L’oposició demana més inversió i transparència davant la liquidació del pressupost 2013

La manca d’inversió i de transparència són els principals retrets que els partits d’esquerres de l’oposició fan de la liquidació del pressupost 2013, presentada en el ple municipal del mes de març amb un estalvi net de 865.051 euros.

CiU i PSC han aconseguit el suport del PP i l'abstenció d'Iniciativa // Jose Polo

El ple municipal durant un debat // Jose Polo

Per segon any consecutiu, el govern municipal format per CiU i PSC ha presentat la liquidació del pressupost municipal amb resultat positiu, concretament, amb un romanent de 977.110 euros i n’ha donat compte en el passat ple municipal del mes de març. L’oposició d’esquerres -la de dretes, el PP, no s’ha pronunciat tot i donar suport a aquests mateixos pressupostos en el seu dia– han fet diferents retrets davant els números presentats.

La falta d’inversió i de transparència són, principalment, els reclams de CUP, Iniciativa per Molins de Rei i Esquerres per Molins de Rei. “Demanem al govern que faci públiques les partides del pressupost executat”, ha afirmat el portaveu de la CUP, Roger Castillo, durant el debat realitzat a la sala de Plens. “Volem que aquesta informació estigui disponible al web municipal”, ha reivindicat Castillo. Des de la CUP també es va preguntar pels criteris a l’hora de canviar noms i de certes partides.

L’Ajuntament ha presentat una inversió executada de 2.139.000 €. Jordi Romeu, d’Esquerres per Molins de Rei, va considerar que amb els números presentats per la sociovergència el nivell d’inversió que realitzat és “molt baix”. D’altra banda, coincidint amb el posicionament de la CUP, Romeu ha assegurat que al govern municipal “li costa ensenyar els números”.

Des d’Iniciativa per Molins de Rei, Ivan Arcas, a més de sumar-se a les reclamacions de la resta d’oposició d’esquerres, ha posat el focus sobre les dificultats que passen els consistoris en un context com l’actual: “Els ajuntaments, malauradament, pateixen problemes de finançament i haurem d’estar molt a l’aguait de cara al futur”, fent referència als constants trencaments d’acords per part de la Generalitat en el finançament de serveis públics municipals. Arcas també va alertar de la intenció del PP d’intentar deixar als ajuntaments “sense capacitat de decisió” i va oferir el suport del seu grup municipal davant d’aquests atacs al municipalisme.

 • dclosa

  L’oposició de dretes PP, no s’ha pronunciat sobre el Pressupost, perquè está a anys llum per poguer-los comprendre.

  Es una pena aixó de falta d’inversió : El meu carrer está “hecha unos zorros” de brut. Els/les escombriaires es limiten a buidar les papereres i a manipular el seu mòbil. Crec que hi ha una manca de control i de supervisió notable en els treballs municipals subcontratats.

  La manca de transparència serà l’emblema residual que quedará de la actual legislatura de tripartit CIU-PSC-PP, i la negació a no fer públiques les partides del pressupost executat, i que aquesta informació encara no estigui disponible al web municipal, una ofensa més a la intel·ligència de la ciutadania de Molins de Rei

  Tampoc puc entendre la manca de sensibilitat dels politics locals quan es tracta de limitar la seva butxaca , Estan com estem, amb una recessió econòmica galopant a on els sous de la gent que treballa a la privada disminueixen constantment , escandalós els 729.000 € que s’embutxaquen els politics locals, i tinent encara aquets superàvits a el Pressupost Municipal, amb un superàvit al 2013 de 850.000 € , el IBI per el 2014 encara han tingut la barra d’augmentar-lo un 1,4 %

  Si s’eliminessim els sous dels politics locals i càrrecs de confiança, es privatitzes al 100% la emissora
  municipal RMdR sense oients, el pou sense fons del Molins Energia, el Molins Bus sempre buit , el DIPEL, el servei de català , etc. etc. el IBI s’ens podria disminuir un 40 %

  • merce

   Es queixa qui viu a la part privillege de la vila…a mes de dades incorrectes no ha parlat en cap moment de persones. Perque no es presenta a les municipals

   • dclosa

    Si s’eliminessin els sous dels politics locals i els sous dels politics de càrrecs de confiança a l’Ajuntament , i es privatitzes al 100% la emissora municipal Radio MdR sense oients , el Molins Energia un pou sense fons, el Molins Bus sense pasetgers i sempre buit, el DIPEL sense activitats, el Garcia Nieto, el servei de català , etc. etc. el IBI s’ens podria disminuir un 40 % als contribuents de Molins de Rei , Quin partit politic local li posa el collar al lleó o seguirant mirant a l’altra banda com sempre?, Ni la CUP s’atreveix a renunciar als seus sous