L’efecte Can Vies irromp al ple municipal

Un grup de manifestants en contra del desallotjament de Can Vies entra a la sala de plens de l’Ajuntament provocant l’aturada de la sessió del ple municipal per llegir un manifest. Abans s’havien concentrat a la plaça de la Vila i manifestat pels carrers de Molins de Rei.

Un dels activistes en contra del desallotjament de Can Vies durant el ple // Jose Polo

Un dels activistes, Lucas Silvano, llegeix el manifest en contra del desallotjament de Can Vies // Jose Polo

El ple municipal ordinari del mes de maig anava fent-se amb normalitat fins que, quan es debatia el punt vuit de l’ordre del dia, una trentena de manifestants van entrar a la sala de plens de l’Ajuntament de Molins de Rei. Sota el compàs de les cassoles, es van anar situant a la part on hi havia l’habitual escàs públic. Un cop tots estaven a la seva posició, un dels integrants del col·lectiu, Lucas Silvano, va llegir un manifest en contra del desallotjament del Centre Social Autogestionat Can Vies del barri de Sants de Barcelona. També es van escoltar alguns crits en contra de CiU, sobretot quan l’alcalde d’aquest partit, Joan Ramon Casals, va intentar posar ordre.

Els manifestants concentrats a la plaça de l'Ajuntament // Jose Polo

Els manifestants concentrats a la plaça de l’Ajuntament // Jose Polo

Els activistes, això sí, es van poder expressar amb total llibertat. En aquesta ocasió no s’havia presentat cap moció ni hi havia cap comunicació al voltant de la intenció de voler expressar-se durant el ple. Sí va ser així durant les últimes reivindicacions arribades des dels moviments socials de Molins de Rei que van fer acte de presència durant un ple municipal, com la denúncia contra la Llei Gallardón del Grup de Dones, la lluita per aconseguit un habitatge digne de la PAH o  les mobilitzacions en contra dels setze expedients sancionadors per penjar cartells en llocs no indicats o pintar murals reivindicatius.

Minuts abans, un grup més nombrós format per al voltant d’una setantena de persones s’havia concentrat a la plaça de l’Ajuntament pel mateix motiu. Els seus crits de protesta s’escoltaven a l’interior del recinte on s’estava celebrant el ple. Després van anar a la seu de CiU Molins de Rei del carrer Jacint Verdaguer, on van col·locar una pancarta en solidaritat amb Can Vies. La protesta estava convocada pel col·lectiu de lluita anticapitalista Molins en Lluita.

Recomanacions personalitzades