El Grup de Dones de Molins inunda el ple municipal de feminisme i demana la dimissió d’Emilio Ramos (PP)

La plataforma feminista assisteix en massa al ple municipal del mes de març i demana la dimissió del regidor del PP Emilio Ramos per les seves polèmiques declaracions sobre l’avortament. Les activistes fan una performance a la sala de plens i llegeixen un manifest en contra de la llei Gallardón. 

Activistes del Grup de Dones Molins al ple municipal del mes de març // Jose Polo

Activistes del Grup de Dones de Molins al ple municipal del mes de març // Jose Polo

Algú ho havia de fer i, finalment, van ser elles. Algú de la societat civil havia d’entrar a la sala de plens de l’Ajuntament de Molins de Rei per cantar-li les quaranta a l’únic regidor del PP i representant del municipi a l’Àrea Metropolitana de Barcelona per delegació directa de l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU). El polèmic Emilio Ramos, autor de declaracions tant qüestionables com una comparació de les dones que avorten amb maltractadors o agraïments al franquisme per no haver legalitzat l’avortament, va haver d’escoltar com la plataforma Avortament Molins -sota el nom Grup de Dones de Molins- demanava la seva dimissió.

“Exigim la dimissió d’aquest regidor i demanem al nostre consistori que faci els passos pertinents per tal que mai més haguem de suportar aquests insults al nostre cos i a la nostra llibertat com a persones”, així de rotundes es van mostrar les membres en el seu manifest, llegit amb veu ferma i clara per començar el ple municipal del mes de març. “Com s’atreveix un regidor del nostre poble a “agrair” públicament i en aquesta sala que durant el franquisme estigués prohibit avortar? Cal que tornem a explicar que moltes dones hagueren llavors d’arriscar les seves vides amb avortaments clandestins? Que hagueren de viatjar a Londres amb neguit? Que amb angoixa rebien ajuda i comprensió del centre de planificació familiar mig amagades al cafè del Reixach?”, van preguntar-se les membres del grup de dones, tot interpel·lant les paraules de Ramos.

El Grup de Dones Molins es van concentrar abans del ple municipal // Jose Polo

El Grup de Dones de Molins es van concentrar abans del ple municipal // Jose Polo

El ple més feminista

Més enllà de demanar la dimissió d’Emilio Ramos, abans del ple municipal la plataforma va concentrar-se davant la plaça de l’Ajuntament, tot mostrant símbols i cantant cançons feministes. Després van pujar al ple municipal i la trentena de dones tenien, curiosament, el ventre inflat, simulant estar embarassades. Portaven globus sota la roba. Tot formava part d’una ‘performance’, una acció simbòlica amb la qual captar l’atenció del ple.

Posteriorment van llegir un manifest on titllaven la Llei Gallardón com “una de les ofensives més greus” dels últims 30 anys i van fer un resum de les accions que s’han fet fins ara, entre les quals destaca l’entrega de més de 4.000 peticions per inscriure el propi cos al registre de la propietat. Per acabar-ho d’adobar, van fer esclatar els globus en senyal de protesta. Inundaven, amb la seva acció, el ple municipal de feminisme.

Aprovada una moció en contra la Llei Gallardón

Hores després, en el mateix ple, el PSC i Iniciativa per Molins de Rei presentaven una moció en contra de la Llei Gallardón. Tots els grups municipals van votar-hi a favor menys el PP. Ramos va aclarir que “respecta” a les dones que avorten  però, seguint la seva línia, va tornar a fer una polèmica afirmació: “Eduquem les dones perquè siguin mares i després, no sé, es perden pel camí”. Una vegada més, el portaveu popular es quedava sol defensant la posició del seu partit respecte a l’avortament i, a més, escandalitzava a alguns amb les seves paraules.

Recomanacions personalitzades