ERC porta al Parlament la reivindicació de la zona 1

ERC presenta una bateria d’iniciatives parlamentàries demanant la inclusió de Molins de Rei a la zona tarifaria 1 de transport públic. Els republicans proposen una resolució per reconsiderar el sistema de corones vigent i acabar amb el greuge comparatiu que pateix Molins de Rei amb la resta de municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Anna Simó (ERC) va atendre als mitjans de comunicació a la Fira d'Entitats de la Fira de la Candelera // David Guerrero

Anna Simó (ERC) durant una visita a la passada Fira de la Candelera // David Guerrero

La lluita per fer de Molins de Rei zona 1 de transport públic arriba al Parlament de Catalunya. La diputada Anna Simó, d’ERC, ha presentat al registre una bateria d’iniciatives parlamentàries a favor que el municipi aconsegueixi aquesta condició, segons ha informat l’agrupació local dels republicans a través d’un comunicat.

Concretament, la proposta de resolució presentada demana l’inici de les gestions per aconseguir la incorporació de Molins de Rei a la zona tarifaria 1 de l’actual sistema integrat. D’aquesta manera, ha estat ERC en comptes de l’Ajuntament qui ha traslladat al Parlament bona part del contingut de la moció que el ple municipal va aprovar al passat mes de desembre en aquest sentit.

Pel que fa a les tres preguntes presentades per escrit, ERC interroga a la Generalitat si té en els seus plans modificar la zonificació tarifaria que podria portar a incloure Molins de Rei a la zona 1 i sol·licitar a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) la realització d’un estudi per a l’establiment d’un sistema de quilometratge que substitueixi l’actual sistema per zones que provoca greuges entre ciutats de diferents zones.

Transport públic més just

El partit que dóna suport parlamentari a CiU també ha aprofitat l’oportunitat per preguntar al govern si té la intenció de pressionar a l’ATM per reduir el preu dels títols de transport més utilitzats, com la T-10, que per un viatger de la zona 2 és de 20,30 euros davant els 10,30 euros que costa una de zona 1.

ERC també ha presentat una proposta de resolució per debatre a la Comissió de Territori i Sostenibilitat en la qual es promou la reconsideració del mapa de zones del sistema tarifari integrat de la regió metropolitana de Barcelona quan s’implanti el nou sistema de validació, la T-Mobilitat. La seva entrada en funcionament es preveu que sigui abans de finalitzar la legislatura. Amb la resolució a debat al Parlament, els republicans es volen assegurar d’aquesta manera que, com a molt tard, quan s’implanti el nou sistema tarifari Molins de Rei no tindrà un preu més car que el d’altres municipis que es troben situats encara a una major distància geogràfica de Barcelona.

  • dclosa

    Ara , per pur protagonisme, tots els partits polítics locals de Molins de Rei és volen apuntar i afirmen ser els primers en solicitat la T-1 , Cap partit politic local té el valor de sol·licitat ara, la supresió dels sous dels regidors , i la reducció del IBI a la ciutadanía.
    Fa 15 o 20 anys que el ple de l’Ajuntament de Molins de Rei , amb ERC al poder, va decidir no entrar a la Zona 1 per qüestions de sobrecost sobre l’ IBI, Ara en JR Casals (CIU) és reafirma en que és ell el “primer” alcalde de Molins de Rei en “demanar” històricament de que Molins de Rei entri a la Zona 1. Ben cert que abans, encara que CIU formava par del govern del tripartit ICV+ERC+CIU , ells excepte el cobrar puntualment casa mes, feien poca cosa, i del tema de la Zona 1 no en parlaven entre ells. ICV, ERC ( Puntes) i CIU (Martí) dormien a la palla i no batallaven per fer-ho.

    El que és més ric i el que més té no paga ja més impostos , IRPF, IBI, vado, etc. ? Quines ganes tenen de marejar la perdiu…. Sempre tenen de ser els de la classe mitjana catalana els que treguin les castanyes del foc ? , Per qué no posen zona blava al carrer Isidre o a Pelai de Molins de Rei ?

    Si en el 2016, sí o sí, s’aconseguirá la T-movilitat, quin sentit té que ara se’ns recargui l’ IBI amb, 150 € (per un pis de valor cadastral del 100.000 €) , i els locals comercials l’aument encara en será més ?

  • Pingback: Jordi Casas: El canvi necessari de zona tarifària, a quin preu? | Viu Molins de Rei()