Iniciativa proposa traslladar la fira de Sant Jordi al passeig del Terraplè

Iniciativa per Molins de Rei planteja ampliar l’espai de la Fira del Llibre en Català de Sant Jordi. La proposta dels ecosocialistes seria ubicar les parades de llibres, roses i entitats en un espai més ampli com el passeig del Terraplè. Iniciativa supedita el canvi al consens amb el sector comercial.

d

La plaça de la Creu i part del carrer Major s’omplen de paradetes durant el dia de Sant Jordi // David Guerrero

Iniciativa per Molins de Rei ha exposat la necessitat d’estudiar una nova ubicació per la Fira del Llibre en Català de Sant Jordi que permeti ampliar-la i fer-la més gran. Segons els ecosocialistes, “és una demanda popular que cada cop adquireix major ressò” i per això van aprofitar el ple municipal del mes d’abril, el dia després de Sant Jordi, per plantejar-la davant el govern municipal.

Iniciativa per Molins de Rei creu que s’hauria de cercar “un espai més ampli” on ubicar les parades del dia de Sant Jordi “que permeti passejar, comprar i gaudir sense haver de patir aglomeracions”. Els ecosocialistes plantegen diverses opcions i destaquen el passeig del Terraplè, una alternativa que, segons el regidor Lluís Carrasco, “permetria guanyar en comoditat” respecte l’emplaçament actual. Ara a l’interior de la plaça de la Creu s’apleguen les parades de les llibreries i els autors locals que signen llibres, mentre que a banda i banda s’instal·len les entitats que aprofiten per vendre roses i objectes diversos i la fira s’allarga fins el carrer Rafael Casanova amb els partits polítics al tram més allunyat de la plaça de la Creu.

Sigui el Terraplè o una altra ubicació, Iniciativa remarca que s’hauria de treballar en la recerca d’una nova ubicació de manera consensuada amb el sector comercial i insisteix en conèixer i analitzar totes i cadascuna de les propostes de les tres llibreries -Arola, Amèlia i Barba- que participen activament a la Fira del Llibre any rere any.

Recomanacions personalitzades