L’efecte Can Vies irromp al ple municipal

Un grup de manifestants en contra del desallotjament de Can Vies entra a la sala de plens de l’Ajuntament provocant l’aturada de la sessió del ple municipal per llegir un manifest. Abans s’havien concentrat a la plaça de la Vila i manifestat pels carrers de Molins de Rei.

Un dels activistes en contra del desallotjament de Can Vies durant el ple // Jose Polo

Un dels activistes, Lucas Silvano, llegeix el manifest en contra del desallotjament de Can Vies // Jose Polo

El ple municipal ordinari del mes de maig anava fent-se amb normalitat fins que, quan es debatia el punt vuit de l’ordre del dia, una trentena de manifestants van entrar a la sala de plens de l’Ajuntament de Molins de Rei. Sota el compàs de les cassoles, es van anar situant a la part on hi havia l’habitual escàs públic. Un cop tots estaven a la seva posició, un dels integrants del col·lectiu, Lucas Silvano, va llegir un manifest en contra del desallotjament del Centre Social Autogestionat Can Vies del barri de Sants de Barcelona. També es van escoltar alguns crits en contra de CiU, sobretot quan l’alcalde d’aquest partit, Joan Ramon Casals, va intentar posar ordre.

Els manifestants concentrats a la plaça de l'Ajuntament // Jose Polo

Els manifestants concentrats a la plaça de l’Ajuntament // Jose Polo

Els activistes, això sí, es van poder expressar amb total llibertat. En aquesta ocasió no s’havia presentat cap moció ni hi havia cap comunicació al voltant de la intenció de voler expressar-se durant el ple. Sí va ser així durant les últimes reivindicacions arribades des dels moviments socials de Molins de Rei que van fer acte de presència durant un ple municipal, com la denúncia contra la Llei Gallardón del Grup de Dones, la lluita per aconseguit un habitatge digne de la PAH o  les mobilitzacions en contra dels setze expedients sancionadors per penjar cartells en llocs no indicats o pintar murals reivindicatius.

Minuts abans, un grup més nombrós format per al voltant d’una setantena de persones s’havia concentrat a la plaça de l’Ajuntament pel mateix motiu. Els seus crits de protesta s’escoltaven a l’interior del recinte on s’estava celebrant el ple. Després van anar a la seu de CiU Molins de Rei del carrer Jacint Verdaguer, on van col·locar una pancarta en solidaritat amb Can Vies. La protesta estava convocada pel col·lectiu de lluita anticapitalista Molins en Lluita.

 • La Gran Dorita

  No sé quin qualificatiu té “asaltar” una sessió plenària, agafar la paraula acallant la dels representants legalment elegits, “vomitar” un text, insultar, i quan l’alcalde els hi demana si volen quedar-se perquè el Ple ha de continuar, marxen fent sorolls i insultant?

  • maria

   No cal dir res mes…sembla que PODEMOS en dos mesos ha fet molt de mal

   • dclosa

    Viendo la cara de satisfacción de la regidora de la CUP, creo que esto de Can Vies es más propio de la CUP que de Podemos. Si existiese Podemos en Molins de Rei actuaría como oposición real y no como la actual oposición que está dopada por acuerdos supramunicipales CIU y PSC , y seguro que escarnecerian al alcalde y a los regidores actuales, de que la política no es un negocio, y de que por dignidad y por vergüenza no deberian cobrar más de 3 veces el salario mínimo interprofesional, en vez de los 55.453 € (9,2 mill Ptas) /año que se lleva el alcalde y los 48.636 € ( 8 mill Ptas) / año que se llevan cada uno los regidores a dedicación completa, que los que se incluye el regidor de la Guardia Urbana. ¡ Vergüenza , sólo vergüenza és lo les falta !

    • Isidre

     Sembla que amb la seva intel·ligència no sapigà interpretar un missatge amb “ironia” pel que diu la Maria. Això si vostè amb el mateix discurs

 • dclosa

  Lastimoso todo este espectáculo , bloqueando la cámara de representación ciudadana en el mismísimo Pleno , Lástima que en el vídeo no se pueda ver la cara de felicidad y satisfacción de la regidora de la CUP ante la inrrupción de los Can Vies, ni la cara de pánico y miedo que confesó el día después, el viernes dia 30 por la mañana en la Radio Municipal el Sr. Ramos (PP) . que pone en evidéncia la incapacidad manifiesta para el cargo y falta de previsión en cuanto a seguridad por parte de la regiduria de la Guardia Urbana regentada por el Sr. Joaquim Martí (CIU) , y que como siempre, CIU no asumirá ninguna responsabilidad política.

  ¿ Como tenemos los edificios propiedad patrimonial del Ayuntamiento de Molins de Rei ? , ¿ Cuantos hay, y en qué estado están ?