Iniciativa sosté que no té la culpa de que Molins de Rei no sigui zona 1

Els ecosocialistes eludeixen la responsabilitat de que Molins de Rei no sigui zona 1 de transport públic. Segons Iniciativa per Molins de Rei, no va ser perquè l’Ajuntament no volgués quan ells governaven, sinó que la zona 2 va ser imposada per l’Autoritat del Transport Metropolità.

Lluis Carrasco, Rafa Bellido i Sergi Conde durant la roda de premsa // Jose Polo

Lluis Carrasco, Rafa Bellido i Sergi Conde durant la roda de premsa // Jose Polo

Amb la intenció de “desmentir males interpretacions interessades”, en paraules del regidor Lluís Carrasco, Iniciativa per Molins de Rei ha convocat una roda de premsa per explicar el seu posicionament davant la reclamació de que el municipi passi a formar part de la zona 1 de transport públic. Cansats d’escoltar la cantarella de que ‘ara demanen allò que no van fer quan manaven’, els ecosocialistes han volgut deixar clar que “no és cert que Molins de Rei no sigui zona 1 perquè l’Ajuntament no volgués en el seu moment”, quan ells tenien l’alcaldia.

Segons aquests, la creació de les zones tarifàries l’any 2000 “van venir imposades per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM)” i aquestes es van negociar amb Renfe, la Generalitat, l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT) i l’Ajuntament de Barcelona. Molins de Rei no era un dels 18 municipis del voltant de Barcelona que conformaven l’EMT, creada al 1987 i dissolta amb la implantació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) al 2011. Partint d’aquest argument, per tant, el govern municipal del moment, amb Iniciativa al capdavant, no va tenir responsabilitat de la no inclusió del municipi a la zona 1 ja que no hi havia marge de negociació.

Iniciativa també ho va demanar

D’altra banda, els ecosocialistes han demanat “una mica de rigor històric” a l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), qui s’ha qualificat públicament com “el primer alcalde que ha demanat que Molins de Rei sigui zona 1”. Segons Iniciativa, quan es van crear les zones tarifaries els alcaldes d’Iniciativa i ERC en aquell moment van fer “diversos intents per aconseguir integrar Molins de Rei a la zona 1” però es van trobar amb la negativa de l’ATM, governada llavors per CiU. També han reconegut, però, que aquests intents es van fer de forma oficiosa i en cap cas de forma oficial, com s’ha fet ara després de l’aprovació d’una moció i, fins i tot, amb la creació d’una ponència unitària entre grups municipals.

El recàrrec de l’IBI pot tenir bonificació 

Tots els municipis que formen part de la zona 1 paguen l’anomenat Tribut Metropolità (TM), un recàrrec sobre l’IBI que s’aplica a les localitats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. De moment, Molins de Rei està exclòs temporalment de pagar el TM  per tenir un nivell de serveis  de transport públic inferior a altres municipis però, en cas d’incorporar-se a la zona 1, es possible que l’hagués de pagar. Si aquesta circumstància es donés finalment tampoc seria un problema excessiu per Iniciativa ja que “hi ha molt municipis que tenen una bonificació sobre aquest recàrrec”.

El Tribut Metropolità és el valor cadastral fixat pel ministeri d’Hisenda multiplicat pel tipus impositiu. Posant un exemple, una llar amb valor cadastral de 100.000 euros hauria de pagar un recàrrec de l’IBI de 148 euros. Aquests es podrien veure reduïts en bona mesura segons la bonificació que s’aconsegueixi i que, segons els ecosocialistes, despen de “la força amb la qual s’encari la negociació”. Hi ha municipis, com Sant Feliu de Llobregat, que tenen una bonificació del 86%, segons dades aportades per aquest partit.

Recomanacions personalitzades