5 a 2 i que tremoli l’Espluguenc

Atlètic Incresa 5-2 San Pancracio. L’equip del barri del Canal supera al quart de la classificació en un partit on van patir més del que el resultat indica. Els entrenats per Isaac Bustamante sumen tres punts abans de jugar-se la lliga al camp de l’Espluguenc.

Juanjo Nuñez va fer un partit brillant // Jose Polo

Juanjo Nuñez va fer un partit brillant // Jose Polo

Importantíssima victòria de l’Atlètic Incresa contra el San Pancracio (5-2) just abans de visitar el camp de l’Espluguenc “B”, líder empatat a punts amb l’equip del barri del Canal i equip amb el qual es jugaran el títol de lliga del grup dotzè de Quarta Catalana i el conseqüent ascens directe a Tercera. Ho faran la setmana vinent en un duel directe a Esplugues. Final de lliga més que emocionant.

En un matí on el sol picava de debò al Municipal Ricard Ginebreda els entrenats per Isaac Bustamante van patir molt més del que el resultat pot indicar per aconseguir els tres punts. De fet, el principal mèrit del matx va ser saber patir en els moments més delicats, amb un home menys i amb 3 a 2 a l’electrònic a mitjans de la segona part. El bloc blanc-i-blau no es va desfer en cap moment i va acabar de matar a la contra.

L’Atlètic Incresa-San Pancracio també va ser un duel entre germans. Mentre Guillermo Ramallo va quallar un bon partit en la línia de tres quarts dels incresians, David Ramallo tirava del carro amb el 10 a l’esquena dels de Sant Joan Despí. Després d’un primer quart d’hora de tanteig, Víctor Guzmán va aprofitar una gran assistència de l’home de la primera part, Juanjo Nuñez, per creuar la pilota amb un xut ras i fer l’1 a 0.

A partir d’aqui l’Incresa va jugar molt més còmode i es va fer amo i senyor del partit. Sobre el minut 20 un insult va sortir de la banqueta local i l’àrbitre, que no sabia qui va ser l’autor d’aquest, va decidir expulsar al míster, Isaac Bustamante. Aquest confessava a Viu Molins de Rei després del partit que no havia dit “res de res”. No va afectar això als jugadors en aquest partit però l’Atlètic Incresa es jugarà la lliga sense entrenador la setmana vinent. Una pena tot plegat.

Guillermo Ramallo colpejava primer en el particular duel familiar i feia el 2 a 0 sobre el minut 32 després que els locals no aprofitessin diverses ocasions. Intel·ligent, va aprofitar una de les múltiples errades de la defensa visitant per superar al porter davant la pressió dels centrals. I és que el San Pancracio es va mostrar com un equip descompensat, molt més dotat en atac que en defensa, i ho va pagar car al camp del colíder. Un penal dubtós on el defensa va arriscar massa va significar el 2 a 1. Carlos Medina va resoldre des dels 11 metres. Això va donar-li ales als seus però abans de la mitja part havia d’aparèixer, una vegada més, Juanjo Nuñez. El possiblement jugador més brillant tècnicament del Incresa va aprofitar una mala sortida del porter rival per clavar-la de vaselina des del vèrtex esquerre de l’àrea. Un autèntic golàs que no pot fer qualsevol jugador. Una delícia. El 3 a 1 amb el qual es va arribar al descans.

Roque Bonilla, de perla a realitat de l'Atlètic Incresa // Jose Polo

Roque Bonilla, de perla a realitat de l’Atlètic Incresa // Jose Polo

Després d’una primera part on l’Incresa va ser força superior en termes generals, a la segona el San Pancracio va millorar el seu nivell. David Ramallo s’agafava la particular revenja del seu germà i, amb una espectacular xilena, sumava el 3 a 2 pel seu equip. Dos gols de gran factura en el mateix partit. Premi per a l’espectador. Amb aquest resultat Isaac Bustamante va retrasar Juanjo Nuñez al centre del camp i va introduir al ràpid i mortal David Rivas en atac. Va ser una exhibició de Nuñez, que va fer gala de tècnica, intel·ligència i treball durant tot el partit. També va demostrar polivalència.

No li va sortir bé la jugada a Bustamante perquè David Rivas va ser expulsat. Segons va comentar el col·legiat al cos tècnic de la Incresa, la targeta vermella va ser mostrada per donar-li una empenta a un rival. Des de la graderia semblava que Rivas havia insultat el jutge del partit però la empenta de la qual es parla no es va percebre. El club blanc-i-blau diu que el jugador només va apartar al rival però que en cap cas va haver-hi agressió. En tot cas, i com que no es la primera vegada que li passa, Rivas hauria d’intentar no ficar-se en més enrenous tot i que, possiblement, en aquesta ocasió la vermella no va ser justa.

Amb un home menys, els del barri del Canal van saber patir. Van tancar-se bé deixant molt pocs espais entre línies. Esperaven el seu moment a la contra i aquest va arribar. El San Pancracio va tenir, però, més d’una ocasió per empatar però es van trobar amb l’home de la segona part, el porter Christian Roldán. L’arquer de l’Atlètic Incresa va exhibir-se fins a en tres ocasions, deixant una bona mostra de la seva qualitat. I és que els porters també donen punts.

Abans del final del partit, ja en el temps afegit, Carlos Ruiz centrava una falta lateral que el capità, Jona Nuñez, va rematar a gol amb la cama esquerra (4-2). El sis va marcar-se un esprint petonejant l’escut del Incresa per celebrar el gol. Apoteòsic. Abans de plegar, però, Ángel Barroso aprofitava una nova errada de la defensa visitant per fer el 5 a 2 amb el porter descol·locat, fora de la porteria. Un gol d’escola i de picardia.

Mostra de solidesa que val per tres punts. No podia passar una altra cosa abans de visitar el camp de l’Espluguenc, partit que segurament dictaminarà el campió de lliga. Serà una lluita brutal la del proper diumenge a les 6, ja que amb intenció de poder baixar a algun jugador del primer equip, els actuals líders han canviat l’horari del matx. Sigui l’horari quin sigui, amb aquest Atlètic Incresa, que tremolin.

Isaac Bustamante: “L’Espluguenc és favorit” 

Recomanacions personalitzades