El 40% dels estudiants del programa SEFED durant el 2013 han trobat feina

L’índex d’inserció laboral dels estudiants de gestió administrativa que van fer cursos SEFED al Centre García-Nieto durant el 2013 és d’un 40%. El percentatge és considerablement superior al de l’any anterior.

Representants de l’Ajuntament donant la benvinguda als participants // Ajuntament de Molins de Rei

Una excel·lent eina d’inserció laboral. Així defineix l’Ajuntament el programa SEFED i, si ens basem en els els percentatges de gent que troba feina un cop finalitzat el curs, és ben encertat. Segons les dades dels estudiants de l’any 2013, el 40% dels participants en el programa han aconseguit trobar feina. “És una xifra molt important”, destaca l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), que considera aquest programa “la joia de la corona de la política d’ocupació de l’Ajuntament”. La xifra del 40% vol dir concretament que han trobat feina 26 de les 65 persones en situació d’atur que van formar-se durant mig any en gestió administrativa al Centre d’Ocupació i Desenvolupament Joan N. García-Nieto.

L’índex d’inserció laboral d’aquest programa que es desenvolupa a Molins de Rei des de l’any 1989 encara podria ser superior si alguns dels alumnes que ara estan fent pràctiques a empreses aconsegueix un contracte laboral un cop finalitzat el període de formació. Les xifres definitives es coneixeran al mes de juliol. Sigui quin sigui el seu resultat final, ja és considerablement millor que l’any passat, quan només el 13% van aconseguir un contracte després de finalitzar la formació.

El passat dimecres 9 d’abril es van lliurar els diplomes a les 35 persones que van participar en el curs de gestió administrativa durant el segon semestre de l’any passat. Són els que ara estan fent pràctiques. Amb ells, ja són més de 1.600 persones les que han participat en els cursos del programa SEFED i han obtingut el certificat de professionalitat en activitats de gestió administrativa des de la seva posada en marxa. Tot i el discurs triomfalista davant el 40% d’inserció laboral, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), recorda que “malgrat els bons resultats del programa, encara no ens podem donar per satisfets perquè hi ha massa gent que l costa massa esforç i massa temps aconseguir trobar un lloc de treball”.

Recomanacions personalitzades

  9 comments for “El 40% dels estudiants del programa SEFED durant el 2013 han trobat feina

 1. dclosa
  20/04/2014 at 18:30

  ¿ Que significa las siglas SEFED ? ¿ Acaso, Simulación de Empresas con Finalidades Educativas ?
  En los campos de simulación de, bancos, empresas de suministro de materias primas, organismos oficiales: seguridad social, tesoreria de la seguridad social, hacienda, inem, mutua patronal, registro mercantil, etc, pocas empresas tenemos aborígenes en Molins de Rei que se dediquen a estas actividades y que puedan dar una oportunidad de trabajo a los ciudadanos.
  Las gentes que tienen estudios no son las más necesitadas en el empleo, para acceder a estas especialidades se debe tener unos estudios y un nivel de conocimientos que muchos ciudadanos no tienen. No llego a comprender como el Ayuntamiento se mete en estos berenjenales que son comptencia del SOC Servei Catalá de Ocupació , ¿ Qué pasa con los albañiles, lampistas, mecánicos ?

  • merce
   21/04/2014 at 20:03

   Sr.closa massa tonteries en tant poc espai

   • dclosa
    22/04/2014 at 7:24

    No hi ha mes tonteries que el no dir res al respecte i que Viu molins li dexi publicar el no dir res, excepte ridiculitzar les opinions dels altres.

  • Josep Lluis
   22/04/2014 at 10:49

   En un altra costat té un comentari dient de fer cursos de pressupostos municipals i alhora el nou comentari es….. Sr Closa sigui com a minim una mica coherent, encara que sembla que es com demanar peres a una figuera

   • dclosa
    22/04/2014 at 13:34

    ¿ Qué pasa con los futuros albañiles, lampistas, mecánicos,…. acaso no pagan impuestos municipales también, todo és solo manos límpias ?

    • Josep Lluis
     22/04/2014 at 16:50

     Li recordo el seu comentari d’una formació en pressupostos municipals i ara diu que la simulació d’empreses SEFED no aclareix res, una mica de cohèrencia; pel seu coneixement hi existeix una Formació Profesional a Molins de Rei que imparteix cursos de mecànica i electricitat. Pel que fa al tema de manobres no cal dir res més del seu futur laboral el propers anys. I no es tracta de mans netes

     • dclosa
      22/04/2014 at 19:07

      ¿ Estos cursos de FP que Ud. menciona, dependen directamente de l’Ajuntament o de la Generalitat ? , ¿Estamos hablando de la “poca feina” del l ‘ Ajuntament o de la Generalitat? , Si , si , se trata de “mans netes”, d’empleats d’oficines i despatxos, y de protagonismo politico y no de la realidad de la ciudadanía de Molins de Rei en paro.

     • merce
      22/04/2014 at 23:16

      Aixo que vol dir mes despesa per l”ajuntament ? Pero aixo no ho fa la Generalitat ? Encara pujara mes els impostos ? La culpa de tot es radiio molins.els periodistes. Politics. Sense parkings subterranis i ara volen una biblioteca i mes serveis socials i el meu carrer de la zona privilegge brut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *