La delegació del govern espanyol guanya el procés judicial contra l’Ajuntament per la sobirania fiscal

Molins de Rei és un dels cinc ajuntaments que han perdut el procés judicial iniciat per la denúncia de la delegació del govern espanyol contra el suport a la sobirania fiscal per part de l’Ajuntament. Tot i això, el consistori molinenc seguirà pagant a la hisenda catalana.

María de los Llanos de Luna, delegada del govern espanyol a Catalunya // PP

María de los Llanos de Luna, delegada del govern espanyol a Catalunya // PP

De moment, Llanos de Luna ha guanyat la batalla a Molins de Rei i quatre municipis més. El passat mes de febrer la delegació del govern espanyol a Catalunya denunciava Molins de Rei per la sobirania fiscal i els tribunals li han donat la raó. El molinenc és un dels cinc únics ajuntaments que han perdut aquesta causa. Es van presentar 102 denúncies per aquest fet.

El criteri del jutge és clau en la resolució d’aquest tipus de processos. És a dir, Molins de Rei no ha fet res de diferent que altres municipis que també recolzen la sobirania fiscal i han sortit indemnes. Tot i això, l’Ajuntament no haurà de fer front a cap multa, segons han informat fonts municipals a Viu Molins de Rei. La resolució del jutge prohibeix la sobirania fiscal però no imposa cap sanció. A més, el consistori ha decidit recórrer la sentència.

Molins de Rei seguirà pagant a l’Agència Tributària de Catalunya

L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ha confirmat a aquesta redacció que “es seguirà pagant a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) i no a l’espanyola”. De fet, Casals certifica que Molins de Rei “està al corrent dels seus pagaments”, fet que des de la casa gran consideren suficient per no haver de fer front a possibles hipotètiques multes.

Molins de Rei ha començat a pagar a l’ATC aquest 2014, convertint-se en el primer municipi del Baix Llobregat en fer-ho. L’Ajuntament va haver d’avançar els seus pagaments per tal que no passés massa temps en el tràmit de pagar primer a la hisenda catalana i que aquesta, després, donés els diners a l’espanyola en el que és purament un gest ja que els diners acaben arribant al govern espanyol des de l’Ajuntament però passant per un intermediari.

 • dclosa

  l’Ajuntament molinenc seguirà pagant a la hisenda catalana…… “R que R”, ¿ Y cuando nos echen la multa, quien la pagará , será de una colecta de los sustanciosos sueldos de los caprichosos regidores actuales o de las arcas del Ayuntamiento como siempre?

  • maria

   No tens ni ideia l”agencia catalana (hisenda) fa el traspas a l’agencia tributaria espanyola en els terminis establers

   • dclosa

    I qué hi guanyem amb tanta comedia ? , Tu si que no en tens ni idiea !

    • maria

     En primer lloc es un pas per quant fem la consulta i sii la majoria del poble decideix ser un poble independent s’ha de tindre estructures d’estat. En segon lloc sr closa la seves ideies economiques d’estalvi en un ajuntament nou de 5.200.000 eutos anuals. En la part juridica sembla que te la mateixa experiencis

    • eugeni

     Com deia Berto Romero ” quin zacas ” Closa t’han donat Closa

     • dclosa

      “zacas” ó “zascas” ? , Quin nivell, quin nivell, ……. !

     • maria

      El nivell el poses tu ?

     • dclosa

      Debemos preservar los medios para poder debatir las noticias , pero no para insultar constantemente y echar porqueria.