Molins de Rei, capital comarcal de futbol femení

L’1 de maig es realitza una jornada de futbol femení a les instal·lacions del Municipal Josep Raich. El Molins de Rei CF ha estat el club escollit per la Federació Catalana de Futbol per organitzar aquest esdeveniment. Diferents clubs baixllobregatins havien presentat candidatura. 

D'esquerra a dreta: Xavi Paz, Jordi Bonet, JR Casals, Jordi Caraltó, Paquita Linares i Salvador Valls // Jose Polo

D’esquerra a dreta: Xavi Paz, Jordi Bonet, JR Casals, Jordi Caraltó, Paquita Linares i Salvador Valls // Jose Polo

El proper 1 de maig Molins de Rei es convertirà en la capital del futbol femení del Baix Llobregat. El Molins de Rei Club de Futbol ha estat l’entitat escollida per organitzar una jornada de foment d’aquesta pràctica esportiva en col·laboració amb la Federació Catalana de Futbol (FCF) i el Consell Esportiu del Baix Llobregat. Diferents clubs de la comarca volien rebre aquest esdeveniment però només el Molins ho farà, mostra clara de que s’està convertint en referència com a mínim a nivell comarcal.

Es tracta d’un dia on es faran diferents activitats per tal de fomentar la pràctica del futbol entre les noies i que serà obert a tothom. “Fomentem el perfil de dona jugadora”, ha afirmat Jordi Bonet, de la Federació Catalana de Futbol, qui també ha agraït la col·laboració de les diferents administracions. Salvador Valls, president del Consell Esportiu del Baix Llobregat, considera que “s’ha de treballar tots plegats” per fomentar l’esport femení i uns millors hàbits esportius. En aquest sentit, Valls ha tret pit d’una de les iniciatives més innovadores que s’han el·laborat durant els últims temps, el projecte Juga Verd Play, també iniciativa del Consell Esportiu del Baix Llobregat. Paquita Linares, delegada de la FCF al Baix Llobregat, ha fet una crida a la participació en aquesta jornada.

Els representants molinencs que han intervingut durant la jornada de presentació han coincidit en reivindicar la feina que s’està fent en el municipi per tal de fomentar el futbol femení. Jordi Caraltó, president del Molins de Rei CF, ha afirmat que aquesta elecció és un “reconeixement a la tasca de 20 anys de futbol femení a Molins” i ha recordat els diferents coordinadors que han treballat en aquesta secció de l’entitat que ell presideix. “Si hi ha un poble on s’havia de fer era a Molins de Rei”, ha afirmat amb vehemència el regidor d’Esports, Xavi Paz (PSC). Per la seva banda, l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ha indicat que l’esport “transmet valor que fan una societat millor”.

Recomanacions personalitzades