Molins de Rei celebrarà el Multireferèndum

L’Ajuntament de Molins de Rei dóna suport al Multireferèndum, una iniciativa que permetrà votar als ciutadans sobre temes d’interès públic del 27 d’abril al 25 de maig. El comitè local ja s’ha constituït i tots els grups municipals han votat a favor una moció. 

Logotip del Multireferèndum // multireferèndum.cat

Logotip del Multireferèndum // multireferèndum.cat

El 25 de maig no només serà un dia marcat per les eleccions europees. Els catalans també podran votar sobre diverses qüestions d’alt interès públic gràcies al Multireferèndum, una iniciativa que ja ha rebut el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei mitjançant una moció aprovada per unanimitat en el passat ple municipal. De fet, des del 27 d’abril ja es pot votar a través d’internet a la pàgina www.multireferendum.cat. El proper dia 25 també es podrá votar presencialment gràcies a dues taules col·locades a la plaça de l’Ajuntament i a la plaça de la Creu.

Diferents entitats socials han estat les encarregades de proposar les preguntes. Concretament, des de la plataforma Som lo que Sembrem es demana quin tipus d’agricultura es vol per a Catalunya, amb o sense trangènics. La CUP i Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute pregunten si el poble vol que el Govern de la Generalitat deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims. Des de la Xarxa per la Sobirania Energètica es qüestiona si es vol establir un control democràtic directe sobre el sector energètic. I per últim, les Comissions d’Iniciatives Legislatives Populars pregunten si el grup promotor d’una ILP pot sotmetre la seva proposta a un referèndum vinculant.

A més de les quatre preguntes generals, també s’han elaborat tres qüestions per totes les províncies catalanes excepte Barcelona. A Girona es pregunta per la construcció de la línia de Molt Alta Tensió (MAT). A Tarragona s’interroga sobre el projecte Barcelona World i la preocupació de Lleida es dirigeix a l’abastiment d’aigua gestionat per l’ajuntament de la ciutat.

El comitè local del Multireferèndum a Molins de Rei/ Multireferèndum Molins

El comitè local del Multireferèndum a Molins de Rei // Multireferèndum Molins

Moció aprovada per unanimitat

La moció que proposava el Multireferèndum va ser presentada per Iniciativa per Molins de Rei i la CUP el passat ple municipal del mes d’abril. Roger Castillo, regidor de la CUP, va ser l’encarregat de presentar el multireferèndum que va qualificar d’“independent”. Segons Castillo, la seva execució significaria “un avenç participatiu”. El regidor de la CUP va deixar clar que el multireferèndum “en cap cas vol obstaculitzar la jornada electoral del 25 de maig”.

Des d’Iniciativa per Molins de Rei, Ivan Arcas va considerar important participar en aquesta iniciativa “fruit del consens polític”.  Emilio Ramos (PP) va opinar durant la seva intervenció que “l’Ajuntament no ha de facilitar res i no ha d’entrar en aquests temes”. Tot i que el regidor popular va barrejar diversos temes sense cap relació amb el multireferèndum, Roger Castillo va respondre-li totes les preguntes i sembla ser que el va convèncer. Finalment, tots els partits van a votar a favor, inclòs el PP.

 • dclosa

  Aprovechando que el Pisuerga pasa por Valladolid… Bueno sería que los de la Xarxa per la Sobirania Energètica que en el multireferendum qüestiona si es vol o no, establir un control democràtic directe sobre el sector energètic, democráticamente, pregunten a la ciudadanía de Molins de Rei que debe hacerse con los paneles solares de la Pza. Moli. instalados hace más de 3 años y aún están sin conectar

  • Enric Piera

   Hi ha qui confon la critica necessària per millorar la realitat amb un plató de Telecinco. Una iniciativa tan impecable democràticament com el multi referèndum motiva al sr.Closa per fer mofa….bravo, per vostè el barret de picarols, ens fa riure molt….de pena clar. Quina proposta en positiu ha formulat vostè en tots aquests anys? Jo li diré: cap, ni una. Vostè és feliç malbaratant tot el que l’envolta, sobretot els pocs que tenen la valentia de lluitar contra els grans poders que ens fan la vida impossible. Amb la seva actitud vostè es posa del costat dels que ens fan la vida impossible, perque els seus comentaris son propis de Marhuenda.

   • dclosa

    Amic Piera, Encara que vosté estigui desterrat, s.u.p. no destili tan verí, no es bo per la salut… No sé si el barret de picarols o si els faig riure molt als de la CUP , El meu temps em costa escriure les meves opinions democrátiques, encara que la majoria de vegades me les esborren per presions i per politicament incorrectes. No sé si Viu molins s’ho llegeix algú o no, i si aconsegeixo res o no , però de moment : una de les meves crítiques era el secador de mans espatllat fa 3 anys al WC del nostre flamant Mercat Municipal, i a hores d’ara ja l’han cambiat. Aixó per a mi es millorar la realitat del dia a dia, i no fa la vida impossible a ningú

    També estaria bé de fer una consulta multireferèdum a la ciutadanía de Molins de Rei per si estan o no d’acord amb els 729.000 € (121.000.0000 Ptas) que s’emporten amb sous, del pressupost municipal els politics locals, incloent els 4 regidors de la CUP i els càrrecs de confiança, encara que la CUP caprixosament en regali uns quants als seus afins.

    • Enric Piera

     Una iniciativa com el Multireferèndum és una pràctica d’aprofundiment democràtic on treballem el múscul participatiu en aquelles questions que afecten de debò a la ciutadania, questions que aquells que debò manen mai sotmeten a la opinió de les classes populars. L’animo a que entri a valorar la notícia en sí, i no a intentar desprestigiar la gent que lluita pels drets dels altres.

     Destil.lar verí és:
     1.- Dir que estic “desterrat”…???
     2.- Les seves opinions no son “democràtiques”, la democràcia garanteix que vostè o jo pugui opinar. En tot cas vostè critica sempre l’exercici de la política, fins i tot dels col.lectius que més critiquen la manera d’entendre la política que fan els partits tradicionals, amb corrupteles i enchufismes. Sembla que vostè està contra l’exercici de la democràcia, com Franco ( “hagan como yo, que nunca me metí en política” )
     3.-Les seves opinions apunten a fets ben denunciables, però es queden en el fet puntual, no proposen alternatives.
     4.-L’exercici de la política de manera professional amb sous astronòmics no te rés a veure amb la pràctica habitual de la CUP. Vostè no desconeix que els 4 regidors de la CUP reben una mínima aportació mensual per la seva feina ( el mateix que fan els nostres 3 diputats al Parlament de Catalunya, que cobren 1600 euros al mes ), si és així no intenti desprestigiar als que no es mereixen que els acusin d’estar en política per enriquir-se. Descompti dels 729.00 euros el que guanyen íntegrament els altres 17 regidors molinencs, els càrrecs de confiança i 1/3 del “sou” que reben els regidors de la CUP. La resta és per iniciatives com donar els diners a determinades entitats, previun concurs públic amb votacions també on tothom pot participar. Si això per vostè és ser antidemocràtic…

     Li recomano que mai es mossegui la llengua, en sentit literal, podria infectar-se i morir.

     • dclosa

      Sr. Piera, creo que no me ha leído bien y que su actitud preconcebida de las cosas y su subconsciente le delata, En ningún momento he indicado en mis escritos que un Multireferèndum no sea una pràctica d’aprofundiment democràtic y en ningún momento he intentado desprestigiar a la gent que lluita pels drets dels altres. Sólo trato de poner en evidencia la fácil complacencia con el status actual de los partidos políticos actualmente en la oposición CUP, ERC, ICV, PP en Molins de Rei . ¿ Ha habido mutirefendum a la ciudadanía sobre el destino del jardin de Palau o nos ha sido impuesto?

      1.- Mis opiniones son totalmente “democràtiques” y no impongo ningún dogma como lo suelen hacer la mayoria de las corrientes políticas, Estoy al dia con mis impuestos, no critico l’exercici de la política , si critíco en cambio, els partits politics amb corrupteles i enchufismes, amb empoltronats i amb submisió. S.u.p. no me insulte, ni me compare con ese Franco, que usted por su juventud, no sabe ni quien fué.

      2.- A pesar de los intentos de sus directivos en contradecirlo, desafortunadamente Viu molins no se lo lee nadie y no tiene impacto. La gente prefiere el Twitter, Whatsap, … Mis opiniones apunten a fets locals denunciables, y mi interés es el que se queden en un fet puntual, No cobro ningún sueldo político, ni de asesor, ni de funcionario apalancado municipal, y no tengo ninguna intención de reemplazarles gratuitamente, ni tengo ninguna intención de dar soluciones ni de dar propostes alternatives gratuites. Suficiente trabajo tengo en denunciarlo.

      3.- ¿ L’exercici de la política de manera professional amb sous astronòmics no te rés a veure amb la pràctica habitual de la CUP ? , Usted y los de la CUP se llenan la boca con eso del “antisistema” y aún viendo las miserias que provoca la crisi
      económica actual, han sido incapaces de renunciar a sus sueldos de regidores municipales. A bajar el IBI , etc. y seguir con la complacéncia del “sistema” ¿Cuantos dineros los 4 regidors de la CUP reben de aportació mensual per la seva feina? , ¿Quina feina?

      4. Me ratifico en la sinvergüenceria que, en plena crisis económica, los politicos
      locales se lleven en crudo los 729.00 euros (121 milions ptas) que guanyen (?) íntegrament els regidors molinencs + els càrrecs de confiança . y también sivergüencería de la CUP , en repartir estos dineros públicos al donar alegremente a determinades entitats, previun concurs públic amb votacions. Para mí estas prácticas son habituales del fascismo, son antidemocràticas y son un derroche
      de los dineros públicos.

     • Josep Lluis

      Com sempre donat dades sense tindre cap ideia. Si de cas llegint LES DOS ULTIMES PROPOSTES SEVES
      § dclosa Lluis Garcia •22/04/2014
      “No és necessari ser un as de les finances ni haver fet cap curs d’economia per entendre
      que l’actual estructura de les dependències de l’Ajuntament de Molins de Rei , fa anys que esta perdent aigua i la efectivitat i productivitat , una de les més baixes del Baix Llobregat- centre.
      Solsament posant un rellotge únic per fixar, estalvi de lloguers, unificar les centraletes telefòniques, unificar les recepcionistes, impressores, A/A, calefacció, comptadors de llum, gas, aigua, etc, etc. ja és milloraria un 20 % el Pressupost Municipal , i per lo tant una reducció del 20% al nostre rebut del IBI.
      dclosa Josep Lluis 09/05/2014
      • Estaría bé que abans de omplir-nos la boca amb prediccions futurístiques i ocurencies diverses dels diferents politics de torn, a nivell local, és gestionés d’una vegada per totes una bona política real de preus del sistema i una política de fidelització d’usuaris del Molins -bus (sempre buit), o suprimir-lo , Tot aixó milloraria un 50 % les parts destinades al Bus del Pressupost Municipal i per tant una reducció del 20% al nostre rebut del IBI. .
      CONCLUSIÓ
      1.-De la primera proposta -Nou Ajuntament al Moli NO parla del seu finançament- però en lloguers, centraletes telefoniques, impressores etc s’estalvia 5.200.000 € anuals.
      2.- De la segona estalvia 1.750.000 €- 20% del IBI – anuals encara que tot el servei del Molins Bus no puja ni el 20% del seu estalvi.
      3.- A una dona que no esta d’acord amb les seves prediccions li diu “LOCA”.
      Per tant la part democratic del Sr. Closa esta per sota dels minims i la part de les seves propostes les pot adjuntar al seu CV per anar a demanar feina als antics gestors de Bankia; per tant quant es riu de la formació d’altres persones caldria el seguent :
      -Coneixer les dades (publicades a la web de l’Ajuntament.
      – Coneixer el funcionament d’una calculadora.

     • dclosa

      Donat dades sense tindre cap ideia ? , Cada dia que passa amb el govern actual PSC-CIU, perdem un llençol, ja hem perdut la fotocopiadora a la Bilblioteca, i ara al rebut de l’IBI – Molins de Rei ja no s’indica els valots cadastrals , ni el valor del sòl, ni la base imposable, ni la base liquida, ni el tipus aplicat , ni la cuato integra, ni la quota liquida, sols : “pagar i callar” , Bò seria que, donat el grau d’aborricament de la ciutadanía de Molins de Rei, al programa dels dijous mati a la Radio Municipal (depenent directament d’alcaldía) concurs de sintonies de TV , es destinés a preguntes i respostes més enriquidores. Inverosimil !

     • Vostè parla de respecte, paraules seves
      “Bò seria que, donat el grau d’aborricament de la ciutadanía de Molins de Rei”
      Vostè no es ningú per donar lliçons de res, es creu que pagar els seus impostos és més que ningu, ahir dient LOCA a una senyora avui això. Necessita urgenment tractament

     • dclosa

      Rectifico : El borrico i el loco soy yo, que no lo sé de lo que hablo ni sé ver en el recibo del IBI , Los demás aborricados, si lo ven…

     • esthet

      No calia toy aixo. Demanant disculpes i respecte ho ha prou

     • dclosa

      Certament, potser tinguis raó de que ho faig durar una mica massa, però, el donar la meva opinió a la xarxa, el meu calvari m’està costant, La última : La negació al “dret d’admissió” amb escarniment públic a una coneguda empresa de fotocopies local

      Fa temps que he detectat el segrest de l’opinió pùblica de la gent de la Vila per l’entramat local d’ “endogàmia” crónica consentida, entre empleats de la corporació, entitats de la Vila, emissora municipal, pastorets, impuls, passió, etc. amb el ressorgiment de personatges que sense educació, no diferencien entre el teatre i la vida real, i que és consideren els amos i senyors de Molins de Rei.

 • Agrado Morales

  La Laura Duran se apunta a un bombardeo jajaja ara està a la CUP?

  • Iván

   Si en comptes de mirar fotos i fer safareig barato com sempre, si llegissiu les notícia veureu que diu clarament “moció presentada per Iniciativa” i aprovada per unanimitat.
   No se si aclara els teus dubtes.

   • dclosa

    Ivan (?), el Arcas, suposo… L’única política municipal de safareig barato, com sempre, és la que varem veure a la passada legislatura, amb lo del “culebron” de l’interventora, amb la del bodrio-lapa dels panels solaras (Central Solar, ICV dixit) i amb la tocata i fuga del Sr. Franc abans de temps, deixant la Regiduría d’Economia de potes enlaire. No se si t’aclara
    els teus dubtes…..

    • Iván

     La meva resposta era a la pregunta sobre la Laura Durán.
     De tot això no en sé res.
     I em dic Iván de la Peña.
     No sóc qui busques.

 • Pingback: El minut a minut de la jornada electoral del 25 de maig | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Desmuntades les meses electorals del Multireferèndum a mitja tarda per ordre policial | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: l Multireferèndum aconsegueix la participació de 559 persones | Viu Molins de Rei()