La delegació del govern espanyol guanya el procés judicial contra l’Ajuntament per la sobirania fiscal

Molins de Rei és un dels cinc ajuntaments que han perdut el procés judicial iniciat per la denúncia de la delegació del govern espanyol contra el suport a la sobirania fiscal per part de l’Ajuntament. Tot i això, el consistori molinenc seguirà pagant a la hisenda catalana.

María de los Llanos de Luna, delegada del govern espanyol a Catalunya // PP

María de los Llanos de Luna, delegada del govern espanyol a Catalunya // PP

De moment, Llanos de Luna ha guanyat la batalla a Molins de Rei i quatre municipis més. El passat mes de febrer la delegació del govern espanyol a Catalunya denunciava Molins de Rei per la sobirania fiscal i els tribunals li han donat la raó. El molinenc és un dels cinc únics ajuntaments que han perdut aquesta causa. Es van presentar 102 denúncies per aquest fet.

El criteri del jutge és clau en la resolució d’aquest tipus de processos. És a dir, Molins de Rei no ha fet res de diferent que altres municipis que també recolzen la sobirania fiscal i han sortit indemnes. Tot i això, l’Ajuntament no haurà de fer front a cap multa, segons han informat fonts municipals a Viu Molins de Rei. La resolució del jutge prohibeix la sobirania fiscal però no imposa cap sanció. A més, el consistori ha decidit recórrer la sentència.

Molins de Rei seguirà pagant a l’Agència Tributària de Catalunya

L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ha confirmat a aquesta redacció que “es seguirà pagant a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) i no a l’espanyola”. De fet, Casals certifica que Molins de Rei “està al corrent dels seus pagaments”, fet que des de la casa gran consideren suficient per no haver de fer front a possibles hipotètiques multes.

Molins de Rei ha començat a pagar a l’ATC aquest 2014, convertint-se en el primer municipi del Baix Llobregat en fer-ho. L’Ajuntament va haver d’avançar els seus pagaments per tal que no passés massa temps en el tràmit de pagar primer a la hisenda catalana i que aquesta, després, donés els diners a l’espanyola en el que és purament un gest ja que els diners acaben arribant al govern espanyol des de l’Ajuntament però passant per un intermediari.

Recomanacions personalitzades