Ramon Tremosa presenta el programa electoral de CiU a la Federació Obrera

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha presentat les línies mestres del seu programa electoral a la Federació Obrera. Un centenar de persones assisteixen a un acte ple de crítiques a PP, PSOE i el tripartit i on Joan Ramon Casals defensa la seva política de “fets, no paraules”.

Ramon Tremosa va omplir la sala d'actes de la Federació Obrera // David Guerrero

Ramon Tremosa va omplir la sala d’actes de la Federació Obrera // David Guerrero

El que aparentment havia de ser una tranquil·la conferència per a militants convergents el dia abans del tret de sortida oficial a la campanya electoral es va veure alterada per una inesperada roda de premsa que va mostrar les deficiències d’un equipament com la Federació Obrera per un acte d’aquest tipus. Mitja hora abans de l’inici de la conferència de Ramon Tremosa, els mitjans públics catalans assistien a la presentació del programa electoral de CiU per a les properes eleccions europees.

El so del micròfon no arribava a les càmeres dels periodistes i ningú era capaç d’arreglar-ho. Després d’una estona d’incertesa es va solucionar l’entrebanc. Ramon Tremosa i Francesc Gambús van llençar el missatge pels mitjans –“dret a decidir” ocupant bona part del programa-, els periodistes ni van preguntar i les portes de la sala es van obrir ràpidament per donar pas al centenar de persones que s’esperaven a la porta amb ganes d’entrar.

Clarament, és CiU qui major èxit de convocatòria està demostrant últimament en els seus actes polítics. La mateixa tarda que Tremosa omplia la Federació Obrera, l’exconseller Joaquim Nadal reunia poc més de 25 persones a Ca n’Ametller.

“El corredor mediterrani és una victòria europea”, “que tinguem companyies de baix cost és feina de la Unió Europea”… i així uns quants exemples més. Tremosa va mantenir el seu perfil més acadèmic i va parlar davant un públic fidel d’aspectes importants com el corredor del Mediterani i la unió bancària. No eren temes, precisament, que aixequessin els aplaudiments.

Ramon Tremosa va emprar un to didàctic davant els assistents a l'acte polític // David Guerrero

Ramon Tremosa va emprar un to didàctic davant els assistents a l’acte polític // David Guerrero

El fet de que els teloners -Francesc Gambús, Josep Maria Llop i Joan Ramon Casals- haguessin consumit bona part del temps va alleugerir el discurs. Així que Tremosa va destinar poc temps a demanar el vot però de manera clara i directa: “El 9 de novembre no sabrem si tindrem urnes, però el 25 de maig sí, així que les hem d’omplir per donar un missatge clar”, va concloure Tremosa, cridant a anar a votar “molt més que altres europeus per fer el cim i rematar aquesta feina”.

Casals no s’estalvia crítiques

Ramon Tremosa va omplir la sala d'actes de la Federació Obrera // David Guerrero

Ramon Tremosa va omplir la sala d’actes de la Federació Obrera // David Guerrero

L’acte el va obrir Joan Ramon Casals. L’alcalde de Molins de Rei va fer una crida a anar a votar el proper 25 de maig “perquè a Europa es decideixen moltes coses”. Casals va treure la seva vessant més progressista: va recordar els orígens de la Federació Obrera, va clamar contra les multinacionals i va defensar la taxa Tobin. “És una utopia, però jo crec en això”, va dir l’alcalde davant el candidat de CiU que al Parlament Europeu seu amb els liberals.

Joan Ramon Casals no va reparar en crítiques al partit amb qui governa a l’Ajuntament. “Els socialistes van deixar la taxa d’atur més alta de la història i el PP no està portant un millor camí”, va indicar en clau estatal Casals, passant després a la política autonòmica: “El que fan el PP i el PSOE a Madrid ho van fer aquí també els del tripartit”.

L’alcalde de Molins de Rei, en la mateixa línia que després ho faria el candidat Ramon Tremosa, va defensar el seu partit com el que millor defensarà la celebració d’un referèndum independentista el 9 de novembre. Casals va presentar a CiU com a partit de confiança: “Fets, no paraules”, va etzibar el líder convergent, parafrasejant la campanya socialista del president Montilla. “Som el partit dels fets, Molins de Rei som l’únic ajuntament del Baix Llobregat que paga a l’Agència Tributària Catalana”, va destacar Casals, enviant la pregunta de per què no ho fa l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, el republicà Oriol Junqueras.

Recomanacions personalitzades