L’oposició demana més inversió i transparència davant la liquidació del pressupost 2013

La manca d’inversió i de transparència són els principals retrets que els partits d’esquerres de l’oposició fan de la liquidació del pressupost 2013, presentada en el ple municipal del mes de març amb un estalvi net de 865.051 euros.

CiU i PSC han aconseguit el suport del PP i l'abstenció d'Iniciativa // Jose Polo

El ple municipal durant un debat // Jose Polo

Per segon any consecutiu, el govern municipal format per CiU i PSC ha presentat la liquidació del pressupost municipal amb resultat positiu, concretament, amb un romanent de 977.110 euros i n’ha donat compte en el passat ple municipal del mes de març. L’oposició d’esquerres -la de dretes, el PP, no s’ha pronunciat tot i donar suport a aquests mateixos pressupostos en el seu dia– han fet diferents retrets davant els números presentats.

La falta d’inversió i de transparència són, principalment, els reclams de CUP, Iniciativa per Molins de Rei i Esquerres per Molins de Rei. “Demanem al govern que faci públiques les partides del pressupost executat”, ha afirmat el portaveu de la CUP, Roger Castillo, durant el debat realitzat a la sala de Plens. “Volem que aquesta informació estigui disponible al web municipal”, ha reivindicat Castillo. Des de la CUP també es va preguntar pels criteris a l’hora de canviar noms i de certes partides.

L’Ajuntament ha presentat una inversió executada de 2.139.000 €. Jordi Romeu, d’Esquerres per Molins de Rei, va considerar que amb els números presentats per la sociovergència el nivell d’inversió que realitzat és “molt baix”. D’altra banda, coincidint amb el posicionament de la CUP, Romeu ha assegurat que al govern municipal “li costa ensenyar els números”.

Des d’Iniciativa per Molins de Rei, Ivan Arcas, a més de sumar-se a les reclamacions de la resta d’oposició d’esquerres, ha posat el focus sobre les dificultats que passen els consistoris en un context com l’actual: “Els ajuntaments, malauradament, pateixen problemes de finançament i haurem d’estar molt a l’aguait de cara al futur”, fent referència als constants trencaments d’acords per part de la Generalitat en el finançament de serveis públics municipals. Arcas també va alertar de la intenció del PP d’intentar deixar als ajuntaments “sense capacitat de decisió” i va oferir el suport del seu grup municipal davant d’aquests atacs al municipalisme.

Recomanacions personalitzades