Joan Ramon Casals acusa Iniciativa de deixar passar l’oportunitat de ser zona 1 en el seu moment

Casals assegura que ha estat el primer alcalde en “demanar formalment” la incorporació de Molins de Rei a la zona 1 de transport públic. L’alcalde convergent assegura que Iniciativa va tenir l’oportunitat de demanar-ho i que si això s’hagués fet fa 6 o 8 anys ara “ja seriem zona 1”. 

Joan Ramon Casals, Xavi Paz i Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font // cedida per l'Ajuntament

Joan Ramon Casals, Xavi Paz i el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font // cedida per l’Ajuntament

“Mai ningú s’havia pres tant seriosament l’assumpte com aquest govern i aquest alcalde“, així de contundent s’ha mostrat Joan Ramon Casals (CiU), en declaracions a Viu Molins de Rei, després que Iniciativa per Molins de Rei li demanés “una mica de rigor històric” sobre els motius que han portat al municipi a no ser zona 1 de transport públic. A més, desmentint les tesis exposades en públic pels ecosocialistes, que sostenien que no tenien la responsabilitat de que el municipi no tingués aquesta condició, Casals ha revelat que “ICV va tenir l’oportunitat de reclamar formalment des del Govern la incorporació a la zona 1 i tot i que tenia com a interlocutor un govern de la Generalitat del mateix color polític no ho va fer”. Així, mentre des d’Iniciativa es posava el focus en els anys de creació del sistema de corones tarifàries amb el govern de CiU a la Generalitat, l’alcalde convergent posa l’atenció al període del govern tripartit. “Si aquesta petició s’hagués fet fa 6 o 8 anys ja seríem a la zona 1”, remata el convergent.

Casals ha anat més enllà i ha desmentint que els governs anteriors també havien demanat la incorporació a la zona 1. L’alcalde es considera “el primer en demanar oficialment i personalment la incorporació a la zona 1 amb reunions a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat” i qualifica el seu compromís i convenciment de “indiscutible”.

Segons Casals, si Molins no és a la zona 1 és per què, en el seu moment, “no es va voler pagar el tribut metropolità” i això “va deixar la vila aïllada en aquest tema”. El convergent reconeix que en aquell moment “podia semblar una opció encertada” però certifica que, a posteriori, “ha estat negativa” pels molinencs.

Casals i el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), han visitat al secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font. Ensenyen la foto com a mostra dels contactes formals per tractar el tema, al contrari que Iniciativa, que reconeixia haver fet en el seu moment només moviments informals per part dels alcaldes ecosocialistes.

Compromís pel 2016

L’alcalde ha desvetllat que, de moment, s’ha aconseguit el “compromís” de ser a la zona 1 “l’any 2016”. Tot i això, també assegura que s’està treballant per tal d’escurçar els terminis

Paral·lelament, la Generalitat treballa per implantar un nou sistema anomenat T-Mobilitat que, en un principi, ha d’entrar en funcionament l’any 2015. Es desconeix si el sistema de zones tarifaries seguirà tenint sentit amb aquest nou sistema que, teòricament, ha d’apostar per decidir el preu segons el quilometratge.

 • Joan Carles Primer

  Recordo que a l’Antònia Castellana li feia hurticària tot allò que feria referència a l’Àrea Metropolitana: 010, Servei Metropolità del Transport… I recordo també que l’Ajuntament que ella presidia va decidir NO formar part del Servei Metropolità del Transport, amb les conseqüències que ara tenim. Això no obstant, no sé si ara és el millor moment per formar-ne part: a més a més de la pujada de l’IBI, haurem de fer-nos càrrec també del deute de l’AMB, que no és poc.

 • carles

  aquí tothom es posa medalles i es fa fotos amb el primer que troben. Si CiU no pugés tant el preu del transport públic no seria un robo ser Zona 2!

  El que ens cal és una tarifació social, res de zones. és una bogeria pagar 2 zones per anar al poble del costat, ara Sant Feliu o si som zona 1, Papiol

  per un transport públic, gratuït i de qualitat!

  • esther

   Visca les utopies , tot gratuït i de qualitat, sou socials, cap impost, un món sense cap discriminació.. Per desgracia la realitat es un altre i s’ha de conviure amb la realitat i els que els serveis s’han de pagar “justament”. A mi personal no m’importa les medalles sino que realitzin la seva feina amb demandes amb tràmits ” oficials” no “oficiosos”

   • dclosa

    Visca la discriminació ! , Visca ! , Una cosa es no voler-ho i l’altra impotència
    i resignació a acceptar-ho , Creus que la realitat és que els serveis s’han de pagar “justament”.? , Creus que és just el negoci que s’ha muntat la
    politicocràcia de sous a Molins de Rei ? Municipal , Despesa 91 : Òrgans de Govern, (CIU+PSC+PP+ ERC+CUP) 729.000 € ( 120 millions Ptas) i veure espectacles d’aquets tipus…

   • carles

    el dia que tots els alts càrrecs, alcaldes, càrrecs de confiança, i tota la oligarquia d’aquest país utilitzi el transport públic i no cotxes oficials, i paguin proporcionalment als seus ingressos, aquell dia em podràs dir utòpic

    • esther

     Si tens rao en una part, però com usuaria de fa molt de temps de rodalies… abans de la crisi tambe molta gent va per la cara…. i tambe ho paguem tots

 • Jotaerre

  És absurd dir que Molins serà zona 1 al 2016 si s’implementarà el projecte T-Mobilitat al 2015. Què són rucs aquesta gent o què? Volen que ens pugi el IBI per la cara?

  • esther

   Si posen la T-Mobilitat el 2015 per tot el rodalies de l’area metropolitana es podrà veure si es necessari o surt a compte l’adhesió per la zona 1 (2016)

 • dclosa

  ¿ Si en el 2016, sí o sí, se va a conseguir la T-movilitat, qué sentido tiene que ahora se nos recargue el IBI en 150 € (para un piso de valor catastral del 100.000 €) para entrar en la Zona 1, y luego , como ocurre con todos los impuestos, no habrá quien nos quite el recargo? Antes de cualquier solicitud hay que clarificar de forma clara y precisa, cuanto nos va a costar a los contribuyentes todo eso, y no nos engañen más.

  Considero que antes de meternos en estos berenjenales de Zona 1, la oposición (ERC, CUP, ICV ) debe hacer algo , y presentar una moción para revisar las bases de cálculo del IBI , valor catastral que en algunos casos, por la devaluación de la crisis de la burbuja inmobiliaria supera el valor de mercado del piso, cuando en realidad el IBI ( según Ley) tendría que ser el 50% del valor de mercado.

  • merce

   Amb aquest tems parli amb el montoro

   • dclosa

    Els auments del IBI es determinen als plens municipals d’ impostos, mal anomenet d’ordenances, i entre tots els regidors del Consitori en nómina, i sol ells mateixos els que no els interesa modificar-lo, No és necesari anar a parlar amb del IBI en el Montoro, si la sol·lució la tenim aqui mateix a Molins de Rei.
    Ës just el negoci que s’ha muntat la politicocràcia a Molins de Rei amb sous de regidors sobrevalorats i farciment de l’Ajuntament amb càrrecs de confiança amb personal politic?

    • esther

     No tens ni ideia Closa ( per molt que parlis en pesetes) el valor catastral d’un pis i les seves revisions son de l’Administració Central….. l’administració municipal té un coeficient per poder apujar-ho. La determinació del valor es la clau…. Ara be si el seu cap (en pessetes) si vol donar tota la responsabilitat del món al seu Ajuntament

     • dclosa

      Es incomprensible la insensibilitat i desinteres dels politics locals quan es refereix a la seva butxaca , ja que estan com estem, amb una recessió económica galopant a on els sous de la inmensa ciutadanía (excepte els 729.000 € que s’embutxaquen els politics locals) han disminuït, i que tinent un superàvit del Pressupost al 2012 de 500.000 € l’ IBI va augmentar un 2,7 % , i amb un superàvit al 2013 per les plusvalues, de 850.000 € el IBI per el 2014 ens l’han augmentat un 1,4 %

 • NO VOLS CALDO, MÉS IMPOSTOS!!!

  El que vol Casals és recaptar més diners per a la Diputació, d’on treu un dels seus ingressos de diners al seu compte personal. Quina demagògia esther: no cal denunciar que els preus del transport són mega-abusius, sinó dir que els serveis s’han de pagar. Clar, pagar més per un servei i, de retruc, també pagar més per un dret bàsic i inalienable (que està per sobre d’altres serveis) com és la vivenda. Del que es tracta és d’exprèmer més al poble. Si ara ens queixem, penseu en el juliol del 36 com de desesperats debien estar, amb la burgesia, els militars, els cacics i l’església esclavitzant i ofegant el poble. La història es repeteix, però amb una CiU que ara va d’independent perquè els seus membres i les seves empreses ja no guanyen tant com fa uns anys. Quanta hipocresia!!!!! Hi ha algún polític honest i que faci les coses amb lògica?… inclosos els de la CUP, senyors!!!!!

  • merce

   La diputacio no porta el tema del transpot…parlem de zona 1. Burguesia. Militars. Esglesia . Guerrs civil ? Podem parlar del sucre. Venezuela.cristiano ronaldo….

   • manel

    Tot el que tu vulguis… però si ara serem zona 1 passarem a pagar el transport per tres vies: compra bitllets, impostos ordinaris i Recàrrec del Transport Metropolità. Ara ho estem fent per dues. No veieu la trampa? Al final, tot i ser zona 1, pagarem més que ara. No cal ser zona 1, cal que el preu sigui més barat. Aquí, a més, ningú parla dels sous de multimilionaris dels directius de TMB

 • Carlos

  Carlos per anar d’un poble a un altre si aquest son de diferents zones com es el cas de Molins i San Feliu pots fer-ho amb un abonament d’una zona sigui T10 o T 50/30.
  pot ser hi ha alguna cosa que no acabo d’entendre però Molins perntany a l’AMB i teoricament pagem el 0.148% de recarrec en el nostre IBI per al transport públic.

 • Carlos

  El que hauríem de començar a pagar en tot cas seria el TM tribut metropolita del transport que esta obligar a pagar qualsevol persona física o jurídica i que va lligat directament a l’IBI es a dir si es paga l’IBI de qualsevol propietat, tindràs que pagar aquets impost per cada propietat. Pot ser algú hauria d’explicar en números generals quin serà el cost econòmic pel poble i quines les avantatges. Si no recordó malament son uns 80 euros per casa i 120 per locals.

  • dclosa

   ¿ No sería mejor de que quienes paguen el IBI, él y los miembros de su família tuviesen la T-10 gratuita ? . Vamos a solicitarlo ya !

   • Carlos

    ¿…..?

    • dclosa

     ¿… ? : Lo que deben hacer los políticos és no menear tanto la perdiz. El transporte que se lo pague quien lo use, o que el déficit lo descuenten de los sueldos los políticos municipales, y no mezclarlo con el Impuesto de Bienes e Inmuebles, que ya bastante fustigados están los contribuyentes que lo pagan. ¡ Que cada palo aguente su vela !

 • Carlos

  Perdò Carles, he posat Carlos la costum.

 • Pingback: Jordi Casas: El canvi necessari de zona tarifària, a quin preu? | Viu Molins de Rei()