Iniciativa proposa traslladar la fira de Sant Jordi al passeig del Terraplè

Iniciativa per Molins de Rei planteja ampliar l’espai de la Fira del Llibre en Català de Sant Jordi. La proposta dels ecosocialistes seria ubicar les parades de llibres, roses i entitats en un espai més ampli com el passeig del Terraplè. Iniciativa supedita el canvi al consens amb el sector comercial.

d

La plaça de la Creu i part del carrer Major s’omplen de paradetes durant el dia de Sant Jordi // David Guerrero

Iniciativa per Molins de Rei ha exposat la necessitat d’estudiar una nova ubicació per la Fira del Llibre en Català de Sant Jordi que permeti ampliar-la i fer-la més gran. Segons els ecosocialistes, “és una demanda popular que cada cop adquireix major ressò” i per això van aprofitar el ple municipal del mes d’abril, el dia després de Sant Jordi, per plantejar-la davant el govern municipal.

Iniciativa per Molins de Rei creu que s’hauria de cercar “un espai més ampli” on ubicar les parades del dia de Sant Jordi “que permeti passejar, comprar i gaudir sense haver de patir aglomeracions”. Els ecosocialistes plantegen diverses opcions i destaquen el passeig del Terraplè, una alternativa que, segons el regidor Lluís Carrasco, “permetria guanyar en comoditat” respecte l’emplaçament actual. Ara a l’interior de la plaça de la Creu s’apleguen les parades de les llibreries i els autors locals que signen llibres, mentre que a banda i banda s’instal·len les entitats que aprofiten per vendre roses i objectes diversos i la fira s’allarga fins el carrer Rafael Casanova amb els partits polítics al tram més allunyat de la plaça de la Creu.

Sigui el Terraplè o una altra ubicació, Iniciativa remarca que s’hauria de treballar en la recerca d’una nova ubicació de manera consensuada amb el sector comercial i insisteix en conèixer i analitzar totes i cadascuna de les propostes de les tres llibreries -Arola, Amèlia i Barba- que participen activament a la Fira del Llibre any rere any.

 • dclosa

  Es una pena que para un asunto tan insignificante como la nueva ubicación para la fira, los de Iniciativa per Molins de Rei, en vez de hacerlo a través de una instáncia, tengan que plantear el tema en un pleno municipal. ¿ No hay temas más importantes que proponer en los plenos municipales?. No nos valen la
  suposiciones o las ocurrencias del día, de un partido político u otro, para validad que esto “és una demanda popular que cada cop adquireix major ressò” , Antes de cambiar de ubicación tendriamos que ver otras cosas , como la de saber con qué representación y con qué legitimidad ciudadana actua el Servei de
  Normalització Lingüística, para que el día del llibre de Sant Jordi obliguin a prendre la decisió de fer la fira del llibre exclusivamente en lengua catalana, i en contra no poner ningún inconveniente a las temáticas y a los participantes en la fira, que mas bien parece “fira de fires” de politics, la incluyendo la iniciativa de la recogida de libros de ICV , indistintamente tanto en catalán como en castellano.
  No debemos preocuparnos tanto por la ubicación de la fira , más bien por la ignoráncia e hipocresia de confundir el amor con la compra de rosa ecuatoriana o la cultura por la compra de un libro de Planeta, y preocuparnos más por el nivel cultural de la ciudadanía de Molins de Rei, Ejemplo : el día 28 en la Federació, una conferéncia interesantísima sobre la guerra civil en Molins de Rei , asistentes muy pocos.

  • Germà A

   Sr. /a. dclosa no he entès res.
   Sr./a. dclosa no he entendido nada.

   • dclosa

    pues… “A mal entendedor, muchas palabras sobran”, Hágase lo antes posible una revisión en el CAP

 • Rita Trabajadora

  El dia que la Fira del Llibre en Català canviï de lloc o Sant Jordi sigui festiu s’haurà acabat la festa! La Fira està molt be on està ara, l’espai no queda tan reduït, i en tot cas, aquesta és la seva gràcia. Ja ha crescut, la Fira, pel carrer Major i pel carrer Casanova.