Es construeixen dos nous espais de lleure per a gossos

L’Ajuntament crea dos nous espais de lleure per a gossos. Un ja està habilitat al barri de la Granja i el segon, situat al barri del Canal, ho estarà en unes setmanes. Es tracta de dos espais ideats per fer que els animals puguin anar deslligats sense molestar ningú. 

L'espai de lleure per a gossos del barri de la Granja ja està en funcionament // Jose Polo

L’espai de lleure per a gossos del barri de la Granja ja està en funcionament // Jose Polo

No són simples “pipicans”. Són dos espais de lleure per a gossos d’una extensió considerable ideats perquè els animals puguin jugar deslligats sense molestar a ningú.

El primer ja està obert i es troba situat al barri de la Granja, just a la part posterior del Centre d’Atenció Primària. Té una extensió de 1.500 metres quadrats. Al seu interior hi ha un petit espai de 100 m2 fet per als animals més petits. Està protegit amb tanques d’1,5 metres d’alçada i té dues entrades. Dins d’aquest espai de la Granja es poden trobar bancs on els propietaris poden seure, dues papereres per recollir els excrements dels animals, un panell informatiu amb les normes d’ús del recinte i una font. Durant les properes setmanes s’incoporaran elements d’agility per tal que els gossos puguin fer esport divertint-se amb els seus amos.

Properament s’obrirà un espai similar situat al barri del Canal, just al darrera del Parc del Llobregat. En aquest cas encara s’ha de preparar el terreny per tal de poder-lo habilitar. El pressupost del consistori per aquestes dues obres és de 15.000€ en total.

 • dclosa

  No entiendo el mal gusto y lo poco adecuado de la instalacion pegada al mismísimo ambulatorio, por falta de higiene y su cercanía, y que aprovecha incluso una de las vallas del recinto del CAP, ¿Por el hedor de orines, especialmete en verano, no podria haberse realizado, aún sin arbol, en el lado riera?, ¿ No han emitido ninguna queja los directivos del CAP? , ¿ Esta todo consentido por las regidurias de sanidad (PSC) y de salud pública (CIU) en Molins de Rei? . El recinto interior, creo, és para perros peligrosos. Convendria disponer de un letrero con el manual de uso.

  • Isidre

   Molt bona mesura, que s’ha d’extrendre en altres indrets de la Vila. No entenc els patimets pel tema de sanitat al costat del CAP. Tambe hi ha molt proper contenidors d’escombreries i al cap i a la fi es un lloc que habitualment es utilitzant pels amos del gossos

  • La mesura és correcta i la iniciativa també! Hi ha una raó per la qual no es pot ubicar a la vora del Riu (Riera). Existeix un mosquit denominat Leishmània. Per Evitar això l’Ajuntament hauria de formigar constantment. Et deixo més info sobre aquest tema, una mica de cultura:
   http://esthermabel.blogspot.com.es/2011/04/lehismania.html

   Per una altre banda, per lo que afecta al parc del pont de la cadena, si tindria que formigar ja que esta ubicat a la vora del riu Llobregat.
   Ara, només cal saber quin pla de manteniment te pensat l’Ajuntament cosa que no s’explica aquí.
   No obstant, es un pas.

   • dclosa

    Amb reafir-mo amb lo de inadecuat del lloc, No vec la relació del mosquit amb la riera de Vallvidrera, máxime quan actualment de forma inmediata, está previst urbanitzar-la fins al Llobregat
    Amb relació al CAP : Segons dades avidreraportades pel Col·legi, 15 milions de persones a tot el món pateixen aquesta malaltia. Concretament a Espanya, cada any es detecten 100 casos nous
    Són insectes de mida petita, amb 2 ales (2,5 a 3mm de llarg) que, a diferencia de la resta d’espècies de mosquits, no emeten un só de brunzit.
    El color és de groguenc clar a marró fosc.
    Quan es disposen a picar, salten amb les ales aixecades sobre el cos de l’animal.
    Durant el dia s’estan en esquerdes i escletxes.
    El cicle d’activitat comença al capvespre i continua fins a la matinada.
    Són més abundants en zones rurals o llocs amb arbres en les ciutats, com jardins i parcs.
    Prevencio : Mantenint al seu gos dins de casa des del capvespre fins a la matinada entre els mesos de Maig a Octubre. Actualment un 20% dels gossos pateixen aquesta afecció

    • Isidre

     Urbanitzar la Riera ?? fins al Riu ?? Podria donar més informació … pero no pas de paraula ni de la wikipedia .Millor un enllanç a la noticia sisplau per que si no semblara les noticies de sempre….

     • dclosa

      Bueno, quizas peque de ingénuo, me refiero a la noticia aparecida en Viu molins El barri de la Granja tindrà un accés més segur al riu Llobregat
      Jose Polo • 20/05/2014

    • maria

     M’afegeixo pot donar dades de l”urbanitzacio de la riera de vallvidriera pero amb un enllaç no amb teories de la conspiracio

    • Bueno, això és un tema que s’hauria de veure tal com expliquen Isidre i Maria.
     El tema és que cadascú necessita el seu espai, si o sí. Tal com els nens tenen els seus parcs infantils, la gent gran les seves activitats i els gossos el seu espai per jugar.

     Si tens alguna proposta millor, et recomano que utilitzis les vies que t’ofereixen l’Ajuntament per millorar aquesta iniciativa.

     És responsabilitat de cadascú fer un manteniment de totes les instal·lacions / espais que Molins de Rei ofereix als seus vilatans, amb això no vull dir reparar cosses trencades sinó què, cuidar-ho.

     ¿Pot ser una solució seria ficar plantes aromàtiques?

     http://www.dogmolins.site90.com/?p=155

 • Pingback: ¿Ja tenim les àreas per a gossos? ← DogMolins()

 • Hug Falgars

  Abans els gossos que els de l’atletisme. Molt bo.

 • Pingback: Neix Dog Molins, el punt de trobada dels propietaris de gossos de Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Molins de Rei llença una campanya per reduir els excrements de gossos | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El Parc del Llobregat serà l'espai central dels esports urbans | Viu Molins de Rei()