L’Ajuntament aplicarà una tarifació social parcial a les llars d’infants i l’escola de música

Les taxes de les llars d’Infants i l’Escola de Música Julià Canals seran bonificades per l’Ajuntament a les famílies amb rendes més baixes. La mesura és aprovada amb els vots a favor només dels partits del govern (CiU i PSC). Part de l’oposició reclama una tarifació social total que incrementi el preu a les famílies amb més recursos.

La llar d'infants El Rodó és una de les més antigues de Molins de Rei// Jordi Julià

La llar d’infants El Rodó va ser fundada per el recordat mestre Lluís Català // Jordi Julià

Les famílies empadronades a Molins de Rei amb menys recursos econòmics pagaran menys per utilitzar l’escola de música i les llars d’infants de titularitat municipal. Serà una bonificació proporcional al volum d’ingressos familiars dels usuaris. En ambdós casos s’aplicaran descomptes del 10% en rendes mensuals inferiors a 470 euros, 20% per a les famílies amb menys de 405€ al mes, 40% per a rendes inferiors a 343 euros, 60% per als usuaris que disposin de menys 278 euros mensuals i per últim, una bonificació del 75% per aquelles persones que la seva capacitat adquisitiva mensual no superi els 219 euros al mes.

Totes aquelles famílies amb ingressos superiors als 470 euros seguiran pagant l’import total de les taxes. En el cas de les llars d’infants, el preu general és de 183,79 euros. Pel que fa a l’Escola de Música Julià Canals és variable en funció del curs de l’infant. Per al regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC), encarregat de presentar la proposta al passat ple municipal aquesta iniciativa “requerirà d’una informació i una pedagogia important per les famílies”.

A Molins de Rei hi ha tres llars d’infants de titularitat pública: El Rodó, La Traca i el Molí. Dels 240 escolaritzats a les llars d’infants, actualment 43 famílies reben un tipus de bonificació, aquesta xifra suposa un 18% el total. Amb l’entrada en vigor d’aquesta proposta, Paz es mostra convençut de que el curs vinent “pot augmentar de forma important un cop analitzada la informació”. Es preveu que des del web de l’Ajuntament les famílies que ho desitgin puguin consultar en quina franja de renda es situen abans de dur a terme la preinscripció.

Tarifació social incompleta

A la proposta que presenta el govern municipal es tenen en compte les bonificacions per a les rendes baixes però en cap cas es considera un augment de preu per a les rendes més altes. Paz va al·legar que aplicar actualment la tarifació social estrictament suposaria que en comptes dels 183,79€ que paguen les famílies a les llars d’infants, els usuaris amb rendes superiors pagarien més de 400 euros. Les forces d’esquerres de l’oposició -CUP, Iniciativa per Molins de Rei i Esquerres per Molins de Rei- van considerar que “tot i estar d’acord amb la filosofia” no ho veuen una tarifació social amb totes les lletres.

Per Roger Castillo, de la CUP, “es presenta més el terme que no la realitat”. Des del principal partit de l’oposició es veu com “un primer pas” però demanen “valentia per exercir la tarifació social per dalt“, és a dir, que les famílies amb més possibilitats econòmiques paguin més i cobreixin així l’import real de les taxes.

Des d’Iniciativa per Molins de Rei, Ivan Arcas va justificar la seva abstenció defensant la seva proposta de posar un topall màxim de 7 o 8 euros més al mes per aquelles persones que tinguin rendes més altes i per als usuaris que no volguessin donar les seves dades per a la tarifació social, i així es pogués assolir el concepte de tarifació social.

En la mateixa línia, des d’Esquerres per Molins de Rei, Jordi Romeu va mostrar el mateix matís envers aquesta tarifació social incompleta. A més, Romeu va destacar que la davallada dels ingressos que ha percebut l’Ajuntament en forma de subvenció de la Generalitat han estat de 834.000 euros entre l’escola de música i les llars d’infants. “És veritat que no es por repercutir el 100% a les famílies però posa en perill el model de finançament del model educatiu públic” va afegir el regidor d’Esquerres per Molins de Rei, anunciant també l’abstenció del seu partit. Per la seva banda, el PP també es va abstenir.

Recomanacions personalitzades

  19 comments for “L’Ajuntament aplicarà una tarifació social parcial a les llars d’infants i l’escola de música

 1. dclosa
  09/04/2014 at 11:55

  No acabo d’entendre quin sentit té l’obligatorietat de presentar la Declaració de Renda, si les rendes inferiors a 22.000 € estan exemptes de fer-la, per accedir a les reduccions dels imports per tarificació social a partir de 470 €/mensuals o menys a l’unitat familiar.

  Tampoc puc entendre com davant de la clara evidència de la desgarradora crisi econòmica que estem travessant a Molins de Rei , i que al 18 % de famílies de parelles joves de que s’acollien a aquestes reduccions de tarificació social ho demostra, la classe política local, com en Rajoy, no hagi fet una reflexió sobre la crisi i encara segueixi indiferent, amb el negoci politicocràtic, a on l’alcalde, regidors i carrecs polítics de confiança, segueixen cobrant els mateixos sous que abans de la crisi i es mengen anualment del Pressupost Municipal la despesa 91 : Òrgans de Govern, de 729.000 € ( 120 mill Ptas) , + 90.000 € de dacións de propina per despeses de pamflets i lloguers de pisets i botiguetes, encara que n’hi han que per el “morro”, fan us del contenidor gratuït de la Federació. Tot “pa la saca” Aixó si que “requerirà d’una informació i una pedagogia important” a la ciutadania de Molins de Rei .

  • esther
   09/04/2014 at 16:49

   Manca en els organs de governs els funcionaris adscrits com Secretari e Interventor… restaria be coneixer el seu salari brut. I Closa veig almenys comença a donar unes xifres que altres dies deia que eren mentides

   • dclosa
    09/04/2014 at 17:03

    Sempre he donat les mateixes cifres, que son les que hi han a la Web de l’Ajuntament si les sap trovar , que és com alló de …. ” ¿dónde esta Wally ? ” , d’aquí que , el Laboratori de
    Periodisme i Comunicació de la UAB
    , doni un suspens a la nova (CIU+PSC) Web de l’Ajuntament de Molins de Rei que
    tants diners ens ha costat, per no destacar per la seva transparència dels llocs de treball dels representants politics
    de la Corporació municipal, de
    com es gestiona el Pressupost Municipal i de la manca d’informació que es dona a la ciutadania.

    • merce
     10/04/2014 at 7:01

     Com aconseguit les dades.? El seu problema es que no sap llegir….ara inclou carrecs eventuals no pas els funcionaris…..voste vol coneixer que cobren els politics hi ha una pestanya a la web que apareix…… com sempre amb les seves dubtes o mes clarament amb les seves mentides

     • dclosa
      10/04/2014 at 8:43

      La única mentidera ets tu. Ja sabem quin peu calzes….

     • dclosa
      13/04/2014 at 12:41

      Mentides ?, Quina pestanya diu ? , A la Web de l’Ajuntament no hi ha cap pestanya.
      Tu, que estàs dintre de l’Ajuntament i sembla que ho saps tot, em podries resoldre el dubte de a on van a parar els 52.681,17 € que a la Web diu que cobra l’alcalde JR Casals i que sembla ha renunciat per els 49.78,68 € que els de la CUP diuen que cobra com assessor de la Diputació ?
      També tinc dubtes sobre si és necessari mantenir el sou del un a regiduria tan simple com la de Regidor d’Esports X. Paz (PSOE) a dedicació exclusiva de 46.204,33 € + tinent alcalde 15.212,88 € + pis de protecció oficial a La Granja i si en sap quelcom del Sr. Fernando Espinosa (PSOE) que cobrava també 46.204,33 € i estava com a Regidor de Finances i que se’n va anar com a càrrec de confiança polític a l’Ajuntament de Sant Just Desvern i ya nunca más se le supo…. i que sembla ser que el seu treball a dins de l’Ajuntament no era tant important ja que no va ser substituït per cap altre polític del PSC, lo mateix que la “tocata i fuga” i que nunca más se le supo… del Sr. Enric Franc (ICV) també Regidor de Finances, amb tota aquesta oligarquia política del negoci de sous de la clase politica local

     • merce
      13/04/2014 at 20:17

      Jo treballo a l”empresa privada el que pasa que encara sr seguit. No entenc que amb el llest que creus confons un pressupost amb sous que podriem provar …els aspectes .SALVAME ….. ves a un jutjat que tens molt de temps .

     • dclosa
      14/04/2014 at 12:33

      No l’entenc la seva “jerga” , però , per comptes d’insultar-me, pot ajudar-me amb els meus dubtes ?

     • esther
      14/04/2014 at 13:59

      Jo tinc una dubta d’una senyora que es deia Teresa, amb domicili a la part ” privilegge” de Molins , torres de la Bonavista ( no pas apareades) que es dedicava a la construcció amb tota la “bombolla” i per cert no era l’empresari… més tard aquesta dona amb la Llei Gallardon va tornar a canviar de sexe i ara es un home. Aquesta història a veurè si alguna persona coneix qui amb tant poc temps d’una bombolla va fer tants diners com per tindre una casa en zona “privilegge” de Molins i sense ser l’empresari de la constructora ni de l’immobiliaria?

     • dclosa
      14/04/2014 at 14:56

      No l’entenc la seva “jerga” de víbora en els seus comentaris, ni que te a veure el seu fracás social de comfondre la gimnasia amb la magnèsia de la vida.

     • esther
      14/04/2014 at 16:16

      Que sembla que coneix aquesta persona ? sembla que si…. ens podria dir com s’aconsegueix una torre amb zona “privilegge” sent un treballador (amb carrera) del sector inmobiliari ? Pagaments en negre a politics ? Cas Gürtel ?

     • dclosa
      14/04/2014 at 23:56

      No l’entenc les seves expresions , ni la seva “jerga” i qué te a veure amb el seu fracás social

     • merce
      15/04/2014 at 7:04

      Amb quin fracas social ? L.”esther s”apunta als seud raonaments diaris. Ens agradaria coneixer com es que un treballador d”una constructora per aconseguir una casa en la zona priviliegiada de molins ? Amb un sou es imposible

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *