10 voluntaris de diferents països participen en un camp de treball per la pau i els Drets Humans

Un camp de treball per fomentar la interculturalitat ha reunit a Molins de Rei a 10 voluntaris provinents d’arreu del món. Els participants han fet diverses activitats culturals i han deixat petjada del seu pas pel municipi amb un mural a la plaça de la Llibertat.

Durant una setmana, 10 voluntaris procedents de Mèxic, Rússia, Itàlia, República Txeca, França, Bèlgica i Sèrbia han treballat conjuntament a Molins de Rei en diferents activitats relacionades amb la pau i els Drets Humans. Aquest camp de treball internacional és una experiència pionera al municipi i s’emmarcava dins del projecte “Living together in the Mediterranean” (Vivint junts al Mediterrani), l’única proposta espanyola escollida a nivell europeu per la prestigiosa Fundació Anna Lindh per la seva vocació de fomentar el diàleg euromediterrani.

La presència dels voluntaris a Molins de Rei va coincidir amb la festivitat de Sant Jordi, així que van traduir poesies d’autors molinencs durant la seva presència a la vila. A més, els participants al camp de treball van fer diverses visites culturals i d’associacions. També van participar a la festa de la interculturalitat i van fer un mural a la plaça de la Llibertat amb el títol “La llibertat és teva, agafa-la!”. Tot plegat amb l’objectiu de fomentar la interculturalitat i el diàleg euromediterrani.

Els participants al camp de treball acompanyats del primer tinent d'alcalde i l'alcalde // Ajuntament de Molins de Rei

Els participants al camp de treball acompanyats del primer tinent d’alcalde i l’alcalde // Ajuntament de Molins de Rei

El projecte en el que s’emmarca aquest camp de treball finalitzarà al juliol d’aquest any. Durant el curs escolar que és a punt d’acabar s’han dut a terme tallers per la pau a les escoles de primària de Molins de Rei i Olesa de Montserrat per fomentar l’interculturalitat a la regió euromediterrània. A més, el projecte també inclou la realització de dos cursos de formació per a docents, un a Tunísia i un altre a Jordània, adaptant als seus contexts locals alguns tallers fets durant els últims mesos als centres educatius de Molins de Rei.

L’objectiu final del projecte impulsat per la regidoria de Cooperació i Solidaritat –que va merèixer un dels premis a la innovació intercultural atorgat per l’Aliança de Civilitzacions de l’ONU– és replicar a Jordània i Tunísia el programa de tallers d’educació intercultural ja posat en marxa al municipi formant als docents i educadors en els valors i costums de les cultures dels diferents països participants.

Recomanacions personalitzades