Les diferents Creu Roja de la provincia de Barcelona es troben a Molins de Rei per millorar els seus serveis

La X Trobada de Presidents i Coordinadors de la Creu Roja a Barcelona s’ha realitzat a la Federació Obrera de Molins de Rei. Durant dos dies, els diferents responsables de les agrupacions locals d’aquesta entitat han fet una valoració interna dels programes que duen a terme i han rebut els consells de diversos experts. 

La Federació Obrera durant una de les diferents xerrades organitzades per Creu Roja // Jose Polo

La Federació Obrera durant una de les diferents xerrades organitzades per Creu Roja // Jose Polo

Les diferents agrupacions de la Creu Roja de la província de Barcelona s’han trobat a Molins de Rei els dies 28 i 29 de març per realitzar la desena Trobada de Presidents, Coordinadors, Directors, Tècnics i Unitats de Gestió Administrativa. Aquesta cimera, que es realitza anualment, té un doble objectiu: fer una valoració a nivell tècnic dels diferents programes que es porten a terme escoltant l’opinió d’experts i realitzar una valoració a nivell intern per veure com s’encaren els reptes de futur.

“La proximitat és la clau per lluitar contra la situació de crisis que tenim”, explica Adolf Díaz, coordinador adjunt de Creu Roja Catalunya. “Sempre es poden millorar moltes coses de la nostra feina”, reconeix Díaz, qui assegura que un dels objectius de la trobada és trobar el sistema que faci les gestions que ha de fer la seva entitat diàriament més dinàmiques per poder ser més ràpids en l’actuació. Ponents de tota mena han donat xerrades que poden servir d’inspiració als gestors de les agrupacions de l’entitat com per exemple Pau Vidal i Montse Fernández, autors de l’Anuari del Tercer Sector a Catalunya; Manel Reyes, director de MRC Internacional Training; o Manel Gash, monjo de Montserrat i administrador del monestir, que ha fet una ponència titulada La Saviesa de la regla de Sant Benet en l’organització del lideratge.

“Acollir aquesta trobada és un reconeixement i una mostra de confiança”, declara l’amfitrió Josep Maria Salas, president de Creu Roja Baix Llobregat Centre, amb seu a Molins de Rei. Segons ell, l’objectiu de les jornades és augmentar “l’eficàcia i l’eficiència” en un context on les diferents agrupacions s’han de “mancomunar per agrupar recursos davant les retallades que hi ha”. Salas també es un defensor del treball des de la proximitat i posa com a exemple el Punt de Suport a les Famílies de Molins de Rei com a model de “finestreta única” en l’atenció a les persones amb necessitats bàsiques sense abastir.

Recomanacions personalitzades