El tractament contra els tèrmits del Molí s’allargarà durant tot aquest any

El tractament per eliminar la plaga de tèrmits que habita a l’edifici del Molí no finalitzarà fins a finals d’any o, fins i tot, principis del vinent. L’Ajuntament aprofita per anar avançant la redacció del projecte de remodelació per convertir el Molí en la nova biblioteca.

L'edifici del Molí s'haurà de sotmetre a una important rehabilitació // Jose Polo

L’edifici del Molí s’haurà de sotmetre a una important rehabilitació // Jose Polo

Els tècnics especialistes treballen des de fa ja unes quantes setmanes al Molí, on s’havia detectat una plaga de tèrmits subterranis que estava malmetent de forma lenta però continuada l’estructura de l’edifici. Abans de fer qualsevol acció per reconvertir l’edifici en la nova biblioteca de Molins de Rei, és necessari acabar amb la colònia de tèrmits i no és precisament un procediment lent. El procés no acabarà fins a finals d’aquest any o, fins i tot, principis del 2015.

El procediment per acabar amb els tèrmits consisteix en la col·locació d’esquers amb inhibidors del creixement i el seguiment periòdic amb les corresponents inspeccions tècniques de manteniment, segons han informat fonts municipals. Unes caixes de superfície col·locades a l’edifici i estacions de terra en tot el seu perímetre són la mostra visual de la lluita contra els tèrmits. El tractament té un cost de 12.000 euros, per sota dels 40.000 previstos inicialment.

Avança el projecte de reforma

L’Ajuntament està aprofitant la lentitud d’aquest tipus de tractament a l’edifici per anar redactant el projecte de remodelació de l’edifici. L’Àrea Metropolitana de Barcelona ja ha elaborat un estudi tècnic i econòmic preliminar. La proposta de l’equip de govern, que compta amb el suport en línies generals de l’oposició, és el de reconvertir l’emblemàtic espai industrial del segle XIX en la nova biblioteca Pau Vila. Les obres costaran 3,3 milions d’euros i s’estima un termini d’execució proper als tres anys.

L’edifici del Molí té planta baixa i tres plantes més. La biblioteca n’ocuparia la planta baixa i la primera, amb un total de 1.700 metres quadrats, quatre vegades més que l’espai de l’actual biblioteca. L’espai sobrant dels 5.640 metres quadrats que té en total l’edifici es destinaran a altres usos per la ciutadania que encara estan pendents de ser concretats. Diverses fonts apunten a que es podrien ubicar dependències municipals ara repartides a diferents edificis del municipi.

 • dclosa

  Qué fácil és hacer presupuestos, sumiar truites hacer, hacer adivinaciones de aciertos con los dineros de los demás , Con desviaciones en los presupuestos del 330 % , estas gentes son poco de fiar.

  La oposicón en Molins de Rei, mientras haya acuerdos supramunicipales entre partidos , Ejemplo : trueque de poltronas por votos de ICV en investidura o aprobación pressupuestos municipales con voto del PP, o los puestos del Consell Comarcal, etc.etc. ) y mientras sigan puntualmente cobrando cada més, incluso los de la CUP, quedan dopados y dejan de tener ideas para el municipio.

  Nosotros no estamos de acuerdo con las coaliciones “absolutistas” como la actual (PSC+CIU) que se creen legitimadas por unos programas electorales de hace 3 años, totalmente ambigüos, cuando en realitat no son ni más ni menos que intereses politicocràcicos i de mercadeo de poltronas a dedicació exclusiva en la corporación municipal. Una prueba absolutista la hemos tenido recientemente con la negación a la participación de la ciudadanía al proyecto de los jardins del Palau, por comerciantes y gentes del barrio que por alergias del polen querian la supresión definitiva de los plataneros y un aparcamiento subterráneo. Otro ejemplo lo tenemos en el proyecto del nuevo instituto, con un gimnasio pequeño, aulas pequeñas, y laboratorios pequeños, ruidos autopìsta, etc. que se cierran en banda y no admiten modificaciones.
  La última sobre el Moli : és que de las 4 plantas del Moli, aún sin lectores en la biblioteca actual y sin libros en papel en el futuro se quieren destinar 2 plantas para una nueva biblioteca y las otras 2 restantes al nuevo ayuntamiento. 3,3 milions € ( 550 milions Ptas) , Embolica que fa fort !

  • esthet

   Parla la veu dels oprimits….. que diu la normativa municipal de grapar cartells als arbres ? He vist una foto que surts molt maco i aixo si no vas fer cap proces de participacio.

   • dclosa

    ???

    • esthet

     ??? :( la resposta de sempre quant t’agafen amb els carret dels gelats…sembla que l’imatge corre en diferents grups del wasap

 • Pingback: La nova biblioteca Pau Vila de Molins de Rei reforçarà el patrimoni històric del Molí | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Les obres de consolidació del Molí comencen amb mesos de retard | Viu Molins de Rei()