El masculí de bàsquet tanca un cicle aconseguint la permanència a Primera

CE Molins de Rei 71-67 Bàsquet Ateneu Montserrat. El masculí de bàsquet aconsegueix la permanència a Primera Catalana de forma agònica en l’últim partit del playout. L’equip canviarà d’entrenador iniciant un nou cicle. 

L'equip, fet una pinya, celebra la permanència // Jose Polo

L’equip, fet una pinya, celebra la permanència // Jose Polo

El masculí de bàsquet del Club Esportiu Molins de Rei tanca un cicle de la millor manera possible: amb la permanència a Primera Catalana. Després de cinc anys al capdavant de l’equip, el gallec Juan Couto deixarà de seure’s a la banqueta molinenca per continuar vinculat a l’entitat com a director tècnic. Ja enrere queden dies històrics pels esports del municipi com l’ascens a Primera Catalana 10 anys després o l’últim partit del playout per la permanència en aquesta categoria, on es va aconseguir l’objectiu de la temporada de forma agònica. Ja res serà igual però el paper fonamental dels més joves de l’equip aquest curs fa pensar que, si no hi ha fuga de talents, el millor encara està per arribar.

El Poliesportiu Municipal va presentar la seva millor cara pel partit dramàtic contra el Bàsquet Ateneu Montserrat. Amb la sèrie a tres partits empatada a 1, era un matx a caixa o faixa. Només el guanyador aconseguiria salvar-se. Just el dia més important, el CE Molins de Rei va signar un dels millors inicis que es recorden. Feia molt de temps que els molinencs no sortien amb tanta seguretat a la pista. Els barcelonins estaven literalment ofegats per la defensa verda. A més, els locals van tenir la paciència per madurar la jugada fins trobar bones posicions de llançament. L’alt percentatge d’encert dels homes exteriors va acabar d’arrodonir un gran inici. Es va arribar amb 23 a 9 al final del primer període. Tota una declaració d’intencions.

Com ha passat al llarg d’una temporada que no ha estat fàcil, la irregularitat va aparèixer just després d’un inici brillant. La segona unitat de Couto, que més endavant seria clau en la victòria, no va respondre bé en un primer moment. Només els triples de Rubén Calvo, mortal com sempre des del perímetre, van evitar que el BAM es posés per davant. La intensitat defensiva va baixar de forma evident per arribar a la mitja part 37 a 32.

Jorge Alfaro, alies "Chicho Terremoto", la busca de tres // Jose Polo

Jorge Alfaro, alies “Chicho Terremoto”, la busca de tres // Jose Polo

Després del descans les coses no van millorar gaire. Eren els del barri d’Hostafrancs els veritables dominadors del joc. Van ser els seus millors minuts. Per moments, semblava increïble que haguessin acabat com a catorzens en el seu grup. Couto va canviar el sistema defensiu i Ferran Angulo, home que ha creat problemes al BAM durant tot el playout amb les seves penetracions que els barcelonins mai han sabut interpretar, va tapar l’hemorràgia molinenca. L’empat a 48 amb el que es va acabar el tercer període feia pensar en un final no apte per a cardíacs o, fins i tot, en una pròrroga.

En l’últim quart els joves talents de l’equip van canviar el signe del partit. Jugadors com Ferran Mola, Lluís Tintorer o Jorge Alfaro van donar-li el domini al Molins. Parlem d’homes que van començar la temporada amb el sènior “B” i que després de treballar durant mesos amb el primer equip hauran de ser vitals en el canvi de cicle que afrontarà l’equip durant els propers mesos. Al final del partit va tornar a sortir el cinc inicial que, fent un esforç en defensa i jugant amb seguretat en atac, van acabar de decantar el matx a favor del CE Molins de Rei. La permanència arribava per 4 punts de diferència i sense patir en excés en els últims minuts. Una tarda per recordar que permet encarar nous reptes amb el Molins a Primera.

Recomanacions personalitzades