L’exalcalde d’Iniciativa Josep Janés acompanya Carod Rovira a la presentació del seu llibre

Carod Rovira presenta el seu llibre “2014” amb la companyia de l’exalcalde d’Iniciativa Josep Janés, que es mostra descaradament independentista i assegura que “no hi ha tercera via possible”. El proper cap de llista d’ERC a les municipals, Jordi Juàrez, presenta l’acte i segueix guanyant visibilitat. 

D'esquerra a dreta: Jordi Juàrez, Carod Rovira i Josep Janés // Jose Polo

D’esquerra a dreta: Jordi Juàrez, Carod Rovira i Josep Janés // Jose Polo

Josep Lluís Carod Rovira va visitar la Federació Obrera per presentar el seu llibre editat al 2008 però que ara està més d’actualitat que mai, “2014”, on va profetitzar que aquest any es celebraria un referèndum sobre la independència de Catalunya. Ho va fer acompanyat de l’alcalde de Molins de Rei entre el 1991 i el 2002, Josep Janés, qui va governar sota les sigles d’Iniciativa i Esquerra -la coalició entre ICV i Esquerra Nacionalista de Molins de Rei– i que es va mostrar clarament independentista declarant impossibles les terceres vies.

Jordi Juàrez, cap de llista d’ERC a les properes eleccions municipals, va obrir l’acte que va omplir dues terceres parts de la sala d’actes de la Federació Obrera fent una presentació dels dos personatges amb els quals compartia taula. “Van ser dos avançats als seus temps”, va afirmar el nou líder del partit republicà a Molins de Rei definint Carod Rovira i Josep Janés de manera breu, preparada i expressada amb correcció. L’estratègia dels republicans sembla cara i lògica: donar a conèixer el més possible a una cara poc coneguda fins ara com la de Juàrez. Aquest també va ser present per Sant Jordi i els republicans ja han editat diferents fulletons propagandístics on ell és la figura central.

L’exalcalde va començar el seu discurs/presentació del llibre recordant el context en el qual es va escriure l’obra. “Vivim en temps on ens governen mentirosos”, va assegurar Janés posant el primer precedent en l’expresident del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, tot recordant el seu “apoyaré la reforma del estatuto que apruebe el parlamento de Catalunya”. No ha perdut la forma Janés, que segueix controlant el tempo i la forma d’orar pausada que convida a la reflexió.Tot i ser exalcalde d’un partit on hi ha una gran base federalista, Janés va negar la possibilitat de qualsevol pacte amb  Espanya. “No hi ha cap tercera via possible”, va sentenciar abans de fer una extensa repassada a la biografia de l’autor del llibre.

“Vaig ser valent i vaig posar una data a la celebració pel referèndum”, va afirmar Carod Rovira per començar la seva intervenció. “Estic content de les tesis del llibre ja que són les que han acabat guanyant la batalla”, va continuar. Després de descriure les diferents parts de l’obra va explicar els motius que han portat a Catalunya al seu estat actual. Conscient que trepitjava el Baix Llobregat, l’exconseller en cap del tripartit va assegurar que “ser català no depèn del cognom“. Fins i tot va arribar a pronunciar el cognom Juàrez en una enumeració picant-li l’úllet de forma clara al proper candidat republicà a l’alcaldia molinenca. Coincidint amb Janés, va donar per mortes terceres vies fent una comparació matrimonial: “El federalisme és molt bonic però és com el matrimoni, es necessita que dos es vulguin federar”. Oda sobiranista a la Federació Obrera.

 • Jordi Romeu Nicolau

  Potser val la pena ampliar la informació del titular. Josep Janés va ser cap de llista i alcalde per INICIATIVA I ESQUERRA PER MOLINS DE REI, la coalició formada per Iniciativa per Catalunya i l’Esquerra Nacionalista de Molins de Rei, formació local independentista. Això potser explica moltes més coses que un titular “incomplet”. A partir d’aquí el lector ja farà les interpretacions que consideri oportunes.

  • esthet

   Com totes les coalicions de partits el mes gran
   Te el candidat i ls hemeroteca es que era de Icv i del altre partit jordi romeu per tant el titular no es pas incomplert

 • dclosa

  Mal lo tenemos si la nueva dirección de ERC-Molins tiene que recurrir a ancianos profetas como Carod Rovira y Josep Janés para incentivar la falta de empatia que siente la ciudadanía hacia los políticos locales, desviando su atención con esos temas de independentista, sin poner en debate los verdaderos problemas que les importa a la ciudadanía local, Prueba de ello és la noticia aparecida en el periódico comarcal 30º sobre la movilización en Sant Feliu de Llobregat de la Comisión Ciutadana en contra el aumento del IBI y en contra a la incomprensión del citado recibo.
  Podemos entender con más o menos dificultad la factura del agua, la del gas o la de la luz, pero… ¿ Quien entiende el recibo del IBI y el cómo se calcula? . Parece que la tan anunciada transparencia en política local se basa sólo en el : “pagar y callar” . y en que ERC-Molins no parece hacer oposición

  De lo que se dijo en la conferencia, una cosa es cierta, y es la de que : “Vivim en temps on ens governen mentirosos” , y lo más cierto és a nivel de gobierno local con la sarta de discursos a que estamos expuestos constantemente, con infinidad de ocurrencias diversas y los discursos incongruentes de nuestros ediles.

  • molinenc

   Si el Josep Janés i el Carod-Rovira son ancians, el sr Closa deu ser molt jove i molt esbelt

  • esthet

   Que pasa que solament te un discurs per les noticies de tres dies i despres es queixa de copiar i pegar . A veure si ens diu d’una vegada el SEU ESTALVI de 5.200.000 euros anuals

 • Francesc Soler

  Com pot dir Josep Janés “Vivim en temps en què ens governen mentiroso”? No he conegut un alcalde més mentider que Josep Janés!!!

 • Pingback: Joan Ramon Casals treu pit del "lideratge de Molins de Rei amb la independència" davant més de 400 persones al míting de Junts pel Sí | Viu Molins de Rei()