L’Associació Espanyola Contra el Càncer estrena un servei d’ajuda psicològica a la Federació Obrera

Molins de Rei compta amb un nou servei de psicooncologia que vetllarà per la salut psicològica dels malalts de càncer i les persones del seu entorn. Estarà situat a la Federació Obrera i gestionat per la junta local de l’AECC.

Imatge de la presentació del servei // Jose Polo

Imatge de la presentació del servei a la Federació Obrera // Jose Polo

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) tindrà servei de psicooncologia -ajuda psicològica als malalts de càncer i a les persones del seu entorn- a Molins de Rei. Estarà ubicat a la Federació Obrera, on s’ha presentat, i entrarà en funcionament aquest dimecres 28 de maig. A partir d’ara, cada dimecres hi haurà psicooncòlegs de l’AECC a la Federació Obrera de 9 del matí a 1 del migdia.

“Volem donar un servei 360 graus al malalt”, ha dit la coordinadora de Programes i Serveis de l’AECC, Teresa López-Fando, durant la presentació de la iniciativa. L’objectiu és “millorar els trastorns psicològics derivats de l’enfermetat”, ha afegit Ana González, encarregada del nou servei. El seu funcionament està organitzat per etapes: primer s’ avaluen les necessitats de cada cas, després es farà un estudi sobre el grau del malestar i, per últim, es decidirà quin és el tractament més indicat.

Hi haurà tant atenció psicològica individual com teràpies de grup dedicades a com afrontar el càncer o a millorar l’autoestima. La idea es donar suport psicològic però també social perquè “al darrera de cada cas hi ha una familia i una història”, en paraules de López-Fando.

Un directiu de La Caixa aprofita per fer publicitat durant l’acte de presentació

El servei de l’AECC és possible, en part, a La Caixa, que es fa càrrec d’un percentatge del finançament. El director de l’Àrea de Negocis de l’Obra Social La Caixa, Ivan Quesada, ha aprofitat la presentació d’aquest per fer publicitat explícita de la seva empresa. “Una part important dels beneficis de La Caixa van a projectes com aquest” ha començat explicant Quesada per cloure la seva intervenció animant al nombrós públic assistent a “passar-se per alguna oficina” d’aquesta entitat financera. Aprofitava la presentació d’aquest servei, doncs, per fe publicitat de la seva empresa.

Un servei buscat des de fa temps

Fa mesos que a Molins de Rei s’està lluitant per tenir un servei com aquest. La presidenta de l’agrupació local de l’AECC, Joana Solans, ha dedicat unes emotives paraules de record pel ja desaparegut Carles Vives, humorista i comunicador històric del municipi. “Li vaig prometre a en Carles Vives que un dia Molins de Rei tindria un servei com aquest i estic orgullosa de poder-ho fer realitat”, ha afirmat Solans amb emoció.

Per la seva banda, l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ha confirmat que “fa mesos” que Molins de Rei busca un servei com aquest per després fer un agraïment a tots aquells que ho han fet possible. El primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), a més de fer el seu torn d’agraïments ha posat el nou servei de psicooncologia com exemple de “treball en xarxa” entre diferents entitats i administracions.

Recomanacions personalitzades