1.700 molinencs es troben a l’atur

Molins de Rei té 1.700 veïns a l’atur, una xifra rodona que suposa una taxa d’atur del 13%, una dècima menys que el mes anterior. La situació és considerablement millor que fa un any, quan hi havia 191 aturats més, deixant enrere definitivament els negres registres del 2012.

El mes de febrer s’ha tancat amb una taxa d’atur del 13% de la població activa, una dècima menys que el mes anterior. Són 1.700 molinencs a l’atur, 9 menys que el primer registre de l’any. Una xifra rodona molt bona si algú es mostra excepcionalment optimista, dramàtica si prefereix ser més realista i preocupant si es busca un adjectiu a mig camí entre el primer i el segon.

El descens mensual és lleuger però no ho és tant si es compara amb la situació de fa un any: actualment hi ha 191 aturats menys que al febrer del 2013, deixant enrere de manera definitiva un 2012 negre pel que fa a l’ocupació a Molins de Rei i un 2013 de recuperació que s’espera que es consolidi al llarg d’aquest any. La gràfica que acompanya aquesta noticia recull l’evolució de l’atur durant els darrers 24 mesos i ho mostra de manera clara. La reducció interanual de la taxa d’atur és del 10,1%, el segon percentatge més positiu de tota la comarca, només superat per Pallejà.

Evolució de l’atur febrer 2012 – febrer 2014 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Evolució de l’atur febrer 2012 – febrer 2014 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, la taxa d’atur femení evoluciona positivament, baixant dues dècimes fins quedar-se en el 14,3%, amb 884 molinenques a l’atur registrades a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya. Es manté per sota de les 900 dones aturades després de molts mesos per sobre d’aquesta xifra. Entre els homes els registres són més baixos i es mantenen estables en el 11,9% d’atur, amb 816 aturats, 3 més que el mes anterior.

En quant a grups d’edat, l’atur baixa en el gruix d’edat d’entre 25 i 44 anys, mentre que els dos col·lectius més tocats –els que queden per sobre i per sota- es mantenen estables i fins i tot pugen. És el cas dels menors de 25 anys, que passa del 10,2% del mes passat a un 10,5% que suposa 92 joves a l’atur, 2 més que al gener. Pel que fa als majors de 44 anys, es manté la situació d’estabilització similar a la dels últims mesos. La taxa d’atur és d’un 18,7%, amb 875 persones d’aquesta franja d’edat a l’atur, 1 menys que el mes anterior.

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior, l’atur disminueix sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació en la indústria, la construcció i els serveis a la producció. Tot i amb això cal destacar l’augment respecte a l’any anterior de les persones aturades registrades sense ocupació anterior i les provinents de la sanitat i els serveis socials.

Recomanacions personalitzades