El Molins de Rei CF segueix a Tercera Catalana després d’un curs irregular però positiu

L’equip acaba la temporada a la cinquena posició de la taula a 7 punts de la promoció i a 8 del liderat. Després d’una temporada irregular les conclusions han de ser optimistes per tornar a encarar una nova campanya amb ambició. 

Carles Capella, autor d'un gol, controla la pilota davant el rival // Jose Polo

Carles Capella, amb la pilota, en un partit d’aquesta temproda // Jose Polo

Els homes de Joan Garcia s’han acomiadat de la temporada amb una victòria per 2 a 1 al camp de l’Esparreguera en una última jornada on ja no hi havia res en joc ni pels molinencs ni els esparreguerins. El Molins de Rei CF va guanyar a partir de la seva solidesa i serietat, que han estat alguns dels punts a favor de l’equip durant aquest any.

Tot i que el conjunt entrenat per Joan Garcia va començar per sota en el marcador va acabar capgirant-lo per sumar els darrers tres punts, un símptoma repetit també durant la temporada. Els golejadors en aquesta última cita van ser Oleguer Pujol al rematar amb precisió un rebuig i Nélson Nicola que va fer el gol definitiu amb una canonada de primeres amb la seva cama esquerra.

Molins de Rei CF - Football tactics and formations

Onze base del Molins de Rei CF a la segona volta del campionat

I és que els molinencs van començar la temporada marcant molts gols, arribant a ser un dels equips més golejadors de tota la categoria. Amb els gols d’Àlex Agudo i Eric Criado i les associacions amb Carles Capella o “Chufo” l’equip anava sumant victòries als minuts finals gràcies a la qualitat d’alguns dels seus homes. Aquells partits que en temporades anteriors no es podien tirar endavant ara sí que ho feien, l’equip no deixava escapar punts als minuts finals.

Però als molinencs els hi ha mancat un aspecte definitiu per aspirar a quelcom fins el final: la regularitat. Sobretot a la segona volta l’equip s’ha desinflat: jugadors lesionats obliguen a anar a alguns partits amb pocs homes a la banqueta, fins que Joan Garcia ha començat a tirar del juvenil per reforçar algunes línies afectades. Juanjo Fernández ha estat el primer jugador de la generació del 1996 en debutar amb el primer equip i ha esdevingut en pocs partits un home de confiança a la defensa per Garcia.

Joan Garcia ha confiat en diferents juvenils per reforçar l’equip al tram final de temporada

Tot i això el Molins de Rei CF acaba la temporada reforçat, ja que alguns jugadors han guanyat molta responsabilitat aquest any i això els ha permès millorar. Alguns joves com Manel Real, que ha estat una de les revelacions de la temporada jugant a l’eix de la defensa amb el capità Andreu Margarit. També Marc Méndez que durant el primer tram de temporada no comptava amb masses minuts i ha acabant convertint-se amb el lateral dret titular.

Un altre jugador del 1994, com els dos anteriors, com és Chufo ha estat quasi tota la temporada titular, tot i la competència, i més enllà dels seus 7 gols marcats el treball defensiu que aporta el jove no té preu. El lateral nouvingut aquesta temporada que també pot exercir d’extrem, Chivu, ha transmès bones sensacions i ha suposat una millora per l’equip. Especialment quan ha sortit des de la banqueta per revolucionar alguns partits.

Jugadors i afició celebren, units, el segon gol // Jose Polo

L’afició ha fet costat a l’equip en tot moment // Jose Polo

La defensa ha patit durant la temporada, sobretot en el primer tram de temporada. Com sempre diem si un equip intenta treure la pilota tocada des de la defensa tindrà el risc d’encaixar gols amb més facilitat i el Molins de Rei CF ha arriscat en alguns partits. Mentre la pólvora ofensiva estava en plena forma, en certa manera es compensaven els gols encaixats, però en els partits de sequera golejadora l’equip s’ha acabat deixant punts pel camí.

Al fisioterapeuta del club no li ha faltat feina amb el gran nombre de lesionats durant tota la temporada: Ferran de Palol va ser baixa unes setmanes per conjuntivitis, Jordi Sánchez s’ha perdut la segona part de la temporada per lesió i Chivu fins que no s’ha recuperat no ha jugat al seu millor nivell. Al centre del camp s’ha trobat a faltar el jove Christian Dalmau, a qui un accident l’ha apartat del terreny de joc des del mes de novembre.

La defensa surt reforçada gràcies al bon rendiment de joves jugadors com Manel Real, Méndez o Chivu

A la porteria Ferran de Palol ha fet una gran temporada. En alguns partits han jugat Albert Garcia o Javi Gutiérrez però la porteria titular ha estat seva i ha mostrat un bon rendiment sobretot a la segona part de la temporada, quan l’equip va baixar una mica el nivell. També és una peça que suposa una millora respecte a la situació abans d’iniciar el campionat.

La marxa d’Eric Criado ha condicionat el tram final de lliga ja que es tracta d’un dels jugadors més determinants de tota la categoria. Criado va donar molts punts als molinencs però les desavinences amb el cos tècnic i el vestidor van acabar amb la seva sortida de l’equip per la porta de darrera després de ser el fitxatge estrella de la temporada.

Entre alt i baixos la temporada dels molinencs ha finalitzat. Tot i que la promoció haurà d’esperar, l’equip ha arribat a les darreres jornades amb opcions i aquest era un dels propòsits al mes de setembre. Ara només queda confeccionar la plantilla per l’any vinent on es tornaran a enfrontar els dos equips del poble a la mateixa lliga: Molins de Rei CF i Atlètic Incresa.

La temporada del Molins de Rei CF, en imatges

Recomanacions personalitzades