El barri de la Granja tindrà un accés més segur al riu Llobregat

L’Ajuntament de Molins de Rei obrirà un nou accés al riu Llobregat des del barri de la Granja. L’obra s’emmarca dins de la rehabilitació de la riera de Vallvidrera. Es busca que l’esportista que passi del nucli urbà al riu en bicicleta o a peu deixi de creuar pel perillós pont del carrer Jacint Verdaguer. 

El nou accés al riu està situat al barri de la Granja // Jose Polo

El nou accés al riu està situat al barri de la Granja // Jose Polo

Actualment només hi ha dos accessos habilitats per passar a peu des del municipi fins a la zona del riu Llobregat: un situat al barri del Canal i el pont del carrer Jacint Verdaguer. Donat que aquest últim “no és el millor accés possible per la seva manca de seguretat” segons el regidor d’Esports, Xavi Paz (PSC), l’Ajuntament ha decidit obrir-ne un altre que sigui més segur i que no comporti creuar per un espai ple de vehicles.

Aquest estarà situat al barri de la Granja, just al darrera de la Clínica, i s’emmarca dins de la rehabilitació de la riera de Vallvidrera, actuació que entitats com Mediviu porten reclamant des de fa temps. De fet, el pont ja està fet, només es tracta de “acondicionar i potenciar l’espai”, en paraules del mateix regidor. “Intentarem que sigui, amb el del Canal, l’accés principal al Llobregat”, certifica el primer tinent d’alcalde socialista, qui també afirma que es farà durant el 2014 amb un pressupost aproximat de 50.000€. “El més car d’aquest accés ja ho tenim fet”, afirma Paz.

Serà un accés que, principalment, estarà destinat a la practica d’esports que cada vegada tenen més popularitat, com el ciclisme de muntanya o el running. I és que per passar a peu o amb bicicleta l’actual accés del Jacint Verdaguer no compta amb la seguretat suficient. De fet, el mateix Paz reconeix que l’objectiu és “crear un accés més segur”. L’obertura d’un nou accés al riu és una de les demandes més populars entre els practicants d’aquest tipus d’esports a Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades