Molins de Rei s’adhereix al sistema SIPCAT de coordinació entre cossos de seguretat

L’Ajuntament de Molins de Rei i la Generalitat de Catalunya signen el conveni d’adhesió al SIPCAT. El nou sistema millorarà la coordinació entre els diferents cossos de seguretat. La seva implantació serà progressiva i requerirà alguns canvis tecnològics i organitzatius.

Xavi Paz, Ramon Espadaler, Joan Ramon Casals i Joaquim Martí durant la signatura del conveni // Jose Polo

Xavi Paz, Ramon Espadaler, Joan Ramon Casals i Joaquim Martí durant la signatura del conveni // Jose Polo

La Guàrdia Urbana de Molins de Rei s’ha adherit al SIPCAT, un sistema de gestió integral per a les policies locals de Catalunya que permet interconnectar la policia local amb els sistemes d’informació del cos de Mossos d’Esquadra i amb el 112 (telèfon d’emergències). Es tracta d’un servei que la Generalitat de Catalunya ofereix de forma gratuïta als cossos policials locals.

L’objectiu d’aquest és que hi hagi una millor coordinació entre les diferents policies. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, que ha visitat per primera vegada oficialment Molins de Rei per signar el conveni, ha definit el SIPCAT com “un canvi de la cultura del treball” on “cada cos policial té les seves competències però treballen de forma coordinada”. Per al conseller, és un pas més en la col·laboració entre les diferents administracions. “La cooperació no suma, sinó que multiplica els resultats i l’eficàcia de la tasca policial”, ha conclòs Espadaler.

A través d’un programari informàtic integral es pot optimitzar la gestió interna, millorar els fluxos d’informació, treballar amb dispositius mòbils de darrera generació i integrar serveis d’emergències i trànsit. Aquest arribarà al municipi gradualment, tot i que no s’ha volgut fixar un termini concret per a la seva implantació. S’hauran de fer alguns canvis tecnològics i organitzatius per tal de fer-lo possible.

El conveni de col·laboració per implantar el SIPCAT arriba menys de dos anys després de l’adhesió de la xarxa de coordinació policial RESCAT, que també volia millorar la coordinació entre els diferents cossos de seguretat catalans però, en aquell cas, específicament en l’àmbit de la comunicació. Segons l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CiU), el nou programa servirà per “augmentar la seguretat ciutadana”.

Amb l’adhesió de Molins de Rei, ja són 23 els municipis del Baix Llobregat que s’han sumat a la utilització del SIPCAT.

Recomanacions personalitzades