Les JERC enceten una campanya a favor del vot als 16 anys

Les joventuts d’ERC recorren els dos instituts de secundària de Molins de Rei per conscienciar als joves de la necessitat de poder votar als 16 anys. Reclamen que la primera votació que permeti participar als menors d’edat sigui el referèndum per la independència del proper 9 de novembre. 

Les JERC Molins, cartell amb mà, posen per Viu Molins de Rei // Jose Polo

Les JERC Molins, cartell en mà, posen per Viu Molins de Rei // Jose Polo

Fa tres mesos les JERC van reaparèixer a Molins de Rei en un acte a l’Ateneu Mulei en motiu del Dia de la Dona. Ara fan una de les primeres campanyes polítiques després de molt de temps inactius al municipi. El motiu d’aquesta: canviar la legalitat vigent per fer que els joves a partir de 16 anys puguin votar.

“Els joves de 16 anys es poden casar, poden deixar d’estudiar o poden anar a viure sols” diu Oriol Ibàñez, secretari d’Educació de les JERC, per argumentar el vot als 16 anys. “Potser els joves no s’impliquen a la política perquè no els deixem participar activament”, argumenta. “Els joves solen quedar al marge de tot però haurien d’estar molt més presents perquè són, al cap i a la fi, els que rebran les conseqüències de les decisions preses ara”, sentència Ibàñez.

El desig de les JERC és que la primera votació on els joves a partir de 16 anys puguin votar sigui el referèndum sobre la independència de Catalunya del proper 9 de novembre. “Seria una oportunitat immillorable”, diu Ibàñez, posant el focus en els joves escocesos de 16 a 18 anys, que sí que podran votar en el seu referèndum independentista. La presentació de la campanya a Molins de Rei ha tingut la presència de la regidora per Esquerres per Molins de Rei, Sílvia Guillén.

L’organització independentista ha portat aquesta campanya als dos instituts de secundària del municipi. Al Lluís de Requesens és va fer el 27 de maig i al Bernat el Ferrer el 2 de juny a l’hora de la sortida de classe i ha tingut “bona acollida” segons els organitzadors. Els militants de les JERC es van situar a la sortida dels instituts i van repartir, entre tots els seus alumnes, octavetes. A més, enganxaran cartells al municipi.

Recomanacions personalitzades