ERC porta al Congrés dels Diputats la reivindicació d’un segon accés a l’estació

Esquerra fa d’altaveu a Madrid d’una demanda històrica del barris de Les Conserves, l’Àngel i la Riera Bonet sobre un segon accés a l’estació. Proposen que s’obri un nou accés a l’estació des del carrer Sant Antoni Maria Claret i millores d’accessibilitat a les andanes.

Actualment no hi ha accés a l'estació des del carrer Sant Antoni Maria Claret // David Guerrero

Actualment no hi ha accés a l’estació des del carrer Sant Antoni Maria Claret // David Guerrero

Ja fa anys que els veïns dels barri de Les Conserves, l’Àngel i la Riera Bonet reclamen un nou accés a l’estació per la seva banda del del municipi. Actualment han de creuar el pas subterrani i accedir per la plaça de l’Estació, en comptes de poder-ho fer directament des dels seus barris. Davant la imminència de les obres que el govern espanyol ha atorgat a l’estació de Renfe de Molins de Rei, ERC ha decidit portar aquesta demanda històrica al Congrés dels Diputats.

Les obres, amb la licitació prevista per aquest any, tenen un pressupost de 8,5 milions d’euros i formen part del Pla Especial d’Actuació de Rodalies 2013-2016, que contempla la millora de l’accessibilitat tant a l’estació com a les andanes. Els republicans consideren que en aquesta partida pressupostària es pot encabir una validadora de bitllets per facilitar l’accés als barris de la part muntanya de l’estació i així fer també possible la connexió amb la parada del bus urbà.

Per això, ERC ha presentat una bateria de preguntes adreçades a la ministra de Foment, Ana Pastor. El diputat republicà, Joan Tarda, demana al ministeri si té previst fer durant el 2014 el projecte de millorar de l’accessibilitat de l’estació, que inclouria un accés des del carrer Mancomunitat al barri de Les Conserves. És el que els veïns reclamen des de fa ja més de 15 anys.

El barri de Les Conserves es troba separat del Centre Vila per les vies de tren // David Guerrero

El barri de Les Conserves es troba separat del Centre Vila per les vies de tren // David Guerrero

La bateria de preguntes dels republicans tampoc oblida una altra necessitat evident: la millora de les condicions d’accessibilitat a les andanes per a les persones amb deficiències físiques, auditives i sensorials. Mentre el nou accés es planteja com quelcom complicat d’aconseguir, aquesta actuació està pràcticament assegurada amb la instal·lació d’ascensors a l’estació. Al ple municipal del mes de gener es va aprovar per unanimitat una moció en aquest sentit, instant a Adif que fes accessible, mitjançant ascensors i si calgués escales mecàniques, els accessos a les andanes, així com que estudiés la solució a la impossibilitat d’accedir a l’estació des del carrer Sant Antoni Maria Claret.

Moció aprovada 

Esquerres per Molins de Rei ha presentat una moció sobre aquesta temàtica en el passat ple municipal del mes de maig. La coalició independentista reclamava atenció a les demandes històriques dels barris de Les Conserves, l’Àngel i la Riera Bonet sol·licitant un nou accés des del carrer Sant Antoni Maria Claret. Aquesta ha estat aprovada per unanimitat de totes les formacions polítiques.

L’última actuació visible que es va fer a l’estació va ser l’any 2011, quan es va recréixer l’andana per adaptar-la als nous trens i es van substituir les travesses de fusta per un pas de cautxú al pas entre vies que no tenen més remei que utilitzar les persones amb mobilitat reduïda.

Recomanacions personalitzades