El govern municipal proposa situar el centre de culte musulmà al terreny del nou espai polivalent

L’actual zona d’aparcament per camions situat al costat del parc de la Mariona podria ser la ubicació del centre de culte que la Comunitat Islàmica demana des de fa anys. Govern i oposició negocien la normativa municipal sobre aquest tipus d’equipament després de les al·legacions presentades per l’oposició.

La Comunitat Islàmica celebrant el ramadà a la Sínia // David Guerrero

La Comunitat Islàmica celebrant el ramadà a la Sínia // David Guerrero

Es pot haver trobat la solució a la ubicació del centre de culte que la Comunitat Islàmica de Molins de Rei porta des del 2011 reclamant. Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, el govern municipal, format per CiU i PSC, estudia col·locar el nou equipament religiós a l’actual zona d’aparcament per camions situada just al costat del parc de la Mariona i del Caprabo del polígon El Pla.

En cas d’apostar-se definitivament per aquesta iniciativa, el centre de culte musulmà coincidiria amb el nou espai polivalent per a joves i entitats presentat recentment per la sociovergència en una roda de premsa on en cap moment s’ha fet esment de la possible construcció de l’oratori. Des del govern municipal es veu aquesta opció amb bons ulls ja que no donaria peu a qualsevol tipus de conflicte amb veïns al no haver-hi residències al voltant en un perímetre prudencial. Precisament va ser l’oposició veïnal el que va impedir que el centre es realitzés al barri de la Riera Bonet, l’última localització on govern municipal i Comunitat Islàmica es van posar d’acord. D’altra banda, també es valora positivament una “relativa centralitat” i la “bona comunicació” de l’espai. Els musulmans pagarien un lloguer al consistori per utilitzar l’equipament.

La regulació municipal, en negociació 

Paral·lelament a la cerca de possibles ubicacions per l’oratori musulmà, l’equip de govern sociovergent negocia amb l’oposició la nova normativa municipal que regularà els centres de culte a Molins de Rei, inexistent en altres municipis que es regeixen per la normativa que marca la Generalitat. Després d’una suspensió de llicències que va deixar sense marge de maniobra la Comunitat Islàmica i d’una modificació de la legislació vigent sense passar per ple municipal que dificultava la creació de l’oratori,  el passat mes de setembre CUP, Iniciativa i Esquerres van presentar al·legacions . Ara s’han fet diferents reunions entre govern i oposició per tal d’arribar a un punt d’entesa sobre aquest tema. Fonts del govern municipal han desvetllat a aquesta redacció que les al·legacions “s’han tingut molt em compte per tal d’arribar a un consens”. Segurament, el resultat de tot plegat es podrà veure en el proper ple municipal on es debatrà el tema.

Recomanacions personalitzades