El govern municipal proposa situar el centre de culte musulmà al terreny del nou espai polivalent

L’actual zona d’aparcament per camions situat al costat del parc de la Mariona podria ser la ubicació del centre de culte que la Comunitat Islàmica demana des de fa anys. Govern i oposició negocien la normativa municipal sobre aquest tipus d’equipament després de les al·legacions presentades per l’oposició.

La Comunitat Islàmica celebrant el ramadà a la Sínia // David Guerrero

La Comunitat Islàmica celebrant el ramadà a la Sínia // David Guerrero

Es pot haver trobat la solució a la ubicació del centre de culte que la Comunitat Islàmica de Molins de Rei porta des del 2011 reclamant. Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, el govern municipal, format per CiU i PSC, estudia col·locar el nou equipament religiós a l’actual zona d’aparcament per camions situada just al costat del parc de la Mariona i del Caprabo del polígon El Pla.

En cas d’apostar-se definitivament per aquesta iniciativa, el centre de culte musulmà coincidiria amb el nou espai polivalent per a joves i entitats presentat recentment per la sociovergència en una roda de premsa on en cap moment s’ha fet esment de la possible construcció de l’oratori. Des del govern municipal es veu aquesta opció amb bons ulls ja que no donaria peu a qualsevol tipus de conflicte amb veïns al no haver-hi residències al voltant en un perímetre prudencial. Precisament va ser l’oposició veïnal el que va impedir que el centre es realitzés al barri de la Riera Bonet, l’última localització on govern municipal i Comunitat Islàmica es van posar d’acord. D’altra banda, també es valora positivament una “relativa centralitat” i la “bona comunicació” de l’espai. Els musulmans pagarien un lloguer al consistori per utilitzar l’equipament.

La regulació municipal, en negociació 

Paral·lelament a la cerca de possibles ubicacions per l’oratori musulmà, l’equip de govern sociovergent negocia amb l’oposició la nova normativa municipal que regularà els centres de culte a Molins de Rei, inexistent en altres municipis que es regeixen per la normativa que marca la Generalitat. Després d’una suspensió de llicències que va deixar sense marge de maniobra la Comunitat Islàmica i d’una modificació de la legislació vigent sense passar per ple municipal que dificultava la creació de l’oratori,  el passat mes de setembre CUP, Iniciativa i Esquerres van presentar al·legacions . Ara s’han fet diferents reunions entre govern i oposició per tal d’arribar a un punt d’entesa sobre aquest tema. Fonts del govern municipal han desvetllat a aquesta redacció que les al·legacions “s’han tingut molt em compte per tal d’arribar a un consens”. Segurament, el resultat de tot plegat es podrà veure en el proper ple municipal on es debatrà el tema.

 • GAQ

  Qui pagarà el centre? L’ajuntament no ha d’ajudar cap religió.

  • dclosa

   Segons declaracions del Sr. alcalde (CIU) en dimecres dia 26 a la Radio Municipal , la mesquita será del tipus “quita i pon”, i compartiran espai amb la carpa tipo “mekano” de 4000 m2 del polivanent, previst per cel·lebrar el carnestoltes, o obres de teatre d’Impuls, El cost será de 220.000 € (36,5 milions ptas) que es treuran dels 977.000 € (162 milions ptas) de superavit, que no s’han gastat i que els hi sobra del Pressupost Municipal del 2013. Superavits en plena crisis económica ? , Si tenim superavit , quan ens abaixaran l’IBI d’una vegada per totes i deixaran de fustigar als contribuïents per fer ruqueries amb els nostres diners?

 • Indignat

  Quan ells deixin posar esglèsies al seu país es mereixeran tenir un espai per ells al nostre poble, de moment que resin a casa seva

  • Lucas

   Veus, és el problema de parlar només amb prejudicis racials i culturals. No saps que hi ha esglésies catòliques al continent africà? No saps que hi ha una catedral a Casablanca? a Tetuán, a Larache, a Tánger…

  • Joan Carles Primer

   Que dolenta que és la ignorància! No mereix més comentari.

 • dclosa

  Sempre tenim de ser els primers i tot ho tenim de fer a l’engròs a Molins de Rei ?, Els de ERC + ICV una biblioteca a la Plça de la Pau de 10 milions €, els de ICV uns panels solars a la Plça del Moli de 300.000 € que encara no s’han posat en marxa , els de CIU amb una remodelació de la fabrica del Moli amb 1800 m2 de biblioteca quan ara ja ningú llegeix llibres cosits i amb prou feines hi han lectors i llibres de consulta interesants a la biblioteca Pau Vila amb 380 m2 actuals.

  Quants musulmans practicants hi han censats a Molins de Rei ?, Obra nova d’una mesquita hipotecant espais públics ? , Els de l’Ajuntament no tenen res més a fer? , Quan ens abaixaran d’IBI d’una vegada per totes i deixaran de fer tantes ruqueries, una darrera l’altra ?

 • Indignación

  Dicen lejos de la población. JA. 100 mtros de las viviendas. Al lado de unos de los Hipermecados de Molins de Rei. A 50 mtros de un parque con zona infantil, a 200 mtros de un colegio de primaria.

  A que jugamos en Molins de Rei?.

  Quieren lugar de culto, dárselo pero en la periferia.

  Quedo demostrado en la reunión de la Riera Bonet, que van a por todas y no pararan
  hasta conseguirlo, lo que no se que tanto interés por parte del Ajuntamiento.
  Por otro lado decir espacio polivalente, por favor. Al menos decir desde el consultorio la verdad, que irónia “Espacio Polivalente para los Jovenes” suena bien.

  • uno mas

   Esta gente que son terroristas o son un peligro para la sociedad para apartarlos de la poblacion??? Estos como se les llama creo yo que iran a por todas por que la constitución los ampara. Asi que yo creo que nos debemos mentalizar con las jilabas cuanto antes mejor como han hecho en otros pueblos y que les va bien.