Xavi Paz tornarà a ser el candidat del PSC a l’alcaldia i marca perfil propi

Paz és escollit candidat a les properes eleccions municipals en unes primàries on no rep cap vot en contra. El socialista aprofita per marcar perfil propi reivindicant l’obra de govern i fent una crida a la pluralitat del PSC Molins de Rei. 

Xavi Paz adreçant-se a la militància després de ser proclamat candidat // Jose Polo

Xavi Paz adreçant-se a la militància després de ser proclamat candidat // Jose Polo

El mateix dia que Pere Navarro renunciava a la secretaria general del PSC, Xavi Paz ha estat escollit com a proper candidat a l’alcaldia pel PSC Molins de Rei després d’un procés de primàries on ha aconseguit 96 vots a favor, un en blanc i cap en contra entre els militants i simpatitzants que han participat. Lideratges que trontollen fins caure fulminats com un gegant amb peus de fang i d’altres que en surten reforçats. Nicaragua i Poeta Mateu Janés, a vegades tan propers, a vegades tan allunyats. Ara, la nit i el dia.

I és que era un dia especial pels socialistes molinencs i no pas pel que passava a Barcelona. Un 11 de juny de 2011, Paz assumia l’alcaldia de Molins de Rei i, tres anys després, es confirma que per tercera vegada consecutiva lluitarà per aconseguir-la. Amb un gran somriure a la boca, l’alcaldable socialista al 2015 s’ha adreçat a una sala d’actes de la Federació Obrera on hi havia poques cadires buides intentant marcar perfil propi respecte la resta de partits del municipi i també respecte la dinàmica de la seva pròpia formació a nivell nacional. “Molts de vosaltres esteu descontents amb la situació actual del PSC però quan parlem sobre Molins de Rei se us il·luminen els ulls”, ha afirmat tornant a demostrar que centrarà el seus esforços en situar el debat polític municipal en temàtiques estrictament locals. Tampoc li queda una altra opció.

“Necessitem més temps per millorar Molins de Rei i seguir fent realitat el canvi a millor”, ha etzibat Paz fent referència al que va ser el seu eslògan de campanya. El proper candidat ha reivindicat el paper dels socialistes dins del govern municipal que formen juntament amb CiU preguntant si algú s’imaginava sense el PSC les grans obres del mandat com la reforma del pati del Palau, la zona esportiva Ricard Ginebreda o la nova biblioteca. “Només nosaltres som la garantia que el canvi a millor segueixi endavant perquè en els últims vuit anys l’únic que ha canviat a l’Ajuntament ha estat que nosaltres hem entrat al govern municipal”, ha afirmat per acabar de marcar perfil propi respecte al seu soci assegurant que “alguns sempre diuen sí a tot i nosaltres tenim la capacitat de dir no, cosa que ens fa tenir credibilitat”.

Foto de família del PSC Molins // Jose Polo

Foto de família del PSC Molins // Jose Polo

La pluralitat del PSC Molins de Rei

L’acte ha estat conduit per Pep Puiggarí, figura jove de marcat perfil catalanista en una nova mostra que una altra de les estratègies dels socialistes a Molins és apel·lar a la pluralitat d’idees i persones que conflueixen en els valors progressistes. “Aquí hi cap tothom”, ha afirmat Puiggarí només acabat el recompte de vots.

El segon a parlar ha estat la mà dreta de Paz, Miguel Zaragoza, qui ha deixat intuir que el PSC vol pescar entre l’electorat dels altres partits progressistes. “Aquest candidat segur que no es canviarà”, ha assegurat amb ironia Zaragoza fent al·lusió a la sobtada i sorprenent renúncia de Jordi Juárez al capdavant d’ERC Molins. Ara per ara, cap dels partits d’esquerres tenen candidat a les properes municipals.

Després ha parlat la regidora Anna Cantudo, qui ha fet una ferma defensa de Paz. “En Xavi és una persona valenta perquè és capaç de presentar-se per unes sigles que ningú sap cap a on van en un moment on molts miren cap al país deixant de banda el municipi i en un moment de crisi econòmica on és molt complicat gestionar “, ha afirmat abans de deixar el testimoni a una de les cares noves del PSC Molins, Ainhoa García. Aquesta jove que va fer les pràctiques de la facultat en una de les regidories de l’ajuntament, ha declarat que ha apostat per unir-se al vaixell socialista perquè Paz l’ha demostrat “sincera preocupació” per la feina que es feia al consistori.

El president de l’agrupació, Joan Barrios, també ha agafat la paraula per elevar la tasca del seu candidat afirmant que “en el context econòmic que vivim tot el que ha aconseguit el Xavi té més valor”. I és que a un any vista per les properes eleccions municipals, el PSC Molins de Rei és una pinya. Ara caldrà esperar a si partits com Ciutadans decideixen presentar-se a la propera cita electoral o si el propi PSC té escissions com a partit i aquestes poden tenir o no alguna repercussió a nivell local.

 • dclosa

  ¡ Que dios nos coja confesados ! , Muy poético eso de : Nicaragua i Poeta Mateu Janés, a vegades tan propers, a vegades tan allunyats. Ara, la nit i el dia. , Abrá que ver cual de los dos son el dia y cual la noche…. También interesante la nueva modalidad de recuento del número de asistentes de militantes y simpatizantes : on hi havien poques cadires buides…

  Mal lo tenenos si debemos fijarnos en la gestión realizada por el bipartido PSC + CIU en estos 3 años de gobierno, dónde los ciudadanos no hemos visto más que un reparto sistemático de poltronas y más de lo mismo que lo de iCV , diciendo sí a tot , paralizados y sin personalidad, sin la capacitat de dir no a CIU, cosa que a los de PSC les quita totalmente credibilitat para el futuro.

  No se entiende muy bien lo del Miguel Zaragoza, con eso de : el PSC vol pescar entre l’electorat dels altres partits progressites. “Aquest candidat segur que no es canviarà”, Supongo que quiere decir de que no se irá como masajista municipal a Gava y de que “seguirá apalancado” en Molins de Rei …

  La cansina palabreria de siempre del PSC : certa maduresa,.. canvi a millor,… passos grans,… més confiança,.. més temps,.. aconseguir plénitut,…. Ya no convence a nadie.

  • Perlita de Huelva

   Que pesado, Sr. Closa, no sabe qué hacer o qué decir para salir en los medios. Que sí, que en este país existe la libertat de expresión (aunque usted diga lo contrario), pero resulta tan cansino escucharlo o leerlo tan asiduamente… Por favor, una retirada a tiempo…! Sus abnegados e involutarios lectores se lo agradeceremos! Gracias, Sr. Closa antes Sra- Teresa que por fin salió del armario.

   • maria

    Ostres ja cpmença la campanya sembla que ara ja te candidat el psc i surten noves opinions amagades durant 3 anys quant les critiques eren pel soci . Es evident que s’han fet moltes coses positives per la vila i altres no tant . I ja que hi ha molta integracio del psc molins m’agtadaria llegir un comentari en catala

   • dclosa

    Si este es todo su comentario a la noticia y réplica, me parece muy pobre. Como pobre debe ser usted. Cuídese !

   • dclosa

    Coincido con usted de que en este pais deberia haber libertad de expresión pero no es así, ni aún en pequeños municipios como Molins de Rei dónde la realidad es otra, cuando la expresión está controlada caprichosamente por el medio que deberia publicarlo y el texto no lo publican por presiones políticas, eclesiásticas, subvenciones municipales, anunciantes en el medio o de los amiguetes de turno del director. Debemos preservar los medios para poder debatir las noticias , pero no para echar porqueria. ¿ Cual és su opinión , si la tiene, de la noticia en cuestión?

    • maria

     Conjura judeo-masonica quin nivell . Viu a corea o a molins ?

     • dclosa

      Debemos preservar los medios vírgenes que aún tenemos, para poder debatir las noticias , pero no para insultar , ni para echar porqueria. ¿ Cual és su opinión , si la tiene, de la noticia en cuestión?

     • maria

      Ja li domo la meva opinio un altra cosa es que li agradi. Es queixa diariament en aquest medi iben altres per tant la seva opinio es veu i un comentari mes amunt esta dient que no li deixen i ara diu qie si. Aclareixi una mica del mati te una opinio a la tatda un altra i per la nit. D’altra en moltes ocasions desqualifica no solament als politics sino a tots els vilatants . Exemples “aboregamiento dels ciutadans”perque una biblioteca “per el baix nivell dels ciutadans de molins de rei” aquest es el seu nivell . I tranquil ja es conegut fa molts anys i en el fons entenc que la seva deria amb l’ibi i la seva baixada viure en un casa en la zona privilegge te aquestes coses

     • dclosa

      Por favor , deje de insultar , y echar porqueria. ¿ Cual és su opinión , si la tiene, de la noticia en cuestión? , y déjese de indagar sobre dónde vivo o dejo de vivir…

     • dclosa

      maria : ¿ Corea dice ? , He enviado varias veces una réplica a Heidi y no me la publican , ¿ Cual és su e-mail que se la enviaré para que vea que estamos en la mismísima Corea del norte

      Sra. Heidi

      Voy a ser breve en mi réplica a lo que me dice , Viu molins no se lo lee casi nadie, y no vale
      gastar mucho tiempo en escribir.

      1) Ante todo recordarle que la clase politica en Molins de
      Rei nos cuesta a la ciudadanía 91 ORGANS DE GOVERN 729.234,30
      € ( 121 milions de Ptas).

      2) Soy un gran
      paseante y observador de Molins de Rei,
      Vea mis opiniones en Viu molins y se convencerá.

      3) Gestionar
      caprichosamente sin asumir responsabilidaes como en la empresa privada, los
      fondos públicos la empresa más grande del municipio (Ayuntamiento) de 26 millones € ( 4.300 millones ptas) , no podemos admitir
      justificaciones de que hay crisis , que no es fácil y de que se hace lo que se puede… la siutació de crisi i sobretot de retallades

      4) Lo de el carrer
      Mariona lo hicieron los de ICV , se paralizó por la cloaca de la ACA que estuvo 9 años meneando la perdiz hasta que al final lo desbloquearon.

      5) Los espais d’aparcament de Plça
      Llibertat, CAP , Federació, etc
      estan hechas unos zorros, de baches y charcosc.

      6) El jardín pati del Palau lo hace y lo financia la
      AMB y no el Ayuntamiento

      7) Les obres del Ricard Ginebreda, lo hace y lo financia la AMB y no el Ayuntamiento

      8) Educación no es lo
      mismo que Alimentacion , les beques menjador son del Consell Comarcal

      9) Una pareja normal
      de clase media que trabaja tanto el como ella les és muy difícil tener una
      plaza en guarderia y las llar d’infants aún
      congelant taxes solo es para caridad.

      10 ) l’Escola
      Municipal de Música debería hacer más conciertos en las calles.

      11) Las beques per a estudis
      universitaris és resposabilidad del
      Ministerio

      12) Parece que eso que
      la siutació de crisi i sobretot de retallades no lo es para el alcalde y los sueldos de los regidores.

      13) no és admisible que su partido PSC i
      Xavi Paz en concret, para no decir “No” , siguin realistes i prioritzin els
      recursos municipals per a mantenir els serveis que son responsabilidad
      exclusiva de la Generalitad (CIU) i a

      14) donada la situación precària que pateixen o patim alguns
      veïns i veïnes, lo primero que deberina hacer es b

      Xavi Paz, a mi i a molta més gent, ens ha demostrat que és
      la de bajarnos el IBI y no al
      revés.

      15) ¿ Bon alcalde i
      ara bon candidat? , No ha pegado un palo al agua… Apalancat quiere decir “en nómina” de una
      simple regiduria de deportes a dedicación plena con 49.000 €/año + dietas.

      ¿Quiere más argumentos?

  • dclosa

   Es una pena que no se bubiese presentado para alcaldable el Sr. Marcle Prunera Colomer (PSC) pese a las criticas que hace de la clase política ; “En este país el sistema desincentiva que la gente con talento se dedique a la política, y eso no es bueno” , “Les Joves Cambres de Catalunya es una organización que cada año cambia a sus directivos, y eso te enseña a entrar y a salir de los reconocimientos del poder”. eso te enseña a entrar y a salir de los reconocimientos del poder”. “La Administración, es una máquina muy lenta, pesada e ineficiente”. “Los políticos son un espejo: si tienes políticos malos es que a la sociedad le pasa algo”. ” En el modelo anglosajón, el que haber estado en el gobierno suma en el currículum, es una experiencia útil. ¡Aquí no pasa!”. Seria bueno tener un personaje socialista para hacen consultoría a administraciones y organismos multilaterales sobre el futuro de las ciudades, ¿Molins de Rei tiene futuro ?
   ó seria mejor fichar al Sr. Miquel Zaragoza (PSC) para que nos haga de detective en La Camargue

 • Heidi

  Benvolgut Sr Closa,

  Si la gestió dels socialistes al govern municipal la valora
  vostè per poltrones, és que no camina per Molins de Rei o no hi viu.

  Els ajuntaments no ho tenen fàcil en la seva gestió, fins i
  tot costa mantenir els serveis! I podem dir que el que ha fet aquest govern no
  és “más de lo mismo”.

  Millores en la vía pública (obrint el carrer Mariona),
  adequar espais d’aparcament, el pati de la Federació Obrera, el pati del Palau,
  les obres del Ricard Ginebreda…

  En educació, per exemple augmenten les beques menjador, no
  es tanca cap llar d’infants congelant taxes, l’Escola Municipal de Música
  tampoc perilla, es creen beques per a estudis universitaris…

  I em deixo coses!

  No vull entrar en si el Grup Municipal Socialista té
  capacitat de dir no a CiU, doncs no estic a dins, el que sí que puc dir, i pel
  que veig, no hi ha res que el PSC hagi fet que no estigui al seu programa
  electoral.

  Ah! És clar que hi ha coses que no s’han fet, programes i
  projectes engrescadors, que la siutació de crisi i sobretot de retallades han
  deixat (segurament) aturades.

  SI no recordo malament, el projecte de la nova biblioteca a
  l’edifici del Molí, ja estava al programa socialista del 2007, i aquí està.

  Mai és tard.

  I prefereixo que el meu Govern, i Xavi Paz en concret,
  siguin realistes i prioritzin els recursos municipals per a mantenir els
  serveis i augmentar-los en els casos que siguin necessaris, donada la situació
  precària que pateixen o patim alguns veïns i veïnes.

  Xavi Paz, a mi i a molta més gent, ens ha demostrat que és
  un bon alcalde i ara bon candidat. I ben segur que és un bon professional com a
  fisioterapeuta, doncs el seu currículum i experiència laboral ho demostra. I
  com a alcalde i com a fisioterapeuta, ha demostrat que ha estat i és una
  persona treballadora i dedicada. Apalancat, precisament, no l’he vist en
  aquests anys. No sé a qui es refereix Sr. Closa.

  Tornant a repassar el seu comentari, crec que la
  “palabrería”, no és un tema del PSC, sinó seva. Doncs no ha donat cap
  argument per a dir que els socialistes de Molins de Rei no convencen a ningú.
  En tot cas, és vostè qui no ha convençut a ningú.

  Així que per part meva, i em consta de molta més gent, que
  Xavi Paz sigui proclamat alcalde és una molt bona notícia.

  Salutacions..

  • dclosa

   Sra. Heidi

   Voy a ser breve en mi réplica a lo que me dice , ya que Viu molins no se lo lee casi nadie, y no vale la pena gastar mucho tiempo en escribir.

   1) Ante todo recordarle que la clase politica en Molins de Rei nos cuesta a la ciudadanía ORGANS DE GOVERN 729.234,30 € ( 121 milions de Ptas), un 10 % del presupuesto.

   2) Soy un gran paseante y observador de Molins de Rei, Lea mis opiniones en Viu molins y se convencerá.

   3) Gestionar caprichosamente sin asumir responsabilidaes como en la empresa privada, los fondos públicos la empresa más grande del municipio (Ayuntamiento) de 26 millones € ( 4.300 millones ptas) ,lo haria un niño, y no podemos admitir justificaciones de que hay crisis , que no es fácil y de que se hace lo que se puede… de que la siutació es de crisi i sobretot de retallades

   4) Lo de el carrer Mariona lo hicieron los de ICV , se paralizó por la cloaca de la ACA que estuvo 9 años meneando la perdiz hasta que al final lo desbloquearon.

   5) Los espais d’aparcament de Plça Llibertat, CAP , Federació, etc estan hechas unos zorros, de baches y charcos.

   6) El jardín pati del Palau lo hace y lo financia la AMB y no el Ayuntamiento

   7) Les obres del Ricard Ginebreda, lo hace y lo financia la AMB y no el Ayuntamiento

   8) Educación no es lo mismo que Alimentacion , les beques menjador son del Consell Comarcal

   9) Una pareja normal de clase media que trabaja tanto el como ella les és muy difícil tener una plaza en guarderia y las llar d’infants aún congelant taxes solo es para la caridad.

   10 ) l’Escola Municipal de Música debería hacer más conciertos en las calles.

   11) Las beques per a estudis universitaris es responsabilidad del Ministerio

   12) Parece que eso que la siutació de crisi i sobretot de retallades no lo és para el sueldo del alcalde, ni para los sueldos de los regidores, aún siendo de la oposición.

   13) no és admisible que su partido PSC i Xavi Paz en concret, para no decir “No” a CIU , prioritzin els recursos municipals per a mantenir els serveis que son responsabilidad exclusiva de la Generalitat(CIU).

   14) donada la situación precària que pateixen o patim alguns veïns i veïnes, lo primero que deberina hacer es bajar el IBI a los ciudadanos.

   15) ¿ Bon alcalde i ara bon candidat? , No ha pegado un palo al agua… Apalancat quiere decir “en nómina” de una simple “regiduria de deportes” a dedicación plena con 49.000 €/año + dietas. Una burla para la ciudadanía

   ¿Quiere más argumentos?

   Saludos

  • dclosa

   Sra. Heidi

   Voy a ser breve en mi respuesta ya que Viu molins apenas se lo lee casi nadie, y no vale
   gastar mucho tiempo en escribir.

   1) Ante todo recordarle que la “clase politica”, Corporació + cargos de confianza, en Molins de Rei nos cuestan a la ciudadanía, ORGANS DE GOVERN : 729.234,30 € ( 121 milions de Ptas)., año tras otro
   2) Soy un gran paseante y observador de Molins de Rei, Lea mis opiniones en Viu molins y se convencerá.
   3) Gestionar caprichosamente sin asumir responsabiliddes como lo hace una empresa privada, los fondos públicos, de la empresa más grande del municipio (Ayuntamiento) de 26 millones € ( 4.300 millones ptas) , lo hace un niño, No podemos admitir justificaciones de los fracasos e inmovilismos con eso de que : hay crisis , que no es fácil y de que se hace lo que se puede… la siutació és de crisi i sobretot de retallades… etc . etc.
   4) Lo de el carrer Mariona lo hicieron los de ICV , el ACA lo paralizó por lo de la cloaca y estuvo 9 años meneando la perdiz hasta que al final lo desbloquearon.
   5) Los espais d’aparcament de Pça Llibertat, CAP , Federació, etc. están hechas unos zorros, de baches y charcos.
   6) El jardín pati del Palau lo hace y lo financia la AMB , y no el Ayuntamiento
   7) Les obres del Ricard Ginebreda, lo hace y lo financia la AMB , y no el Ayuntamiento
   8) No hay que confundir : Educación con Alimentacion , Les beques menjador son de responsabilidad del Consell Comarcal , y no hay que inmiscuirse
   9) Una pareja normal de clase media que trabaja tanto él como ella , que pagan sus impuestoa, les és muy difícil tener una plaza en guarderia municipal y en las llar d’infants aún congelant taxes solo es para caridad.
   10 ) l’Escola Municipal de Música para amortizar lo que nos cuesta debería hacer más conciertos en las calles, para alegrarnos un poco.
   11) Las beques per a estudis universitaris son resposabilidad del Ministerio
   12) Parece que eso que la siutació de crisi i sobretot de retallades no lo es para los sueldos del alcalde y los sueldos de los regidores, aún estando en la oposicón. Los mismos…. con distintos collares…
   13) no és admisible que su partido PSC i Xavi Paz en concret, para no decir “No” a CIU , siguin aprobando recursos municipals per a mantenir els serveis que son responsabilidad exclusiva de la Generalitad (CIU)
   14) donada la situación precària que pateixen o patim alguns veïns i veïnes, lo primero que deberina hacer los políticos locales es bajarnos el IBI
   15) ¿ Bon alcalde i àra bon candidat? , No ha pegado un palo al agua… Apalancat quiere decir “en nómina” con una sencilla regiduria de deportes, a dedicación plena, y con 49.000 €/año + dietas.
   ¿Quiere más argumentos?

 • Pingback: Suport unànime de la militància a l’actual primer tinent d’alcalde | Xavi Paz()

 • Pingback: Xavi Paz (PSC) presenta la candidatura a l'alcaldia posicionant-se com el motor del canvi | Viu Molins de Rei()