El PSC organitza dues xerrades per denunciar la llei Gallardón

L’agrupació local del PSC organitza dos actes per denunciar l’atac de la llei Gallardón als drets de les dones. En el primer es posen sis casos pràctics de dones amb intenció d’avortar i es debat sobre les conseqüències de la nova regulació i en el segon es coneix la legislació a fons de la mà de la senadora Mónica Almiñana. 

Taula plena de militants socialistes durant el cafè-tertúlia // Jose Polo

Taula plena de militants socialistes durant el cafè-tertúlia // Jose Polo

El PSC Molins de Rei també es comença a mobilitzar per lluitar contra la nova llei sobre la interrupció de l’embaràs que el PP vol portar endavant. Han organitzat dos actes encarats a donar informació sobre la coneguda com llei Gallardón.

En el primer d’aquests, un cafè-tertúlia realitzat al barri del Canal, s’ha posat l’exemple de sis casos pràctics on dones de diferents edats i en diferents situacions es qüestionaven si avortar o no. L’infermera Júlia Fernández, experta en el tracte amb dones en aquesta situació, ha explicat quines serien les opcions d’aquestes dones en cas que, finalment, la llei Gallardón surti endavant. En tots els casos “es trepitja el dret de la dona a escollir”, ha resumit Fernández, qui també ha resolt els dubtes i neguits dels assistents.

L’acte ha tingut una bona dosis de debat entre socialistes de diferents edats. El portaveu del PSC, Xavi Paz, ha assegurat que “l’esquerra dóna responsabilitat a la dona mentre que la dreta la vol tutelar”. Paz també ha recordat que “més llibertat per decidir no significa més avortaments”, basant-se en dades oficials.

Xerrada a la Federació Obrera

D’altra banda, el proper dos d’abril a les 19:30 s’organitza una xerrada a la Federació Obrera sota el títol Què saps de la reforma de la llei de l’avortament? Aquesta serà a càrrec de la senadora socialista Mònica Almiñana.

Recomanacions personalitzades