Grup de Dones de Molins: Reclamem al Congrés de Diputats que rebutgi la reforma de la llei de l’avortament

Nou mural dissenyat i pintat pel grup dissabte 31 de maig a la plaça de la Creu, rebatejada simbòlicament com La Plaça de les Dones // Grup de Dones de Molins

Nou mural dissenyat i pintat pel grup dissabte 31 de maig a la plaça de la Creu, rebatejada simbòlicament com La Plaça de les Dones // Grup de Dones de Molins

L’avantprojecte de Llei del ministre Gallardón per derogar la llei vigent de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs segueix avançant com un malson. Sense escoltar ningú, sense escoltar-nos, el govern pretén desautoritzar el nostre dret a decidir i atorga la potestat sobre els nostres cossos a l’Estat, al personal sanitari, a progenitors i altres subjectes que tornaran a tenir el poder de forçar-nos a ser mares. Les darreres notícies apunten a que, un cop passades les eleccions europees, els magistrats conservadors del Consell Fiscal han posat ja fil a l’agulla i accepten tirar endavant la majoria del text de l’esborrany de la llei. Quan serà que aquest remeti l’informe al Govern? Potser aviat, ben segur abans de vacances, quan totes estiguem disperses, quan puguin avançar amb nocturnitat i traïdoria. Tot va de pressa, de majoria absoluta en majoria absoluta.

Aquest avantprojecte va en contra de les resolucions del Consell d’Europa, dels acords de Beijing i de la convenció de les Nacions Unides, però sobre tot, va en contra de l’opinió majoritària de la nostra societat, tal i com mostren les enquestes d’opinió. Tot i així, el govern de Mariano Rajoy segueix entestat, sembla que de manera imminent, en aprovar aquesta reforma.

El Grup de dones de Molins –joves i veteranes– segueix mobilitzant-se en front d’un avantprojecte de llei que suposa una de les ofensives més greus dels darrers 30 anys contra els drets de les dones. Com ha recollit el Viu Molins de Rei en aquests darrers mesos, sota el lema “Jo decideixo, jo desobeeixo” el grup ha recollit més de 4.000 signatures de dones i homes que han declarat la seva voluntat d’inscriure el seu cos al Registre de la Propietat com a acte simbòlic de protesta. Continuant amb aquesta lluita, la setmana passada el grup va enviar una carta al Congrés de Diputats donant constància de les signatures recollides al nostre poble. En ella es demana, en nom de moltes molinenques, a tots els seus membres que refusin l’avantprojecte de llei.

El Grup de dones de Molins vol mostrar el seu agraïment, una vegada més, a totes les persones que van signar i que estan donant el seu recolzament a la protesta, tot manifestant el seu ferm compromís de continuar amb la lluita endegada per evitar que es vulnerin els drets de les dones.

Recomanacions personalitzades