L’aparcament de camions al costat del parc de la Mariona serà un espai polivalent per joves i entitats

L’Ajuntament proposa la creació d’un espai polivalent per joves i entitats al costat del parc de la Mariona, al terreny utilitzat com aparcament per camions. L’espai és de propietat municipal i està qualificat per fer equipaments. El consistori condiciona el projecte al suport de l’oposició i les entitats.

El terreny és actualment un aparcament de camions amb 4.000 metres quadrats per equipaments // Jose Polo

El terreny és actualment un aparcament de camions amb 4.000 metres quadrats per equipaments // Jose Polo

Són 4.000 metres quadrats entre els carrers Francesc Layret, Primer de Maig i Salvador Seguí, al costat del parc de la Mariona i del Caprabo, l’espai que ara ocupa un aparcament de camions. La proposta de l’equip de govern municipal es fer allà un nou espai polivalent adreçat principalment a activitats d’oci nocturn i que també pugui ser utilitzat per les entitats juvenils i culturals del municipi, donant resposta a la proposta recollida al Pla Local de Joventut.

“Serà un espai d’oci prou gran com per poder fer concerts, sopars i festes com el ball de Carnestoltes”, ha explicat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU). A més, hi haurà espai de magatzem i d’ús per a diverses entitats. La construcció serà modular i lleugera, possiblement feta amb plaques de pladur i una carpa fent de sostre.

L’equip de govern ha presentat el projecte als grups de l’oposició i assegura que “es tirarà endavant sempre i quan obtingui el consens necessari entre els grups polítics i les entitats implicades”. En els propers dies s’exposarà la idea als membres de les tres entitats que utilitzen els espais annexos al Molí i que es quedaran sense lloc quan comencin les obres de restauració de l’emblemàtic edifici per construir la nova biblioteca Pau Vila. Les entitats que ara mateix hi ha als edificis annexes del Molí son els Diables, el Cuc i Impuls i seran aquestes les que inicialment tindran un lloc allà.

També tindran alguna cosa a dir els membres del Casal Autogestionat de Joves La Mola. Segons Joan Ramon Casals, “el projecte és complementari a la Mola”. Els joves de l’entitat juvenil porten gairebé sis anys a una nau del carrer Raseta, al barri del Canal, que no compleix les condicions de seguretat per fer festes com la de Carnestoltes i Cap d’Any. El nou equipament es presenta com una solució per aquest grup de joves.

220.000 euros per començar

La idea inicial és habilitar un espai que serveixi per atendre a les necessitats més immediates i que pugui ser ampliat posteriorment quan hi hagi els recursos oportuns per fer-ho. És a dir, d’entrada en cap cas es faran 4.000 metres quadrats d’equipaments. S’habilitarà només una primera fase amb una inversió de 220.000 euros, que no estaven previstos al pressupost municipal del 2014 però que s’han pogut aconseguir a partir de la reassignació d’algunes partides d’inversions i de romanents d’obres ja executades. “La previssió pressupostària la tenim, ara falta saber que diran les entitats interessades”, ha remarcat l’alcalde.

Tot i que sense terminis marcats, la idea de l’equip de govern és fer una instal·lació inicial i deixar l’espai obert a futures ampliacions. “És una proposta que està encara en una fase embrionària”, reconeix Casals. Un cop s’ha fet pública la intenció de l’Ajuntament, la reacció de les entitats culturals i juvenils més actives del municipi marcarà el seu èxit o fracàs.

 • Sandra

  I quan es farà un espai per poder treure als gossos lliurement sense por a ser multats? i vull dir un espai de veritat on els animals poguin correr i jugar…

  • Joan Carles Primer

   Crec que ben aviat…

   • dclosa

    ¿ En qué es basa la seva creencia, pot ser més concret ?

 • carles

  un cop més, i després de més de 10 anys reclamant això, l’ajuntament ho anuncia a “bombo i platillo” sense avisar abans a les entitats juvenils del poble, que ens n’hem d’enterar per la premsa. una clara línia de treball, esperem que puguem participar en el procés de decisió de com serà aquest espai, que per un cop estaria bé que s’adaptés al que es demana i no al que els passa pel cap

  • esther

   Home si ja son deu anys, no seras tant jove… je,je,je

   • carles

    puc haver-los llegit tots 4 no? xd

  • Joan Carles Primer

   Carles Ros Figueras, jovenet, jovenet, ja no ho és tant… Com diria la meva mare: ya tienes los huevos negros!!! Una abraçada!

 • Veí parc mariona

  Hola,

  Em semblen perfectes les iniciatives per al jovent de Molins, però sempre han d’ anar a les mateixes zones?

  Els veïns que estem al voltant del parc Mariona patim el soroll de l’ ei two, les anades i vingudes del jovent pel parc Mariona, els “botellons” que es fan al parc, a la matinada la tornada cap a casa cridant, quan es festa major/ candelera les atraccions.

  Estic d’acord que hi ha d’altres zones on també pateixes el soroll en ocasions per festivitats com pot ser la plaça de la llibertat, o el centre vila per la candelera, corre-cuita del camell, etc.., com també hi ha d’altres zones on no pateixen mai res.

  Potser m’ equivoco, però si és fa un local per oci nocturn, per concerts, etc…i li sumem l’ ei two al costat, el Parc Mariona serà un altre espai funcional per festes alternatives i sorolloses en el qual tots els veïns de la zona hi serem convidats cada nit de divendres i dissabte.

 • Pingback: El govern municipal proposa situar el centre de culte musulmà al terreny del nou espai polivalent | Viu Molins de Rei()

 • Jona

  I els camions??? Aixó no importa?? Son eines de treball hi ha gent que s’hi guanya la vida amb ells, em sembla molt mala iniciativa, menys oci i mes ajudar al ciutadà en coses realment nrcessaries!!!

 • Pingback: Roger Castillo: L'enemic del poble | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El ball de Carnestoltes es celebrarà al nou espai polivalent per entitats | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Els veïns de la Riera Bonet es mostren expectants davant el ball de Carnestoltes | Viu Molins de Rei()