S’implanta el Projecte Espai per donar suport psicològic als aturats

Els aturats amb risc d’exclusió social tindran la possibilitat de rebre atenció psicològica de forma gratuita al Punt de Suport a les Famílies de la Creu Roja. El projecte Espai de l’associació Suport es farà realitat gràcies a un conveni de col·laboració entre aquesta entitat, la Creu Roja i l’Ajuntament. 

Moment de la signatura del conveni entre SUPORT, Ajuntament i Creu Roja // Ajuntament de Molins de Rei

Moment de la signatura del conveni entre SUPORT, Ajuntament i Creu Roja // Ajuntament de Molins de Rei

El Projecte Espai de l’associació Suport oferirà suport psicològic a les persones en atur i amb risc d’exclusió social o en situació de vulnerabilitat. Aquesta es farà al Punt de Suport a les Famílies de la Creu Roja, situat a l’avinguda València, i tindrà una durada de 10 sessions de 90 minuts setmanals. Seran sessions gratuïtes a càrrec de professionals de l’associació i es faran en grups reduïts. La única condició és que els usuaris portin vuit mesos o més a l’atur.

Aquest projecte, que es va presentar a l’última edició del certamen Millorem Molins de la CUP, finalment ha sortit endavant de la mà de l’Ajuntament, amb l’aval del Consell de Seguiment de la Crisi. L’associació ha signat un conveni amb l’Ajuntament i la Creu Roja i es posarà en marxa aquest mateix mes d’abril. L’acord té inicialment un any de vigència però serà prorrogable si els resultats són positius.

El president de la Creu Roja Baix Llobregat Centre, Josep Maria Sala, ha assegurat que “amb la firma d’aquest acord estem enviant un missatge molt positiu de recolzament a la gent que pateix, els estem dient a aquestes persones que no estan soles i que la nostra voluntat d’ajudar-les és inequívoca”. Per a Sala, el projecte Espai és la plasmació d’esforços mancomunats entre la iniciativa privada, l’administració pública i les ONG.  L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ha qualificat la iniciativa de “molt necessària” per combatre les “seqüeles de la cronificació de l’atur que quedaran inclús un cop superada la crisi”. El primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC) ha assenyalat que el Projecte Espai es “complementa molt bé” amb la cartera de serveis que ofereix el consistori.

Recomanacions personalitzades