L’Associació de Veïns del barri de la Granja es torna a constituir

Després de mesos de treball, el barri de la Granja torna a tenir activa la seva associació de veïns. Els membres de la nova junta volen “copsar els problemes del veïnat” i “fer de vincle amb l’Ajuntament”. Heidi Martínez és la presidenta. 

La presidenta, Heidi Martínez, i el secretari, Daniel Vicente, durant l'assemblea de constitució // Jose Polo

La presidenta, Heidi Martínez, i el secretari, Daniel Vicente, durant l’assemblea de constitució // Jose Polo

Anys després que l’Associació de Veïns del barri de la Granja deixés de funcionar per falta de suport del veïnat i desgast de les persones que la portaven a terme, l’entitat s’ha tornat a constituir amb energies renovades. Amb uns estatuts similars als ja existents, un grup de persones noves volen reprendre aquesta iniciativa en el barri més jove de Molins de Rei, amb poc més de 10 anys d’existència.

“La idea principal és copsar els problemes del barri per després fer de vincle amb l’Ajuntament”, explica la nova presidenta, Heidi Martínez, en declaracions a Viu Molins de Rei. Martínez, matisa, però, que no no només volen fer d’altaveu dels problemes que pateixen els seus veïns, com les molèsties que molts tenen amb la biomassa, sinó que també tenen l’objectiu de “dinamitzar la vida sociocultural” de la Granja. Amb aquest doble objectiu emprèn una aventura on estarà acompanyada per Maria González a la vicepresidència, Rafa Jiménez com a tresorer i Daniel Vicente com a secretari. Aquests, acompanyats de diferents vocals, entre els quals hi ha el regidor socialista i veí del barri, Miguel Zaragoza, són la junta directiva que vol tornar a aixecar aquesta entitat veïnal.

La junta de l'AAVV La Granja al complet // Jose Polo

La junta de l’AAVV La Granja al complet // Jose Polo

El primer pas serà intentar donar-se a conèixer en un barri que es caracteritza per la presència de molta gent jove i de mitjana edat que treballa fora i no fa vida activa al municipi. No ho tindran fàcil per buscar la complicitat i la col·laboració que en l’anterior època de l’associació de veïns va acabar per ser gairebé inexistent. A més, el local que va aconseguir la junta anterior s’ha perdut i, per tant, no tenen un espai físic per realitzar les seves activitats.

Tot i les dificultats encaren els reptes amb il·lusió ja que “no és el mateix que una persona faci una reclamació a nivell personal a que ho faci una associació de veïns”. A l’assemblea de constitució ha assistit la presidenta de l’AAVV Bonavista, Anna Grané, qui ha compartit alguns consells de cara a la feina que hauran de fer a partir d’ara. L’alcalde, Joan Ramon Casals, i el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz -un altre veí del barri-, també han estat presents.

Recomanacions personalitzades