Revetlles de barri, coca i Orxata per la nit de Sant Joan

Els barris surten al carrer aprofitant el bon temps per una de les festes populars per excel·lència: Sant Joan. Hi haurà revetlles amb sopars populars i música a diferents punts del municipi. La plaça de l’Església rebrà la Flama del Canigó i comptarà amb la música d’Orxata i Xana.

La flama del Canigó incendiarà la foguera de Sant Joan a Molins de Rei i prop de 400 municipis més. //jlmaral (Flickr)

La flama del Canigó incendiarà la foguera de Sant Joan a Molins de Rei i prop de 400 municipis més. //jlmaral (Flickr)

El Canal celebra una de les revetlles amb més tradició. A partir de les 10 de la nit, al parc Pont de la Cadena hi haurà sopar lliure i passades les 11 començarà la revetlla amb música en directe a càrrec de Duo Art i Assaig.

A la Riera Bonet, on a més es troben en plenes festes de barri, es farà un sopar popular a les 9 de la nit. Els socis de l’associació de veïns tenen dos tiquets gratuïts, els familiars paguen 3 euros i la resta, 5. Després del sopar, a les 11 de la nit començarà la revetlla amb música, festa i premis.

Les Conserves també celebra la revetlla de Sant Joan en família, amics i amb la gent del barri. Els assistents s’han de portar el propi sopar, la coca i el cava i l’associació de veïns de Les Conserves posa les taules, les cadires i la música a la plaça d’Antoni Marca. La festa comença a les 9 de la nit.

Al bari Bonavista també es celebra la revetlla de Sant Joan, amb discomòbil i animador al carrer que dóna nom al barri. A les 9 de la nit comença el sopar de veïns, en el que cadascú es porta el seu menjar amb plats i gots reutilitzables. No es cobren ni taules ni cadires en aquesta revetlla, que després del sopar comptarà amb el corresponent ball. La festa no acabarà fins la matinada, quan sigui el torn d’una xocolatada amb melindros al mateix carrer Bonavista.

Per la seva banda, el barri de l’Àngel hi haurà botifarrada, pernil, pa amb tomàquet i vi en una revetlla organitzada a la plaça de la Pau. Després del sopar, ball a càrrec d’Impakto Grup.

La Flama del Canigó i Orxata a la plaça de l’Església

rebuda flama canigoCom cada any, la comissió Focs de Sant Joan -formada per l’Agrupament Escolta, Arran Molins, Ateneu Mulei i el Casal Autogestionat de Joves La Mola- ha preparat una revetlla plena d’actes per celebrar la Diada Nacional dels Països Catalans a Molins de Rei. A les sis de la tarda, a la plaça de la Creu, hi haurà animació i berenar. A aquella hora es farà la benvinguda a la Flama del Canigó, portada pel grup de Pioners de l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives, que l’ha anat a buscar a la muntanya del Canigó la nit anterior.

Posteriorment començarà un cercavila amb els Grallers de Molins de Rei i el grup Baketomba fins a la plaça de l’Església, on a les vuit del vespre es farà lectura del manifest de la Diada Nacional dels Països Catalans, l’habitual foguera amb Felip V i el decret de Nova Planta (1716) com a protagonistes, donant pas a les danses tradicionals al voltant de la foguera.

Posteriorment, a les 9 de la nit comença el sopar popular, amb menú per a adults (12 euros) i per a infants (8 euros). Els vegetarians i els celíacs també podran demanar un menú adaptat a les seves necessitats. Un cop sopats es farà un quinto popular d’estiu, en una edició gastronòmica amb la col·laboració de bars i restaurants del poble.

La festa de Sant Joan acabarà amb el concert d’Orxata i Xana Blue. Un cop s’acabi la música en directe, el punxadiscos NatBer s’encarregaran del final de festa amb la millor música ballable del moment.

revetlla sant joan 2014

 • dclosa

  Popular? , Sopar a 12 €, sense descripció, Una aixecada de camisa

 • dclosa

  No, no estamos de suerte con los medios de comunicación locales, y menos si son de servicio municipal.
  La ausencia de noticias locales provoca una repetición exagerada de noticias, que cuando hay una, la repiten hasta la saciedad, y lo peor es que la repiten de forma inexacta y ambigüa.
  Me refiero aa uno de los acontecimientos de la verbena de San Juan, Se inició el día 16 en la RMdR con las declaraciones de Vicens Fernández (presidente?) de la AA/ VV Canal, que nos hablaba de la 19ª semana sociocultural de barrio, de los bailes de saló, de los del vientre, etc, de los nombres de la plaza Josep Pujol , y de la plaza Carles Vives, etc . y de que la verbena de San Juan se haría con el duo : Arte y Ensayo – Antonio Duarte, precios mesa de seis: 20€ socios, 25€ no socios, sin servicio de bar ya que por lo visto da perdidas, de que el conserje está de baja, de que la fiesta es para publico del barrio y gentes que pasan por allí y para gente joven, y en el “parc Pont de la Cadena” . Durante los dias subsiguientes en la RMdR, se nos ha machacado por activa y por pasiva la misma información , Repetición, en “el Parc pont de la Cadena” ,
  El dia 23 por la mañana se emitió un programa especial de todas las verbenas , empezando por la de AA/VV Buenavista , informa la Sra. Ana Grané, 100 personas, mesas gratuitas, gratuito para todo el mundo, regalo de copa de coca y copa de cava para todo el mundo, música discomovil y animador + karaoke, xolocata + melindros, En Riera Bonet, informaba la Sra. Mar Morales, cena de socios gratuita y no socios 5 €, parque Toni Méndez , 250 personas, música enlatada , La AA/VV del Angel , informa la Sra. Charo Hernández, cena socio butifarra gratuito, no socio tiket pago, 200 tikets, orquesta Impacto Group , “puede ir quien quiera, La AA/VV de Conserves en Pça. Antoni Marca, música enlatada, La AA/VV Pont de la Cadena, informaba Vicens Fernández (presidente?), indicando que sólo se habian vendido 18 mesas (18×6=108), que la gente no colabora, que la Junta ha decidido
  hacer la verbena en el CEIP Pont de la Cadena, que los no socios han de pagar 3 € ,
  En cada boletín horario de noticias de la RMdR y durante todo el día 23, el Sr Tuset (técnic de só en RMdR), nos repetía hasta la saciedad de que el evento del Canal sería en el “parc Pont de la Cadena” Al parecer, ante la flojera actual de la regiduria de cultura (CIU), el dicho popular de que “la letra con sangre entra”, parece que la AA/VV del Canal, lo quieren aplicar al Ayuntamiento de Molins de Rei con fin de que la verbena allí, se declare “fiesta popular”, y de que el Ayuntamiento se haga cargo de la orquesta, que ellos ya se encargarán “en crudo” de lo demás….. Faltará ver y pedir responsabilidades políticas, y ver como reacciona la oposición ( si existe), de si esto del pago de los 3 € es legal o no, y si para el guateque privado que se han montado los de la AA/VV del Canal, han pagado la “taxa” Annex 2, Grup 5 de las Ordenanzas Fiscales, para el uso social del colegio público CEIP Pont de la Cadena , Sinceramente, por mi parte : Verbena de san Juan en el Canal “Nunca mais” .