Molins surt al carrer per dir que no vol rei

Prop de 200 persones s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament per reivindicar la República després de que el rei anunciés la seva abdicació. Banderes de la República i estelades han compartit espai en una concentració poc sorollosa amb presència de la CUP, Iniciativa i ERC però sense cap representant del govern sociovergent.

Un grup de joves ha pujat al balcó de l'Ajuntament per desplegar una pancarta // David Guerrero

Un grup de joves ha pujat al balcó de l’Ajuntament per desplegar una pancarta // David Guerrero

Feia anys que Molins de Rei no renegava tant del seu cognom. Tot i que el topònim no tingui res a veure amb l’actual monarca, la plaça de l’Ajuntament ha aplegat a prop de 200 persones que volien deixar clar que Molins (de Rei) no vol un nou rei a Espanya.

La concentració no ha tingut cap ordre, ni càntics, ni crits, ni intervencions en públic. Tampoc gaire color, ja que no han estat moltes les banderes que han sortit al carrer aquest dilluns a la tarda. Unes quantes estelades per reclamar la República catalana i algunes banderes tricolors optant per la República espanyola. Ambdues han conviscut amb harmonia i han dut a terme una reivindicació comuna.

Prop de 200 persones s'han concentrat a les 8 del vespre a la plaça de l'Ajuntament // David Guerrero

Prop de 200 persones s’han concentrat a les 8 del vespre a la plaça de l’Ajuntament // David Guerrero

Ningú s’esperava aquest matí quan s’ha llevat que acabaria al vespre celebrant l’abdicació del rei Joan Carles I i demanant una nova república, però l’ambient tampoc era d’eufòria. Els únics aplaudiments els han aconseguit un grup de joves que portaven una pancarta: “Als Països Catalans no tenim rei”. Després de lluir-la una estona a la porta de l’Ajuntament, han entrat sense autorització a l’edifici consistorial i han pujat fins a la sala de plens per penjar-la del balcó de la Casa de la Vila. Amb aquesta fita s’ha donat per dissolta la concentració mentre uns i altres comentaven la jugada. La imatge s’ha repetit a les places d’ajuntaments d’arreu d’Espanya.

La CUP, Iniciativa per Molins de Rei i Esquerres per Molins de Rei han estat representats a la plaça de l’Ajuntament per molts dels seus regidors i nombrosos militants, així com també per les seves branques juvenils. De fet, cadascun d’aquests tres partits havien fet la seva corresponent convocatòria, totes elles diferents: la CUP, per la república dels Països Catalans; ERC, per la República Catalana; i ICV per la República a seques. Sigui com sigui, tots han confluït a la mateixa hora en el mateix espai. En canvi, qui ni ha convocat ni se l’ha pogut veure de cap de les maneres ha estat als membres del govern municipal format per CiU i el PSC.

 • maria

  El titular molins de rei surt al carrer pet dir mo al rei. Unes 200 persones .
  No sabia que molins tingues 200 habitants

  • Felipe Sesto

   Majoria silenciosa oi?
   Doncs deunidó, una notícia que surt al migdia i a les 20h de la tarda
   reuneix 200 persones em sembla molt.
   El que no estic tant d’acord, és amb aquesta insistència de relacionar el nom de Molins de Rei amb tot això. No hi té res a veure. Hi ha noms històrics. I aquest té pràcticament 900 anys. Com “Sant Vicenç” dels Horts o “Sant Boi” de Llobregat. Una altra cosa son els carrers que feien homenatge a personatges d’un règim feixista com alguns carrers de la Vila.
   Però insinuar, no és el primer cop, que s”hauria de dir Molins ( sense Rei) crec que no és llegir bé el missatge d’ahir.
   També dir “Banderes” republicanes en plural (només n ‘hi havia una) la resta i inmensa majoria eren estelades.
   A la placa del Sol volen una cosa, i ja era hora que la reclamin, però a Molins (de Rei;) i a la resta de Catalunya crec que poques banderes republicanes veureu.
   Dit aixó, fora borbons i fora reis! Però visca Molins de Rei;)

   • eugeni

    Jo no estic a favor de cap rei, però el titular “Molins de Rei surt al carrer” i desprès veus la noticia i encara que siguin 200 o 500 persones donar com una majoria sembla com a mínim…… i ja sabem que moltes persones s’agafen a les majories silencioses i entenc que es igual dir en la noticia Molins de Rei o be Molins

    • Felipe Sesto

     Entenc el que dius. Però la manifestació més gran de l’història de Molins potser va reunir 500-700 persones quan les marxes de l’ambulatori i potser una marxa de l’ANC que més o menys igual.
     Per tant, potser no és molt 200 vist així, però tenint en compte que és espontani i amb unes hores de marge, es força contundent i cal dir que s’ha repetit a tots els pobles de Catalunya i Espanya.
     És la meva percepció.
     També tinc la percepció que en 5-6 setmanes tindrem nou Rei.
     I que el 9N veurem que passarà, hi hagi el rei que hi hagi.
     Ojalà es pgués debatre en aquest mitjà algun cop així.
     No hi entro mai perquè hi ha gent que està fatal.
     Gràcies Eugeni.

     • maria

      La mes gran amb molta diferencia la via catalans del 2014