La senadora d’Entesa Mònica Almiñana analitza a fons la llei Gallardón

La senadora socialista, responsable de la sectorial de Sanitat d’Entesa al Senat, acusa al PP de voler “tornar a la prehistòria” i diu que la llei Gallardón tracta a les dones com “idiotes” en una xerrada realitzada a la Federació Obrera. Xavi Paz destaca la “mobilització” contra la nova legislació que s’ha generat a Molins de Rei. 

Mònica Almiñana acompanyada de la regidora Jessica Revestido // Jose Polo

Mònica Almiñana acompanyada de la regidora Jessica Revestido // Jose Polo

El PSC Molins de Rei continua amb la seva campanya en contra de la llei Gallardón amb una xerrada a càrrec de la senadora d’Entesa (coalició que uneix el PSC i ICV al Senat), Mònica Almiñana. Davant una sala de formació de la Federació Obrera gairebé plena, Almiñana va denunciar que la nova llei sobre la interrupció de l’embaràs tracta a les dones “com idiotes” ja que està escrita amb “un to paternalista”.

“És una tornada a la prehistòria des de tots els punts de vista” va alertar la socialista, qui també va declarar que els processos de la nova llei “faran gairebé impossible avortar a Espanya” i que, per això, moltes dones hauran de jugar-se-la a la clandestinitat. Com si fos una tornada als temps on et podien delatar per estar en contra del règim, Almiñana també va explicar que un altra problema de la llei Gallardón és que “et poden denunciar per avortar”.

Segons la senadora, aquesta nova legislació forma part d’una estratègia del PP on “durant els dos primers anys de legislatura retallen drets i durant els dos següents treuen llibertats”. Segons la també regidora a l’ajuntament de Sitges, aquesta estratègia té errors ja que “el PP no comptava amb que les dones que van avortar en la clandestinitat sortirien al carrer”. D’altra banda, Almiñana també va acusar a CiU, soci de govern del PSC a Molins de Rei, de “no mullar-se” davant aquesta llei.

Mobilització molinenca

El portaveu de l’agrupació dels socialistes i primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, va destacar al principi de l’acte que “Molins de Rei està mobilitzat” en contra de la llei Gallardón. “En aquesta mobilització hi han moltes socialistes”, va afirmar traient pit de la feina de persones com Jessica Revestido, regidora d’Igualtat, qui va moderar l’acte. Paz també tenir unes paraules d’ agraïment davant els esforços del Grup de Dones del municipi, que recentment ha presentat més de 4.000 peticions per inscriure el propi cos al registre de la propietat en senyal simbòlic de protesta davant la llei del PP.

Recomanacions personalitzades