El Grup de Dones de Molins inunda el ple municipal de feminisme i demana la dimissió d’Emilio Ramos (PP)

La plataforma feminista assisteix en massa al ple municipal del mes de març i demana la dimissió del regidor del PP Emilio Ramos per les seves polèmiques declaracions sobre l’avortament. Les activistes fan una performance a la sala de plens i llegeixen un manifest en contra de la llei Gallardón. 

Activistes del Grup de Dones Molins al ple municipal del mes de març // Jose Polo

Activistes del Grup de Dones de Molins al ple municipal del mes de març // Jose Polo

Algú ho havia de fer i, finalment, van ser elles. Algú de la societat civil havia d’entrar a la sala de plens de l’Ajuntament de Molins de Rei per cantar-li les quaranta a l’únic regidor del PP i representant del municipi a l’Àrea Metropolitana de Barcelona per delegació directa de l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU). El polèmic Emilio Ramos, autor de declaracions tant qüestionables com una comparació de les dones que avorten amb maltractadors o agraïments al franquisme per no haver legalitzat l’avortament, va haver d’escoltar com la plataforma Avortament Molins -sota el nom Grup de Dones de Molins- demanava la seva dimissió.

“Exigim la dimissió d’aquest regidor i demanem al nostre consistori que faci els passos pertinents per tal que mai més haguem de suportar aquests insults al nostre cos i a la nostra llibertat com a persones”, així de rotundes es van mostrar les membres en el seu manifest, llegit amb veu ferma i clara per començar el ple municipal del mes de març. “Com s’atreveix un regidor del nostre poble a “agrair” públicament i en aquesta sala que durant el franquisme estigués prohibit avortar? Cal que tornem a explicar que moltes dones hagueren llavors d’arriscar les seves vides amb avortaments clandestins? Que hagueren de viatjar a Londres amb neguit? Que amb angoixa rebien ajuda i comprensió del centre de planificació familiar mig amagades al cafè del Reixach?”, van preguntar-se les membres del grup de dones, tot interpel·lant les paraules de Ramos.

El Grup de Dones Molins es van concentrar abans del ple municipal // Jose Polo

El Grup de Dones de Molins es van concentrar abans del ple municipal // Jose Polo

El ple més feminista

Més enllà de demanar la dimissió d’Emilio Ramos, abans del ple municipal la plataforma va concentrar-se davant la plaça de l’Ajuntament, tot mostrant símbols i cantant cançons feministes. Després van pujar al ple municipal i la trentena de dones tenien, curiosament, el ventre inflat, simulant estar embarassades. Portaven globus sota la roba. Tot formava part d’una ‘performance’, una acció simbòlica amb la qual captar l’atenció del ple.

Posteriorment van llegir un manifest on titllaven la Llei Gallardón com “una de les ofensives més greus” dels últims 30 anys i van fer un resum de les accions que s’han fet fins ara, entre les quals destaca l’entrega de més de 4.000 peticions per inscriure el propi cos al registre de la propietat. Per acabar-ho d’adobar, van fer esclatar els globus en senyal de protesta. Inundaven, amb la seva acció, el ple municipal de feminisme.

Aprovada una moció en contra la Llei Gallardón

Hores després, en el mateix ple, el PSC i Iniciativa per Molins de Rei presentaven una moció en contra de la Llei Gallardón. Tots els grups municipals van votar-hi a favor menys el PP. Ramos va aclarir que “respecta” a les dones que avorten  però, seguint la seva línia, va tornar a fer una polèmica afirmació: “Eduquem les dones perquè siguin mares i després, no sé, es perden pel camí”. Una vegada més, el portaveu popular es quedava sol defensant la posició del seu partit respecte a l’avortament i, a més, escandalitzava a alguns amb les seves paraules.

 • dclosa

  No acabo d’entendre a aquest grup de dones, Ja que estaven al ple, el per què no van
  continuar assitin-hi . Com a ciutadanes de Molins de Rei no mes els hi interessa la seva “cosa” i el Pressupost municipal tant els hi fot ?

  • merce

   Encara no has respost s cap pregunta de la noticia del pressupost amb superavit ? Ara sembla que com les preguntes les fa una dona i com diu nomes els hi interessa la sevs cosa. No csl dit res mes entre l’Emilio i el daniel closa anem aviats

   • dclosa

    mercé : Yo no tengo que dar respuesta a nada , y ni muchísimo menos al presupuesto municipal. Yo en Viu molins me limito a comentar y dar mi opinión sobre cosas de Molins de Rei. Si tiene alguna duda sobre el presupuesto municipal la hace via instáncia al Ayuntamiento, o hubiese asistido a la audiéncia publica que se hizo en su día sobre el tema, que lastimosamente por falta de empatia de CIU, no asistió nadie y no se hicieron preguntas, o haber asistido a las exposiciones personalizadas del tema que el equipo de gobierno CIU se entretuvo en hacer en las sedes de las AA /VV . Y por favor, si no tiene réplica ni argumentos a las noticias, no intente insultarme con comparativos con un tal emilio.

    • esther

     Sembla que no hi ha cap insult vostè diu clarament “nomès els hi interessa la seva cosa” a les dones que assisteix al Ple. Per altra costat no dona cap resposta perquè no té ni ideia i a més dona xifres d’un pressupost que ni voste entenc ( en euros i pessetes) i menysprea als altres ciutadans… ara diu de fer preguntes jo vaig estar present en una presentació es van realitzar preguntes.
     Un altra dia li donaré l’explicació a les dues preguntes ja que entenc que li dona massa voltes per dir que no té ideia…. encara que sigui una dona….

     • dclosa

      ester : Póngase las gafas, ¿ No és un insulto que merçe me compare con un emilio? , ¿ i eso de que no tengo ni idea ? , Los datos que doy sobre el Presupuesto Municipal son en euros y los saco del mismísimo Presupuesto publicado en la Web del Ayuntamiento. Para convertilo en pesetas basta multiplicarlo por 166. No sé en que representación estuviste presente tu pero Yo me reafirmo en lo dicho : Excepto los militantes de los própios partidos PSC i CIU y cargos de confianza de los partidos empleados en el Ayuntamiento, en en la Audiéncia Publica de El Palau no asistió nadie, y no se hicieron preguntas. Por favor, si no tiene réplica ni argumentos a la noticia publicada, no intente justificarse con insultos con eso de que no tengo ni idea de lo que digo. .

     • andrea

      Dades per Sr. Closa desprès de no contestar a les preguntes realitzades i que sembla no vol o no poc contestar i per tant el seguents aclariments a dades que dona en altres contestacions:
      1- El Sr.Closa diu que els cost del politics es de 729.000 € per any (121.014.000 ptas) i la realitat es segons el pressupost que diu mirar es de 313.041,28 € ( 51.632.852 ptas) en brut amb les retencions d’IRPF corresponents. Per tant o no saps llegir un pressupost o intencionadament dona unes xifres per fer creure la seva posició.
      En resposta a les preguntes realitzades per Esther del tema IVA de l’Ajuntament.
      1.- L ‘ajuntament en el seus impostos no pot fer l’imposició de l’IVA (escombreries, IBI, etc )
      2.- L’ajuntament en les seves compres, serveis externs s’aplica l’IVA corresponent (en la majoria dels casos del 21 %
      3.- Les institucions públques no son empreses privades i per tant no poden recuperar aquest IVA.
      4.- Aquest impost IVA els gaudeixen altres Institucions Superiors.
      Desitjan que aquestes consideracions donin resposta a l’Esther i per Sr.Closa pugui veura que tambe hi han persones que es miran els pressupostos de la Vila, en aquest cas mitjançant la web (en altres ajuntaments no es troba aquesta informació per desgracia)
      Salutacions

     • dclosa

      andrea : Grácias por sus clarificaciones, Le indico cómo he obtenido mis datos : Al final de la página de la Web del Ayutamiento podrá encontrar : Ajuntament/ Informació econòmica/Pressupost Municipal 2014 / Arxius adjunts/ PDF 05 – Despeses per subprograma ,,, más o menos en el 80 % al final del cursor aparece la partida : Total Política de Despesa 91 ORGANS DE GOVERN 729.234,30 € (121 milions de Ptas) , en dónde estan incluidos los 90.000 € ( 15 milions de Ptas ) de la partida 912132 Transferéncia a Grups politics de la Corporació , para que se
      puedan pagar el alquiler de sus sedes políticas (en pisitos y tiendas) y los panfletos de propaganda del partido en buzoneo.
      En cuanto al resto : 1) Sólo faltaría que además, los ciudadanos tuviesemos que pagar un 21 % de IVA sobre los impuestos de basuras, circulación , vados, IBI, guarderias, música, plusvaluas, licencias, multas, obras etc. etc. 2) Los particualres también pagamos el IVA y no lo podemos deducir. 3 ) El Ayuntamiento con o sin recuperación de IVA debería funcionar como una empresa privada, si no hay trabajo en la regiduria de obras y licencias, pues…. a la calle. 4 ) Obviamente, y luego éstas instituciones superiores hacen transferéncias al Ayutamiento.

     • esther

      Sr. Closa quant vostè parla del sous del politics s’enten que son el politics ? Per tant la partida que ofereix l’Andrea es correcta… no se si intencionadament o no per voste inclou el personal (funcionari) que treballa en aquesta Area (com el Secretari e Interventor) que té una despesa de 326.193,02 € No traduire a pesetes …
      Agrair tambe a l’Andrea la resposta a la meva pregunta respecte a l’IVA que vaig preguntar al Sr.Closa fa uns dies (sense resposta per la seva part) Nomès voldria afegir al comentari final del Daniel Closa, que o be l’agrada el model “empresa privada” o “públic” Però jugar segons el ball de la lluna … es impossible

     • dclosa

      Si , si , mi cifra incluye los sueldos de los “carrecs de confianza” que son adjudicados a dedo por el partido, En cuanto a pregunta del IVA a mi no me hicieron ninguna y no creo que venga a cuento. Y en cuanto a mis preferéncias de gestión prefiero la gestión privada a la pública inmovilista, 800.000 € (132 milions Ptas) de coste para el jardin del Palau para un poco de hierba, me parece “tongo” , y los paneles solares del Moli después de 4 años sin conectar aún, otro tongo también.

     • merce

      Ara sembla rectificscions ..la partida ja no es solsament dels politic e inclou personal eventuals i funcionsris….de la pregunta del IVA es de fs molt dies…ls seva resposta NO COMPRENDO . Per altra patt sembla que hi ha dones que a mes de lo suyo li poden explicar un pressupost…de ls part privsds o public ja tenim clar per la seva part que el importsnt son rls beneficis economics pels accionistes

     • dclosa

      Mi not commpreeeeedeeeerrrr !

     • dclosa

      Mi not compeeendeeerrrrr

     • merce

      Jo si comprender…..quant altres persones es preocupen de rebatre arguments i les dades son a l’abast de tothom la seva resposta la de sempre. Em castella es diu me han cojido con el carrito de los helados o sigui has quedat retractat

     • dclosa

      ¿ Pero, de qué carrito habla ?, yo no soy político ni he medido la mano en la caja ni en nada , y por favor, antes de ensañarse conmigo, vaya a la escuela de nuevo para que le enseñen a formular y redactar correctamente preguntas.

     • merce

      Mi no comprender….ostres li formulo unes preguntes i responen altres persones i encara no saps les preguntes …..i despres plora que l’insulten….con el carrito de los helados…agafat amb les teves mentides…

     • dclosa

      mentides ? , Li aconseillo vaigi al psicòleg

     • esther

      Les preguntes de la merce eren molt clares, be per a nen/a de primaria…..i com diu o no saps llegir o be menteix

 • Pingback: L'efecte Can Vies irromp al ple municipal de Molins de Rei | Viu Molins de Rei()