hi era vam escoltar les amenaces del sr. Ramos abans de marxar. On veus res estrany al que vaig dir? Salutacions

   • eugeni

    Pots veure els teus tweets a les noticies del Ple al Viu Molins i veus la teva i la de la CUP i semblant diferents

    • Asier Baiona

     És clar que són diferents, jo twitege amb el meu únic perfil que em representa a mi mateix i la CUP de Molins té el seu propi perfil. Una altra cosa és el que fa CiU, que s’equivoquen i piulen en nom de CiU quan volien piular en nom de Guillem Bastida.

     Si eres present al ple o com pots vore i sentir a l’enregistrament del ple fet per ràdio Molins i Viu Molins de Rei, el senyor Ramos amenaça a l’alcalde, jo piule la frase “vosotros también caeréis”, com altra gent que seguia el ple i després la CUP posa la frase sencera “mañana vais a caer vosotros porqué estos no van a parar”.

     On veus la contradicció o incoherència? Si vols criticar la CUP, o a mi mateix, pots fer-ho, però treballa’t els arguments com a mínim…

     • ernest

      Tot aquest resum es de 140 caracters ? Sembla que el twets son diferents i no es cap critica es una constatacio de com es pot dir o el significat. Per cert per no treballar-ho tens un company teu en la noticia del ramos d’avui que remarca el fet

     • Asier Baiona

      T’estàs embolicant molt, si ets el nou Guillem Bastida podries donar la cara, veig que a CiU sou reincidents.

      De moment, estàs difamant sense cap prova, vull pensar que ets un altre “retardat digital” com el teu company/a. Ací enllace el meu twit i el de la CUP on es diu EL MATEIX (en va haver-hi de més gent parlant del mateix, no sé perquè només parles de mi).

      Asier Baiona @Asier_Baiona
      20:08 26 juny
      Emilio Ramos amenaça l’alcalde abans de marxar del #plemolins “Vosotros también caeréis”

      El de la CUP:

      CUP Molins de Rei @cupmolins

      20:32 26 juny

      Emilio Ramos avisa en el #plemolins a l’alcalde: “Mañana vais a caer vosotros, porque estos no van a parar” en referència a la @cupmolins

      Perdona però qui no es treballa els arguments ets tu, veig que la comprensió lectora tampoc és un dels teus forts.

 • Pingback: L'Ajuntament estrena un compte corporatiu a Twitter | Viu Molins de Rei()

 • Nom

  Jo sóc el titular de la fotografia que van fer servir per crear el perfil fals i tinc interposades dues denúncies i una demanda civil per aquesta qüestió. És constitutiu de delictes molt greus contra drets fonamentals el que ha fet aquesta persona.

 • perjudicatpelsdelictes

  Sóc el titular de la fotografia que van fer servir per crear el perfil fals i tinc interposades dues denúncies i una demanda civil per aquests delictes tan greus contra drets fonamentals de que aquests fets són constitutius.