La Fundació Agrària ajudarà les escoles a gestionar els seus horts

La Fundació Agrària de Molins de Rei oferirà assessorament gratuït a les escoles del municipi per millorar la gestió del seu hort escolar. Professionals de l’agricultura orientaran a alumnes i professors en la cura dels horts i aprofitaran per divulgar la feina dels pagesos i els productes de proximitat.

Els representants de la Fundació Agrària i de l'Ajuntament en el moment de signar el conveni a la sala de plens // Ajuntament de Molins de Rei

Els representants de la Fundació Agrària i de l’Ajuntament en el moment de signar el conveni a la sala de plens // Ajuntament de Molins de Rei

Des d’aquest curs, totes les escoles públiques i concertades de Molins de Rei tenen un hort escolar al seu pati. Amb dimensions molt diferents -entre els 10 i els 225 metres quadrats-, però amb un espai a tots els centres per treballar conceptes relacionats amb el medi natural i l’alimentació saludable entre els alumnes de preescolar i primària.

A partir d’ara, els horts escolars comptaran amb el suport de la veu de l’experiència. La Fundació Agrària de Molins de Rei oferirà assessorament gratuït a cada escola que ho vulgui per millorar la gestió del seu hort i per divulgar la feina dels pagesos i els productes de proximitat.

A través d’un conveni signat entre l’Ajuntament i la Fundació Agrària, cada escola podrà rebre fins a vuit sessions d’assessorament anuals per part d’un professional de l’agricultura que orientarà a alumnes i professors sobre la gestió dels horts. El president de la Fundació Agrària, Joan Castellví, assegura que el projecte té dos objectius diferents: “arrelar la gent a la seva terra i ajudar a un sector de la pagesia que s’ha vist molt tocat per la crisi econòmica”.

L'hort escolar del Pont de la Cadena en una imatge d'arxiu // Ajuntament de Molins de Rei

L’hort escolar del Pont de la Cadena en una imatge d’arxiu // Ajuntament de Molins de Rei

Les sessions a les escoles també s’aprofitaran per divulgar la feina dels pagesos i fomentar el consum de productes de proximitat i km 0. El regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC), destaca que “els horts seran un espai ideal per fer pedagogia sobre els orígens agrícoles de la nostra vila”. D’aquesta manera es volen fomentar valors relacionats amb el medi ambient i un entorn proper però que de vegades resulta llunyà pels nens de la ciutat. “Els alumnes que tenen poc contacte amb l’entorn rural entendran millor d’on surten les fruites i verdures que venen a les botigues i als supermercats”, conclou Joan Castellví.

Recomanacions personalitzades