Iniciativa reclama un informe tècnic i solucions a les inundacions del carrer Rafael Casanova

Iniciativa per Molins de Rei ha presentat una instància a l’Ajuntament per tal de conèixer els motius dels incidents provocats pels aiguats del passat divendres al carrer Rafael Casanova. Els ecosocialistes demanen un informe i solucions per millorar la previsió de futures incidències.

La cruïlla del carrer Molí amb Rafael Casanova s'ha tornat a inundar // David Contijoch

La cruïlla del carrer Molí amb Rafael Casanova s’ha tornat a inundar per segon cop en menys d’un any // David Contijoch

Iniciativa per Molins de Rei no ha trigat en reaccionar als incidents provocats pels aiguats el passat divendres al Centre Vila. Dilluns a primera hora, els ecosocialistes van presentar una instància dirigida a l’alcalde per tal de conèixer l’abast i els possibles motius de les diverses incidències provocades per l’aigua, fent especial èmfasi en el reformat carrer Rafael Casanova, inaugurat fa menys d’un any i que des de llavors ja ha patit dues inundacions de considerable importància.

Des d’Iniciativa s’insisteix en que es redacti un informe tècnic que exposi les causes del problema per tal de “cercar solucions amb el màxim consens i millorar en la previsió de futures incidències”, segons el portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei, Sergi Conde. En la instància presentada demanen dades referents a les mesures que calia prendre davant els avisos del pla Inuncat, per saber si aquestes es van dur a terme o no, així com informació sobre la gestió dels diversos incidents registrats, principalment als carrers Rafael Casanova i Jacint Verdaguer.

El clavegueram no donava a l'abast // Jordi Costa

El clavegueram no donava a l’abast // Jordi Costa

Segon cop en menys d’un any

De fet, després dels aiguats del cap de setmana del 17 i 18 de novembre de l’any passat els ecosocialistes ja van presentar una instància a l’Ajuntament per tal d’aclarir els fets. Segons el partit de l’oposició, “no es va arribar a rebre mai resposta escrita per part del govern municipal”.

Ara ho tornen a intentar amb l’objectiu de fer una primera aproximació a l’abast i les causes que van provocar els aiguats del passat divendres.Al novembre es va responsabilitzar la inundació del carrer Rafael Casanova a l’acumulació de fulles als embornals dels carrers Verdaguer i Rafael Casanova com la causa que va impedir el bon funcionament del clavegueram“En aquest cas, no existeixen les restes vegetals pròpies de la tardor i el clavegueram no ha absorbit l’aigua”, diu el portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei, Sergi Conde. Aquest dijous l’equip de govern ha convocat una roda de premsa per explicar-se.

 

 • dclosa

  ¡ A buenas horas mangas verdes ! , Una muestra más del incumplimiento de la tan bocalizada “transparéncia” del actual equipo de gobierno (PSC+CIU) , en que las instancias que se hacen a través de la ventanilla del Ayuntamiento no todas se responden. ¿ Causa? ¿ La impunidad y el paso por el forro, quizás?
  Es vergonzoso para la ciudadanía de Molins de Rei , el tener que oir (ver postcast, miércoles día 4, RMdR) en boca del mismísimo alcalde Sr. Casals (CIU) , de que él no sabe de hidráulica ya que es de letras, que, las inundaciones no tienen nada que ver con la reciente obra del carrer de Baix , cuando en realidad es todo lo contrario. Las recientes obras del carrer de Baix “cortaron” literalmente el conducto que unía el desagüe de toda la vida de la calle Boters con el colector del Canal y que pasa por debajo de la actual edificio de la oficina de Iniciativa, y ésta es la verdadera causa de las inundaciones. Las aguas que vienen del Verdaguer desde el ayuntamiento tienen una mayor pendiente y en Fabra, chocan (choque de trenes) con las del desagüe nuevo del carrer de Baix , que van en sentido contrario
  Verdaderamente los actuales técnicos municipales, ni la ingeniería que participo en el proyecto, ni la dirección de obra, ni la regiduria de obras públicas (Sr. Zaragoza- PSC), hacen honor a los altos conocimientos en hidráulica que mostraron nuestros ancestros fundadores de Molins de Rei con sus magníficas obras del canal del Rei , con los molinos Vitruvio o turbinas tipo griego ( todavía por aclarar por los historiadores del Museu).

  • eugeni

   Increible, a més d’economista, ara es veu que voste a fet l’inspecció per totes les canonades de MdR i coneix totes les seves mancances. Ens agradaria amb tot el seu potèncial – inclòs en altres comentaris el recolçament del poble- la seva candidatura a proxim Alcalde de la Vila, d’aquesta manera ens estalviarem economistes i molts tècnics municipals i com diu moltes vegades a un sou del doble del salari minim. Endavant Closa

   • dclosa

    Le tomo la palabra, Veo que me llee…. Me faltan firmas

    • maria

     On s’ha de signar ? Per que segons voste te molt recolçament entre persones que tenen por a parlar i crec que fins ara el vot es lliure. Encara que la primera opinio dels avanpassats per l’experiencis d’un vei sembla que tampoc li donen la rao

     • dclosa

      ???, bilis matutina?

     • dclosa

      ¿ bilis matutina ?

     • dclosa

      No merece un respeto , todo lo que no se ajuste a opiniones sobre la noticia en cuestión , y no a la sarta de insultos, vejaciones y falsedades a que continuamente se ve expuesta mi persona, especialmente de réplicas de usted. referente a mi intimidad y a mi familia, por el simple hecho de que como ciudadano libre, con pseudónimo o sin él, escriba mis opiniones

  • Jordi García

   En resposta a dclosa.
   Els veïns del carrer de baix fa molts anys i moltes dècades que jo hagi viscut, que sempre hem patit alguna inundació. Ho pot preguntar.
   Amb això no dic que no ens poguem queixar, ni justifico res, però em sembla que no es gens rigorós aquest estudi “tècnic”. Mes aviat fa la sensació que se l’inventa. Desde les riuades del 62 i enfonsament del pont del 71, de tant en tant, i un cop l’any, almenys, passen coses així a Molins de Rei.
   I crec que a qualsevol poble de Catalunya si cau una tromba d’Aigua en un espai de temps molt curtet és normal, amb o sense carrer nou.
   Com he dit, això no vol dir resignació ni demanar ajuda a l’Ajuntament en cas de baixos malmesos o casos concrets, però el que no és tolerable és inventar-se teories sobre la canalització de l’aigua que sempre ha estat igual o pitjor.
   Si volen fer guerra, no ens utilitzin amb les seves batalletes. I vinguin quan plou a veure si fa falta un cop de mà.
   Salutacions.

   • dclosa

    ¿ Le parece poco riguroso mi estudio (opinión) técnica sobre lo sucedido ? , pues ya verá que será la solución que al final se adopte. A no ser que usted sea militante de CIU, o PSC le veo muy resignado.
    Ahora ya no estamos en época de vacas flacas de los 60 ni en los 70 , dónde apenas se pagaban impuestos y acabamos de salir de la autarquia, Ahora estamos en el Siglo XXI y de vacas gordas, con personal bien alimentado, y las obras publicas se realizan con anteproyectos, con proyectos, con técnicos municipales, con directores de obra, con alcaldes, regidores a dedicación plena, etc.etc. todos bien alimentados y que bien les pagamos con nuestros impuestos, Es inadmisible tener que ver estas chapuzas. Le guste o no ,lo ocurrido ha sido provocado por falta de ganas en aplicar en el proyecto los conocimientos de la técnica, falta de previsión a trombas de agua y falta de mantenimiento de las cloacas.
    Estoy encantado en ayudar ante cualquier catástrofe en el municipio, pero no en suplir las responsabilidades políticas de los ediles.
    ¿ Como se pide ayuda al Ayuntamiento si no tienen seguro y solo admiten el “pagar y callar” ?

    • Jordi García

     Simplement soc un veí del carrer de Baix. He vist alcaldes del PSUC, de PSC, de IE, ICV, ERC, CIU, ENMR i les sigles que vulgui.. No té res a veure amb política. Estic d’acord que a vegades es fan chapuzas com diu, però m’agradaria que hagués viscut 58 anys en aquest carrer. I en d’altres carrers d’altres tants pobles.
     Espero que s intenti fer el que es pugui. Però quan diluvia inesperadament durant mitja hora amb aquella força no hi ha polític, ni tècnic que ho aturi.
     No cal aprofitar-se fins i tot de la meteorologia per fer la vostra batalleta. I moltes gràcies per preocupar-se tant per mi i els meus veïns. Fins i tot més que nosaltres. Potser si que l’haurem de votar com diuen per aqui.
     Gràcies i fins una altra.

     • dclosa

      Gràcies per la seva opinió , pero, Si us plau, No es resigni , Si cumpliu amb les vostres obligacions i pageu religiosament l’IBI, no deixeu de reclamar els vostres drets als administradors dels diners. Al segle XX ja vam arribar a la lluna i es una pena que per uns incompetens politics locals, encara no s’hagui sol·lucionat el problema hidráulic de una canonada de desgüas al seu carrer. No val aixó de que s’intenti fer el que es pugui. S’ha d’etjigir constantment i no baixar la guardia. Gràcies.